Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Νηστισιμη καρυδοπιτα



Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
Ανακατευουμε σε ενα μπολ 5 ποτηρια του νερου αλευρι,1 ποτηρι του νερου καρυδια χοντροκομμενα,
1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη αχνη,1/2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ,1/2 κουτ. γλυκου σοδα,
1/2 κουτ.γλυκου σκονη κανελα και γαρυφαλλο.Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε  1/2 ποτηρι του κρασιου κονιακ,2 και 1/2 ποτηρια νερου χυμο πορτοκαλι,λιγο ξυσμα πορτοκαλιου και 1 ποτηρι νερου ελαιολαδο.Ενωνουμε τα δυο μειγματα.Σε μια λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα (η ταψακι) βαζουμε το μειγμα.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50-60 λεπτα.Τρωγεται και ετσι και σιροπιασμενο.Για να το σιροπιασουμε χρειαζομαστε 2 ποτηρια του νερου ζαχαρη,2 ποτηρια νερου μελι,και 2 ποτηρια νερο.Το σιροπιασμα γινεται με κρυο το γλυκο και χλιαρο το σιροπι.(Αν δεν το θελετε πολυ γλυκο βαλτε λιγοτερο μελι).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...