Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Νηστισιμη καρυδοπιτα



Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
Ανακατευουμε σε ενα μπολ 5 ποτηρια του νερου αλευρι,1 ποτηρι του νερου καρυδια χοντροκομμενα,
1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη αχνη,1/2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ,1/2 κουτ. γλυκου σοδα,
1/2 κουτ.γλυκου σκονη κανελα και γαρυφαλλο.Σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε  1/2 ποτηρι του κρασιου κονιακ,2 και 1/2 ποτηρια νερου χυμο πορτοκαλι,λιγο ξυσμα πορτοκαλιου και 1 ποτηρι νερου ελαιολαδο.Ενωνουμε τα δυο μειγματα.Σε μια λαδωμενη και αλευρωμενη φορμα (η ταψακι) βαζουμε το μειγμα.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50-60 λεπτα.Τρωγεται και ετσι και σιροπιασμενο.Για να το σιροπιασουμε χρειαζομαστε 2 ποτηρια του νερου ζαχαρη,2 ποτηρια νερου μελι,και 2 ποτηρια νερο.Το σιροπιασμα γινεται με κρυο το γλυκο και χλιαρο το σιροπι.(Αν δεν το θελετε πολυ γλυκο βαλτε λιγοτερο μελι).

7 σχόλια:

ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ είπε...

Άντε να δούμε τώρα πως θα αρχίσω τη ριμάδα τη δίαιτα με αυτά που μας κάνεις.

SPYRIDOULA είπε...

Λατρεμένη η καρυδόπιτα!Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο!

dhmhtra είπε...

Καλησπέρα...η συνταγή σου είναι πολύ καλή για τις μέρες αυτές της Σαρακοστής!
Να είσαι καλά

Ροδανθη είπε...

Νηστεία τώρα ό,τι πρέπει το γλυκάκι αυτό,να είσαι καλά καλό σ/κ.

Katrina είπε...

Καρυδοπιτα αγαπημενο γλυκακι!!

J. F. M. M. είπε...

¡Uhhmmm!
¡Que rico tiene que estar esa torta de Pascua!
Espero que visites mi blog de fotos de España:

http://hispania01.blogspot.com/

Saludos desde España.

J. F. M. M. είπε...

Uhhmmm!
Αυτό πρέπει να είναι ότι η πλούσια τούρτα του Πάσχα!
Ελπίζω να επισκεφθείτε το blog μου για τις φωτογραφίες της Ισπανίας:

http://hispania01.blogspot.com/


Αυτό μου θυμίζει πριν από μερικά χρόνια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...