Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Super Σοκολατόπιττα!!!

Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη,πάρα πολύ νόστιμη,πολύ σοκολατένια,γίνεται στη στιγμή και με πολύ λίγα χρήματα!!!!
Τί καλύτερο για τα χειμωνιάτικα απογεύματα?

Υλικά : 1κ'1/2 φλυτζ. τσ. αλεύρι μπλέ
             3/4  φλυτζ. τσ. ζάχαρη
             1/4 φλυτζ. τσ. κακάο άγλυκο
             1κ'1/2 κοτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
             μια πρέζα αλάτι
             1-2 βανίλιες
             1/2 φλυτζ. τσ. γάλα
             2 κουτ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
Όλα αυτά τα υλικά τα ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν και γίνεται ένα μίγμα με περίεργη όψη,μην το φοβηθείτε,έτσι είναι.
Βουτυρώνω ένα ταψί και ρίχνω μέσα το μίγμα.
Σε ένα μπόλ ανακατεύω 1 φλυτζ. τσ. ζάχαρη και 1/4 φλυτζ. τσ. κακάο άγλυκο και το ρίχνω κουταλιά-κουταλιά πάνω στο μίγμα μου,να καλύψω όλη την επιφάνειά του.
Και στο τέλος βράζω 1κ'1/3 φλυτζ. τσ. νερό και το ρίχνω κι αυτό από πάνω.Μην το φοβηθείτε καθόλου έτσι όπως θα το δείτε,γιατί το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!
Ψήνουμε τη σοκολατόπιττα στους 170-180 βαθμούς στον αέρα (και στις αντιστάσεις μια χαρά γίνεται) για 40-45 λεπτά.

Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο θα είναι υγρή γύρω-γύρω και στο εσωτερικό της και μένει έτσι για 2 μέρες!

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!!!

Σπιτικά Χάμπουργκερ!!!!!

Μας αρέσουν πάρα πολύ και θέλουμε να τα τρώμε συνέχεια,αλλά ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά πως δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό!!!
Μπορούμε όμως να τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι,με σπιτικά υλικά,σαφώς πιο υγιεινά και νοστιμότατα!!!


Υλικά : (για 6 χάμπουργκερ)
            μπιφτέκια : 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο (μισό χοιρινό και μισό μοσχαρίσιο)
                              1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
                              1 αυγό,αλάτι,πιπέρι,σκόρδο σε σκόνη,λίγο ρίγανη,πάπρικα,φρυγανιά τριμμένη,
                              3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,1 κουτ. σούπας ξύδι και λίγο νεράκι

           6 ψωμάκια στρογγυλά για χάμπουργκερ,κέτσαπ,μαγιονέζα,6 φέτες τυρί για τοστ,1 ντομάτα,
           6 φύλλα μαρουλιού (πίκλες-προαιρετικά)

Εκτέλεση : Αρχικά πρέπει να φτιάξουμε τα μπιφτέκια.Πλάθουμε πολύ καλά τον κιμά μας με όλα τα υλικά και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας σε μέτριο φούρνο στη σχάρα για περίπου 45 λεπτά.
Πέρνουμε τους πάτους απ' τα ψωμάκια και βάζουμε λίγο κέτσαπ στον καθένα,αμέσως μετά βάζουμε το μπιφτέκι και μετά την ντομάτα (αφού την έχουμε κόψει σε ροδέλες),μετά είναι η σειρά του τυριού και τέλος του μαρουλιού.Θα βάλουμε και τη μαγιονέζα στα καπάκια και θα "κλείσουμε" τα χάμπουργκερ.Και ήρθε η ώρα της τοστιέρας,προσέξτε να μην πατικωθούν πολύ για να είναι αφράτα!!!

(σε περίπτωση που σας αρέσουν οι πίκλες,θα τις κόψετε κατά μήκος σε λεπτές φετούλες και θα τις βάλετε ακριβώς πάνω απ' το μπιφτέκι)

Σερβίρετε τα χάμπουργκερ με σπιτικές τηγανιτές πατατούλες και απολαύστε τα χωρίς τύψεις!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...