Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Φακές σε σαλάτα!!!!!


Φακές «χωριάτικη»
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. φακές χοντρές
1 δαφνόφυλλο
μερικά φυλλαράκια φασκόμηλο ξερό
1 πορτοκάλι (τη φλούδα του)
2 ντομάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά μεγάλη κομμένη σε καρεδάκια
1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
150 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
ρίγανη
5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
μερικές ελιές θρούμπες
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας ξίδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές με τη φλούδα τού πορτοκαλιού, τη δάφνη και το φασκόμηλο σε άφθονο αλατισμένο νερό. Mετά 15 λεπτά, έχουμε το νου μας να βγάλουμε τις φακές στο σημείο που μόλις έχουν μαλακώσει, πριν «σκάσουν» και λιώσουν. Tις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φακές με φασόλια λευκά, μικρά ή μεγάλα, ακόμη και γίγαντες. 

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Πόσες θερμίδες έχουν τα γρήγορα(ετοιμα) φαγητά ?



O γρήγορος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει και διαμορφώνει και τη διατροφή μας με δυσάρεστες επιπτώσεις.
Η κυριότερη αλλαγή που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες είναι η μεγάλη ανάπτυξη του… φαινομένου Fast food. Το γρήγορο φαγητό έχει πλέον εισβάλει και στην ελληνική πραγματικότητα. Φαγητά όπως μπιφτέκια (χάμπουργκερ), τηγανητές πατάτες, πίτσα, μαγιονέζα, τηγανητό κοτόπουλο, αναψυκτικά τύπου κόλα, αποτελούν για μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, και δυστυχώς κυρίως για τα νέα παιδιά, καθημερινό ή σχεδόν καθημερινό φαγητό.
Σουβλάκια
Είναι το εθνικό γρήγορο φαγητό. Μπορεί να είναι από πολύ επιβαρυντικό με υψηλά λιπαρά και θερμίδες, μέχρι και σχετικά ανώδυνο, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνεται ακόμα και σε πρόγραμμα απώλεια βάρους.
Ενδεικτικά δίνουμε κάποιες θερμίδες, που πάντα βέβαια εξαρτώνται από το αν η πίτα είναι λαδωμένη (φτάνει κοντά στις 300 θερμίδες από μόνη της, ενώ αλάδωτη στις 150), και επιβαρυμένη με πολλά και κακής ποιότητας λιπαρά, αν έχει μέσα σως (100 θερμίδες) ή πατάτες (110 θερμίδες). Βέβαια, η πιο υγιεινή επιλογή είναι το καλαμάκι κοτόπουλο (με 130 θερμίδες), και όχι ο γύρος κοτόπουλο, ο οποίος περιέχει πολλά λιπαρά.
Σάντουιτς
Τα τελευταία χρόνια τα ψημένα σάντουιτς ή τα σάντουιτς σε μπαγκέτα έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς επιλογές για το γρήγορο φαγητό. Όπως συμβαίνει και με τα σουβλάκια, έτσι και με τα σάντουιτς οι θερμίδες τους ποικίλουν πολύ, ανάλογα με το περιεχόμενο, το είδος του ψωμιού και το πόσο το επιβαρύνουμε με λιπαρά. Το κλασικό ψωμάκι για σάντουιτς έχει περίπου 280 θερμίδες (όσες δηλαδή 4 φέτες του τοστ!), ενώ μπαγκέτα περίπου στις 300. Το τυρί με 2 φέτες γαλοπούλα αμέσως προσθέτει 150 θερμίδες, ενώ 3 φέτες μπέικον 150 θερμίδες και κάποια ‘σαλάτα’ τύπου Βουδαπέστης άλλες 120-230 θερμίδες. Άρα αν θέλουμε να καλύψουμε την πείνα μας με ένα σάντουιτς αρκεί απλά να προσθέσουμε ντομάτα και μουστάρδα-κέτσαπ για να βάλουμε μόνο έξτρα 50 θερμίδες.
Burgers
Το ξενόφερτο μπιφτέκι σε ψωμάκι έγινε δημοφιλές και στη χώρα μας τη δεκαετία του ‘80 και ακόμα και σήμερα ανταγωνίζεται το σουβλάκι και προσαρμόζεται στις ελληνικές προτιμήσεις και επιταγές. Είναι σίγουρα ένα αρκετά λιπαρό γευματίδιο και οι θερμίδες και πάλι εξαρτώνται στο πόσο φορτωμένο είναι με έξτρα συστατικά ή ακόμα και από τον αριθμό των ίδιων των μπιφτεκιών μέσα. Το απλό, κλασικό και μικρό μπιφτέκι σε ψωμάκι μόνο με κέτσαπ και λαχανικά έχει 245 θερμίδες. Στα περισσότερα από αυτά τα λιπαρά ανά 100 γρ. κυμαίνονται από 8-28 γραμμάρια. Οι θερμίδες μετά αρχίζουν και ανεβαίνουν…
Πίτσα
Η πίτσα αποτελεί μια ακόμα επιλογή για γρήγορο φαγητό έξω ή και στο σπίτι. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και τόσο οι θερμίδες όσο και τα λιπαρά αυξάνουν όσο αυξάνει και ο αριθμός των υλικών πάνω στη ζύμη, αλλά και από το πόσο είναι παχιά και η ίδια η ζύμη. Έτσι, 1 κομμάτι πίτσα με λεπτή ζύμη και πεπερόνι, που είναι ένα σχετικά λιπαρό αλλαντικό έχει 190 θερμίδες, ενώ 1 κομμάτι σπέσιαλ 220 θερμίδες. Σίγουρα για όσους θέλουν να γευτούν την πίτσα χωρίς μεγάλη θερμιδική επιβάρυνση μπορούν να καταναλώσουν μία από τις πιο κλασικές, όπως με ζαμπόν και μανιτάρια ή με κοτόπουλο και πιπεριές...
Πατάτες τηγανιτές
Οι τηγανητές πατάτες αποτελούν ίσως από τα πιο επιβαρυντικά συστατικά ενός γρήγορου γεύματος, τόσο από άποψη λιπαρών, όσο και ποιοτικών στοιχείων, αφού οι πλέον στα περισσότερα ταχυφαγεία είναι προτηγανισμένες, που τις κάνει ακόμα πιο επιβαρυντικές για την υγεία μας. Βλέποντας δηλαδή τις θερμίδες καταλαβαίνει κάποιος πως ίσως είναι καλύτερη λύση να τις αποφύγει, καταναλώνοντας κάτι άλλο που θα τον χορτάσει πολύ πιο υγιεινά. Οι θερμίδες τους κυμαίνονται από 380 θερμίδες η μικρή μερίδα, 540 η κανονική μερίδα για να φτάσει στις 750 στη μεγάλη (extra large) μερίδα με λιπαρά, που κυμαίνονται επίσης από 18-36 γρ. στα 100 γρ. μερίδας. Η μόνη συμβουλή είναι να τις καταναλώνετε τουλάχιστον όταν δεν είναι κατεψυγμένες και προτηγανισμένες, αλλά φρέσκες, που σημαίνει με λιγότερο λάδι και λιγότερο επιβαρυντικές.
Σαλάτες
Οι σαλάτες για πολλούς αποτελούν την υγιεινή επιλογή στο γρήγορο φαγητό και για αυτό πλέον μπορούμε πέρα από κάποιες κλασικές επιλογές σαλάτας, να φτιάξουμε και τη δικιά μας, με τα υλικά που εμείς επιθυμούμε. Αλλά ακόμα και η σαλάτα θέλει προσοχή, καθότι συχνά έχει πιο πολλές θερμίδες από άλλες επιλογές και από αυτό που εμείς νομίζουμε. Έτσι η σαλάτα Σίζαρς έχει περίπου 500 θερμίδες, η σαλάτα του Σεφ 640 θερμίδες, η κρητική με λαχανικά, ντομάτα, φέτα , ελιές παξιμάδι και ελαιόλαδο 360 θερμίδες, ενώ μια πιο σύνθετη με σπανάκι-ρόκα, κοτόπουλο, κρουτόν, ντοματίνια, καλαμπόκι, παρμεζάνα και σως φτάνει τις 830 θερμίδες με 45 γρ. λιπαρά, οπότε αποτελεί από μόνη της ένα πολύ πλούσιο θερμιδικά γεύμα.
Μακαρονάδες
Τα ζυμαρικά αποτελούν πάντα μια εύκολη λύση για ένα λίγο πιο μαγειρεμένο φαγητό έξω από το σπίτι, για αυτό και ακόμα και σε αλυσίδες ταχυφαγείων, μαζί με τα χάμπουργκερ σερβίρουν και μακαρονάδες. Και αυτές μπορεί να είναι από ελαφριές (κλασική ναπολιτάνα με τυρί και ντομάτα 450-630 θερμίδες, ανάλογα με την ποσότητα του τυριού), την μακαρονάδα με 4 τυριά που ανεβαίνει στις 580 θερμίδες, μέχρι την καρμπονάρα, που αποδίδει περίπου 750 θερμίδες, στη σχετικά λάιτ εκδοχή της. Έτσι είναι ένα πιάτο που μπορεί να αποτελεί την καλή επιλογή, αρκεί να μην είναι βουτυρωμένα, να μην έχουν βαριά σάλτσα με π.χ. κρέμα γάλατος και ασφαλώς να έχουν σχετικά περιορισμένο τυρί.
Τηγανητό κοτόπουλο-κοτομπουκιές
Αν και γενικά αγαπούμε το κοτόπουλο στη διατροφή μας, τα τηγανητά κοτόπουλα σε μερίδες ή τα λεγόμενα nuggets δεν είναι μια πολύ διαδεδομένη επιλογή μας, όπως ισχύει με τους άλλους ευρωπαίους. Παρόλα αυτά αποτελούν μια επιλογή μας, η οποία όμως θέλει προσοχή αφού μιλάμε για τηγανητό τρόφιμο. Αν θα θέλαμε να δούμε τις θερμίδες τους θα βλέπαμε πως η μικρή μερίδα των 6 έχει περίπου 236 θερμίδες, η μέτρια των 9 έχει 350 θερμίδες, για να φτάσουμε στην έξτρα μεγάλη μερίδα των 20 στις 790 θερμίδες, μέση περιεκτικότητα σε λίπος τα 20-40 γρ. λίπους ανά μερίδα. Την ίδια στιγμή μια μερίδα κοτόπουλο πανέ (τηγανητό με κρούστα) έχει πάνω από 420 θερμίδες και 24 γρ. λίπους.
Τυρόπιτες-ζύμες
Είναι ίσως η πιο κλασική επιλογή για το πρωί μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι, όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορα. Οι περισσότερες από αυτές είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες, ενώ όσες είναι με κατεψυγμένη ζύμη και ακόμα πιο επιβλαβείς για τον οργανισμό μας. Οι θερμίδες επηρεάζονται από το είδος της ζύμης (σφολιάτα ή κουρού), και από τι περιέχουν. Ενδεικτικές θερμίδες: τυρόπιτα σφολιάτα μικρή= 400 θερμίδες, ζαμπονοτυρόπιτα 650, μπουγάτσα κρέμα 410, η στριφτή σπανακόπιτα 585, η χωριάτικη σπανακοτυρόπιτα 680 και το καλτσόνε αλλαντικών τις 700 θερμίδες, με λιπαρά ανά μερίδα που φτάνουν από 20 στα 35 γραμμάρια.
Κλάμπ σάντουιτς
Αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στις επιλογές μας είτε σε ταχυφαγεία, είτε ακόμα και σε καφετέριες. Μπορεί να είναι με άσπρο ή μαύρο ψωμί (που δεν αλλάζει δραματικά τις θερμίδες), με ζαμπόν, γαλοπούλα ή κοτόπουλο, αλλά συνοδεύεται σχεδόν πάντα από αρκετές τηγανητές πατάτες. Οι θερμίδες του κυμαίνονται από 450 χωρίς τις πατάτες, μέχρι τις 940 με τις πατάτες, μπέικον και μαγιονέζα. Έτσι, είναι φανερό ότι δεν αποτελεί μια λάιτ επιλογή και αποδίδει εύκολα σχεδόν τα 2/3 των ημερησίων θερμίδων, που κάποιος πρέπει να πάρει σε μια μέρα.
Σε όλες λοιπόν τις επιλογές υπάρχουν οι απλές και ελαφριές, αλλά και οι πιο φορτωμένες και θερμιδοφόρες, οι οποίες περιέχουν ένα μεγάλο μέρος των ημερησίων θερμίδων. Αν θέλαμε να κάνουμε μια βαθμολόγηση στις παραπάνω επιλογές δίνοντας το 10 στην καλύτερη επιλογή και το 0 στη χειρότερη θα είχαμε την παρακάτω λίστα:
Σαλάτες 10
Κρέας 9
Σουβλάκι 8
Σάντουιτς 7
Ζυμαρικό 6
Πίτσα 5
Κλαμπ Σάντουιτς 4
Τυρόπιτες – Ζύμες 3
Burger 2
Τηγανητό κοτόπουλο 1
Πατάτες 0

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Ρετρό Χτένισμα: Βήμα-Βήμα με Τρεις Διαφορετικές Τεχνικές




glam vintage hairstyle
Στη δεκαετία του ’40 του ’30 και του ’50, οι γυναίκες  για να εκφράσουν τη θηλυκότητά τους έφτιαχναν τα μαλλιά τους κυματιστά  και  μπούκλες χρησιμοποιώντας τα ως  το ιδανικό “αξεσουάρ” για τις καμπυλωτές και σέξι σιλουέτες που ήταν το  πρότυπο της εποχής.
Τα retro  κυματιστά μαλλιά είναι δίχως άλλο από τι ιδανικότερες επιλογές χτενίσματος για  κλασική ομορφιά και απόλυτη θηλυκότητα. Μπορεί  άμεσα να προσθέσει φινέτσα, κομψότητα στην εμφάνισή σου ιδίως στις πιο επίσημες και βραδινές εξόδους σου.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χτενίσεις τα μαλλιά σου σε ρετρό στυλ χρησιμοποιώντας την ισιωτική, το σίδερο και  ασφαλώς τα κλασσικά ρολλά.
Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείς να δεις όλες τις τεχνικές και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

1. Με την ισιωτική…

Μετά το λούσιμο, άπλωσε  στα μαλλιά σου αφρό χτενίσματος, στέγνωσε τα με το πιστολάκι  και στην συνέχεια ψεκάζοντας κάθε τούφα με ένα σπρεί θερμικής προστασίας χρησιμοποίησε την ισιωτική σου όπως δείχνει η hairstylist στο βίντεο  για να φτιάξεις  μόνη σου υπέροχους και άψογους  ρετρό κυματισμούς. Όταν ολοκληρώσεις την διαδικασία σταθεροποίησε το χτένισμα με λακ.  Πιθανόν να βρεις  αυτόν τον τρόπο τον πιο εύκολο για να πετύχεις στην εντέλεια το ρετρό κυματιστό χτένισμα.


2. Με το ψαλίδι…

Εδώ δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική που χρησιμοποιεί η κοπέλα για να τυλίξει τα μαλλιά της. Η κάθε τούφα είναι μαζεμένη πριν τυλιχθεί στον κύλινδρο  και όχι απλωμένη. Έτσι θα δημιουργήσεις πιο απαλούς ρετρό κυματισμούς και όχι σφιχτές μπούκλες.

3.Με τα ρολλά…

Αφού λούσεις και στεγνώσεις τα μαλλιά σου καλά με το πιστολάκι χρησιμοποίησε μεγάλα ρολλά  για να τυλίξεις τα μαλλιά σου όπως φαίνεται στο βίντεο. Δώσε προσοχή στα μπροστινά ρολά και

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Χτένισμα Κότσος!!!!

Ποιος είπε ότι ο κότσος είναι συντηρητικό χτένισμα;
Όχι.. με την σωστή τεχνική!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ανεπιτήδευτο κότσο που είναι τέλειος για όλες τις περιστάσεις που θέλουμε να είμαστε κομψές και καλοχτενισμένες!


Σημαντικότερες συμβουλές

1. Μετά το λούσιμο βάλτε ένα αφρό χτενίσματος και στεγνώστε τα μαλλιά σας με φορά προς τα πίσω και επάνω για να δώσετε όγκο στην ρίζα. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στις μπροστινές τούφες. Σε κατσαρά μαλλιά μην χρησιμοποιείται πολύ αφρό και δώστε περισσότερη έμφαση στο ίσιωμα.

2. Κρεπάρετε τις μπροστινές τούφες των μαλλιών και αυτές στην κορυφή του κεφαλιού. Δεν χρειάζεται να κρεπάρετε όλο το μήκος παρά μόνο 2.5 εκατοστα από την ρίζα. Κατόπιν χτενίστε πολύ απαλά με μια βούρτσα προς τα πίσω όλα τα μαλλιά ίσα ίσα για να στρώσουν.

3. Μαζέψτε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω και πιάστε τα χαμηλά στον σβέρκο με ένα λαστιχάκι. Προσπαθήστε να μην τραβήξετε δυνατά τα μαλλιά προς τα πίσω για να διατηρήσετε τον όγκο που δημιουργήσατε πριν με το κρεπάρισμα. Κατόπιν κρεπάρετε ελαφρά εάν θέλετε και την αλογοουρά για έχτρα όγκο.

4. Λυγίστε μερικές φουρκέτες να τις έχετε έτοιμες. Στριφογυρίστε και τυλίξτε τα μαλλιά σας σε χαμηλό κότσο, χρησιμοποιήστε τις φουρκέτες για να τον στερεώσετε.

5. Διορθώστε μικροατέλειες και κατόπιν ψεκάστε τα μαλλιά σας με λίγο λακ για να σταθεροποιήσετε το χτένισμα σας!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...