Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Ποιος τύπος γυναίκας πίνει περισσότερο;Μπορεί το μορφωτικό επίπεδο μιας γυναίκας να σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ; 


Βρετανοί επιστήμονες από το London School of Economics (LSE) διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες απόφοιτοι πανεπιστημίων τείνουν να καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ σε σχέση με τις λιγότερο μορφωμένες. Ανάλογη σχέση βρέθηκε και στους άνδρες σε λίγο μικρότερο βαθμό.
Η ερευνητική ομάδα μελέτησε κατά μέσο όρο 13.000 γυναίκες 39 ετών, που είχαν γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια εβδομάδα του 1970. Μελετήθηκαν οι σχολικές τους αποδόσεις, το επίπεδο ακαδημαϊκής δραστηριότητας, καθώς και οι απαντήσεις τους σε ευρέως χρησιμοποιημένα ερωτηματολόγια, που περιλάμβαναν ερωτήσεις όπως "Νιώσατε ποτέ ότι πρέπει να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που λαμβάνετε;" και "Ήπιατε ποτέ ένα ποτό νωρίς το πρωί για να μειώσετε το άγχος σας ή να απαλαγείτε από το hangover;". Όπως διαπιστώθηκε οι γυναίκες με πανεπιστημιακό πτυχίο είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να καταναλώνουν αλκοόλ τακτικά, καθώς και μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίζουν προβλήματα αλκοολισμού.
 
Πιο αναλυτικά, γυναίκες απόφοιτοι ανώτερων εκπαιδευικών βαθμίδων ήταν 71% πιο πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ τις περισσότερες ημέρες σε σύγκριση με εκείνες κατώτερων, ενώ αυτές με πανεπιστημιακό τίτλο ήταν 86% πιθανότερο. Επίσης, οι περισσότερο μορφωμένες γυναίκες είχαν 1,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν πρόβλημα αλκοολισμού από ότι οι λιγότερο μορφωμένες, αλλά και εκείνες που είχαν μεγαλύτερους βαθμούς στο σχολείο είχαν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο.
 
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, υπάρχουν πολλές εξηγήσεις σχετικά με τις αιτίες αυτών των αποτελεσμάτων, όπως:
1.Το γεγονός ότι αργούν να κάνουν παιδιά και αναβάλλουν τις ευθύνες τους ως γονείς.
2.Εκτίθενται σε κατανάλωση αλκοόλ από τα φοιτητικά τους χρόνια
3.Έχουν πιο ενεργή κοινωνική ζωή και νυχτερινή διασκέδαση.
4.Εργάζονται συχνότερα σε ανδροκρατούμενα και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, όπου η κατανάλωση αλκοόλ είναι συχνό φαινόμενο, κλπ.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Science and Medicine, είναι πιθανό να προβλέψει κάποιος από τους βαθμούς των πρώτων τάξεων του δημοτικού, τη σχέση των κοριτσιών με το ποτό στο μέλλον!!
 
Γυναίκες με μεγάλους βαθμούς στο δημοτικό, έχουν διπλάσια πιθανότητα να καταναλώνουν καθημερινά αλκοόλ σαν ενήλικες. Αντίστοιχα, στους άνδρες, η πιθανότητα είναι η μισή, δηλαδή μόνο 49%. Ενώ άνδρες και γυναίκες με μεγάλους βαθμούς στην ηλικία των 5 και 10 ετών έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ σε σχέση με εκείνους που είχαν μικρότερους βαθμούς.
 
Η μελέτη αυτή δίνει στοιχεία που πρέπει να μελετηθούν εκτενέστερα. Η κατάχρηση αλκοόλ και ο αλκοολισμός μπορεί να έχουν πολλές άσχημες επιδράσεις στη ζωή και την υγεία ενός ατόμου (όπως ο καρκίνος , η κίρρωση , κλπ). Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ , όμως, μπορεί να έχει και πολλά οφέλη για την υγεία!


πηγή : iatropedia.gr

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Εσύ τί πιστεύεις για τα ζώδια και τις προβλέψεις?
Συμμετέχεις και εσύ σε κουβέντες σχετικά με το κατά πόσο πρέπει ή όχι να διαβάσεις τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας ή από την άλλη δεν βγαίνεις από το σπίτι αν δεν έχεις πρώτα συμβουλευτεί την αστρολόγο σου; ‘Οπως και να έχει το θέμα ζώδια και προβλέψεις είναι ένα θέμα που πολλοί αμφισβήτησαν όμως και πάρα πολλοί λάτρεψαν.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδική για να μπορέσεις να “ερμηνεύσεις” τα διάφορα αστρολογικά φαινόμενα και να έχεις έστω μια ιδέα για το πότε τα άστρα είναι με το μέρος σου και σε ευνοούν. Είτε θέλεις να μάθεις πόσο ταιριάζεις με το αγόρι σου ή πότε θα έρθει στη ζωή σου ο κύριος τέλειος τα άστρα είναι εδώ για να σε βοηθήσουν.

Με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το τι σε περιμένει με τις ευλογίες των άστρων. Οι καθημερινές, οι μηνιαίες αλλά και οι ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις είναι ο οδηγός σου αφού σε βοηθούν να έχεις μια εικόνα με βάση την θέση των πλανητών για το τι να περιμένεις. Ο Ταύρος αγαπάει πολύ την καλοπέραση αλλά είναι πολύ σταθερό ζώδιο, ο Παρθένος είναι πολύ της λεπτομέρειας, ενώ ο Υδροχόος είναι συνήθως “στον κόσμο του”, είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά ορισμένων ζωδίων όπως έχουν επικρατήσει. Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι αλλά όμως ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά τους επηρεάζονται από την θέση των πλανητών την ώρα της γέννησης τους πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να σου φανεί περίεργο όταν άτομα που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο έχουν πολλά μεταξύ τους κοινά στοιχεία Μπορεί όλες σου οι φιλενάδες που ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων να μην είναι υπερευαίσθητες και λίγο εγωκεντρικές αλλά θα δεις ότι κάποιες από αυτές μοιάζουν πάρα πολύ!

Αν θέλεις λοιπόν να δεις τι θα σου συμβεία ή κατά πόσο ταιριάζεις τελικά με το αγόρι σου δεν έχεις παρά να δεις τη συμβατότητα των ζωδίων σας και να αποφασίσεις με οδηγό σου τ'άστρα.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ανανεωσε την φθινοπωρινη γκαρνταρομπα σου με αξεσουαρ και ρουχα εως 30 ευρω
  Ποιός σου είπε πως για να είσαι στιλάτη πρέπει να δώσεις μία μικρή περιουσία; Κι αν ενδόμυχα το πιστεύεις θα σε απογοητεύσω και θα σου πω πως το στιλ δεν έχει τιμή! Το στιλ και οι μοδάτες αγορές μπορούν να σου κοστίσουν πολύ λίγα αρκεί να είσαι καλά ενημερωμένη για το που πρέπει να πας.

  Οφείλεις να διαβάζεις τη μόδα και ό, τι σου προτείνουν οι μεγάλοι οίκοι, όχι απαραίτητα για να τα ακολουθήσεις πιστά ή να ψωνίσεις από εκεί, αφού λίγες αντέχουν να το κάνουν, αλλά για να δεις τις τάσεις και να είσαι διαβασμένη. Ώστε όταν μπεις σε ένα μαγαζί να ξέρεις τι να επιλέξεις και τι να απορρίψεις. Να σκεφτείς τι χρειάζεσαι, ώστε να μην κάνεις άδικα έξοδα αλλά και να παραμείνεις επίκαιρα στιλάτη.

  Αφού λοιπόν ενημερωθείς, σε οραματιστείς να φοράς όλα τα ρούχα που βλέπεις, να κρατάς όλες τις τσάντες της σεζόν και όπου κι αν βρίσκεσαι να κλέβεις την παράσταση έρχεται η ώρα της επαναφοράς στην αληθινή ζωή. Και ακόμα κι αν μπορείς να αποκτήσεις ό, τι βλέπεις ποτέ δεν κακοπέφτει μία κομψή και παράλληλα οικονομική αγορά.

  Σκεπτόμενες έτσι λοιπόν τα κορίτσια της μόδας του TLIFE σου συγκεντρώνουν και σου δείχνουν σε μία σελίδα στιλάτες αγορές που μπορείς να κάνεις με 30 ευρώ. Βγαίνεις έξω, κάνεις μια βόλτα και με μόνο ένα κομμάτι μπορείς να χαρείς και να νιώσεις ανανεωμένη και επίκαιρα ντυμένη!  Kαρφίτσα φιόγκος πλαστικός Buldoza.gr, 7.00 ευρώ
  Styling tip: Μπορείς να την φορέσεις επάνω στο σακάκι, στο πουκάμισο ή στη μπλούζα σου και να δημιουργήσεις μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση στο στιλ σου.

  Δαχτυλίδι Folli Folli 25.00 ευρώ
  Styling tip: Εάν το επιλέξεις απόφυγε να το φορέσεις στον παράμεσο γιατί θα παραπέμπει σε βέρα.

  Απόλυτα trendy καλσόν σε μαύρη ανοιχτή απόχρωση με τα γράμματα να το κοσμούν. Topshop, 17.85 ευρώ
  Styling tip: Φόρεσέ το είτε σε νυχτερινή σου έξοδο επιλέγοντας ρούχο σε μαύρη απόχρωση σε λιτή γραμμή είτε με μάλλινη φαρδιά μπλούζα φόρεμα και μπότες φλατ δημιουργώντας ένα πιο cool - smart σύνολο.


  Καπέλο ροζ για να δημιουργήσεις ένα πιο μποέμ, αλλά να παραμένει κοριτσίστικο στιλ, Achilleas Accessories 19.90 ευρώ.
  Styling tip: Φόρεσέ το με τζιν, λευκό πουκάμισο και boyish shoes σε κάποια βόλτα σου μέσα στη πόλη.

  Παντελόνι σε έντονη φούξια απόχρωση ψηλόμεσο Mango 22.95 ευρώ
  Styling tip: Φόρεσέ το με γόβες ψηλές -θα επέλεγα σε ασημί απόχρωση- με μαύρο μονόχρωμο top χωρίς σχέδια και υπερβολές. Για να το κάνεις ακόμα πιο formal μπορείς να το συνδυάσεις με μαύρο σακάκι.

  Ζακέτα πολύ κομψή που μπορείς να την συνδυάσεις με όλα σου τα ρούχα Βlanco 25.99 ευρώ.
  Styling tip: Τη ζακέτα αυτή συνδύασέ την είτε με δερμάτινο παντελόνι και φλατ μπαλαρίνες είτε με δερμάτινη φούστα και στενό top από μέσα.

  Κόκκινο φόρεμα Βlanco 25.99 ευρώ.
  Styling tip: Φόρεσέ το χωρίς πολλές υπαρβολές στα αξεσουάρ και το μακιγιάζ αφού κλέβει από μόνο του την παράσταση.

  Βoyish shoes σε μαύρη και άσπρη απόχρωση με μαύρο κορδόνι FullahSugah 29.90 ευρώ.
  Styling tip: Φόρεσε τα boyish shoes σε κάθε σου εμφάνιση. Από το πρωί στη δουλειά με παντελόνι μέχρι το βράδυ με mini μονόχρωμο στενό φόρεμα.
  Φούστα μαύρη από τα H&M 29.95 ευρώ.
  Styling tip: Η φούστα αυτή θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές διαφρετικές περιστάσεις. Φόρεσέ την με πουλόβερ λεπτό από έξω σε έντονο χρώμα και μπαλαρίνες.


  Στράπλες μαύρο φόρεμα με μπούστο που θυμίζει κορσέ Βlanco 29.99 ευρώ
  Styling tip:
  Επέτρεψε στον εαυτό σου μία πιο μυστηριώδη εμφάνιση και συνδύασε το φόρεμά σου με πολύ ψηλά πέδιλα και τσάντα clutch σε έντονη απόχρωση.  Φόρεμα μπεζ με μανίκι Fullah Sugah 29.90 ευρώ
  Styling tip: Φόρεσε το φόρεμά σου με καφέ καλσόν και καφέ μπότες ή μποτάκια σε στιλ ιππασίας δημιουργώντας το απόλυτο 60s look.  Tσάντα που θυμίζει πουγκί με χρυσές λεπτομέρειες στα φερμουάρ σε πολύ ζωηρή απόχρωση Βuldoza.gr 23.50 ευρώ.
  Styling tip: Κράτησε την τσάντα αυτή σε κάθε σου εμφάνιση είτε πρωινή είτε βραδινή αφού δεν προδίδει την αξία της και παραμένει πολύ στιλάτη και κομψή επιλογή. 
  πηγη:Tlife
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...