Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Μαθήματα Πλεξίματος!!!! (Νο 1)



Μαθήματα Πλεξίματος!!!!!!!
Και μάλιστα στο σπίτι μας,χωρίς κανένα κόστος!!!
Σίγουρα όλοι σας θα έχετε δει πως οι σχολές που παραδίδουν μαθήματα πλεξίματος αυξάνουν και πληθαίνουν!Λόγω οικονομικής κρίσης όλοι μας ψάχνουμε τρόπους να συνδυάσουμε την διασκέδαση   με το κέρδος!!! Και με το πλέξιμο τα έχεις και τα δύο!
Κατ΄αρχάς είναι τρομερά αγχολυτικό,εγώ προσωπικά ηρεμώ στα δύο πρώτα λεπτά που πιάνω τις βελόνες!Και κατά δεύτερο δημιουργείς μόνος σου καταπληκτικά πράγματα!!
Και αν σας φαίνεται δύσκολο μια δοκιμή θα σας πείσει!Για πρώτη φορά ακολουθήστε το βίντεο βήμα-βήμα και κάντε το ταυτόχρονα κι εσείς με τις δικές σας βελόνες και το δικό σας μαλλί.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,έμαθα να πλέκω πέρυσι τον χειμώνα και έφτιαξα ένα υπέροχο φαρδύ πουλόβερ και μια ζακέτα!!!!
Και φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε κασκόλ,σκουφιά,γκέτες,ακόμα και μάλλινες τσάντες,θήκες για μαξιλάρια,ριχτάρια για τον καναπέ μας κ.α.
Στο συγκεκριμένο βίντεο μας δείχνει μόνο έναν τρόπο πλεξίματος που συνηθίζεται να λέγεται "ανάποδη πλέξη",δηλαδή έτσι είναι η εσωτερική μεριά ενός χειροποίητου πουλόβερ.Η "ανάποδη πλέξη είναι και η πιο εύκολη γι' αυτό ξεκινάμε με αυτή,επίσης μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε γκέτες ή θήκες για μαξιλάρια γιατί το πλεκτό μας θα είναι πιο συμπαγές!




Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ζυμαρικά με κάρυ

Μια συνταγή εξπρές,εύκολη και πολύ νόστιμη!!!

Υλικά : (για 4 άτομα)
             1 πακέτο ζυμαρικά βίδες 500γρ. (ή ό,τι άλλο προτιμάτε)
             2 ντομάτες
             1/2 σκελίδα σκόρδο
             4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
             1 κουτ. σούπας κάρυ σε σκόνη
             αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση :Βράζετε τις βίδες σε αλατισμένο νερό για 7'-10',ανάλογα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους.
Καθαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε.
Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο.Ανακατεύετε και πριν ροδίσει προσθέτετε τις ντομάτες και τις τσιγαρίζετε για 1'-2'.
Σουρώνετε τις βίδες και κρατάτε 2 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν.
Τις ρίχνετε στη σάλτσα μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά σε δυνατή φωτιά για 3'-4'.
Προσθέστε το κάρυ,το ζωμό από το βράσιμο,το υπόλοιπο λάδι,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε αμέσως.

Tip : Αν θέλετε,προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος στο φαγητό την ώρα που ρίχνετε το κάρυ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...