Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μάσκες μαλλιών!!!!!

Μάσκα ενυδάτωσης για ξηρά μαλλιά


Θα χρειαστείτε : 2 κ.σ. ελαιόλαδο,2 κ.σ. μέλι,1 κρόκο αυγού (ωμό) και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και απλώστε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά.Στη συνέχεια τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη ή φορέστε ένα πλαστικό σκουφάκι απ' αυτά που φοράμε στο ντους και αφήστε τη να δράσει για 45 λεπτά.Έπειτα λουστείτε όπως συνήθως.



Μάσκα θρεπτική για άτονα μαλλιά


Θα χρειαστείτε : 1 μπανάνα,2 κ.σ. λάδι jojoba (baby oil),λίγο γάλα (1 κ. γλ.) και τον χυμό από 1/2 λεμόνι.
Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν πουρές.Απλώνετε σε στεγνά μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες και τα τυλίγετε με μια βρεγμένη πετσέτα την οποία έχετε βουτήξει σε πολύ ζεστό νερό και την έχετε στραγγίξει καλά.Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 1/2 ή 1 ώρα και έπειτα λούζεστε όπως συνήθως.



Μάσκα λάμψης για ξανθά άτονα μαλλιά


Θα χρειαστείτε : 1 ματσάκι χαμομήλι,1/2 λίτρο νερό και τον χυμό από 1 λεμόνι.
Θα βράσετε το χαμομήλι,θα το σουρώσετε και θα προσθέσετε και το χυμό λεμονιού.Με το διάλυμα αυτό θα ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο.


Μάσκα για κανονικά και ξηρά μαλλιά


Μία φορά τον μήνα,απλώστε στα μαλλιά σας λαδάκι jojoba (baby oil),κάντε μασάζ απ' τις ρίζες έως τις άκρες,τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα (όχι βρεγμένη αυτή τη φορά) και κρατήστε στα μαλλιά σας όλη τη νύχτα.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με μέλι και τζίντζερ

Υλικά :(για 6 άτομα)
             10 φτερούγες κοτόπουλου ή μπουτάκια
             2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
             1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
             1/2 φλυτζ. τσαγιού ξίδι λευκό
             3 κουτ. σούπας μέλι
             1/2 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
             1 σκελίδα σκόρδο
             1/2 φλυτζ. τσαγιού σόγια σος
             αλάτι



Εκτέλεση :Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο,τη σόγια σος,τα κρεμμύδια,το ξίδι,το μέλι,το τζίντζερ,το σκόρδο και το αλάτι.
Τοποθετείτε μέσα στο μείγμα τις φτερούγες ή τα μπουτάκια και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο για 24 ώρες.Στο διάστημα αυτό αναμιγνύετε 5-6 φορές.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τακτοποιείτε τις φτερούγες σε ένα ταψί.
Αδειάζετε τη μαρινάτα σε ένα κατσαρολάκι.
Ψήνετε τις φτερούγες ή τα μπουτάκια σε χαμηλή θερμοκρασία,αλείφοντάς συνεχώς με τη μαρινάτα.
Βράζετε τη μαρινάτα για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να πήξει λίγο.
Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με το κοτόπουλο.

rude jude (ρουμι με φραουλα)



1 μεζουρα (25ml) λευκο ρουμι
λιγο πολτο φραουλας
λιγο σιροπι με γευση φραουλα
λιγο φρεσκο χυμο λαιμ

Χτυπαμε στο σεικερ ολα τα υλικα μαζι με παγο και το αδειαζουμε σε ενα ποτηρι για σφηνακια

vocachinο shot (βοτκα με λικερ καφε,εσπρεσσο και κρεμα γαλακτος)



2 μεζουρες ( 50 ml) βοτκα
1/2 μεζουρα (12,5ml) λικερ με γευση καφε
1/2 μεζουρα καφε εσπρεσσο
1/2 μεζουρα κρεμα γαλακτος
λιγο σιροπι απο ζαχαρη
1/2 κουταλακι σκονη κακαο

Χτυπηστε στο σεικερ ολα τα υλικα μαζι με παγο και αδειαστε το περιεχομενο σε τεσσερα ποτηρια για σφηνακια..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...