Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

10 διαφορετικές χρήσεις για τα φίλτρα του καφέ


  Αν νομίζεις ότι τα κλασικά φίλτρα που χρησιμοποιείς για τον γαλλικό καφέ έχουν μόνο έναν σκοπό, γελιέσαι. Πέρα από την αυτονόητη χρήση τους, μπορούν να σου δώσουν λύσεις για αρκετά άλλα μικροπροβληματάκια του καθημερινού νοικοκυριού. Για δες:
Ένα φίλτρο 10+1 διαφορετικές χρήσεις
Ένα φίλτρο 10+1 διαφορετικές χρήσεις
1. Το τέλειο κάλυμμα: Χρησιμοποίησε ένα φίλτρο για να καλύψεις μπολ ή πιάτα μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι θα γλιτώσεις εύκολα το ενοχλητικό πιτσίλισμα στο εσωτερικό του φούρνου.
2. Καθαρά τζάμια: Αν έχεις ξεμείνει από ξεσκονόπανο ή χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα και θέλεις να καθαρίσεις τα τζάμια ή το γυάλινο τραπεζάκι που έχει γεμίσει δαχτυλιές, πάρε ένα φίλτρο καφέ και κάνε τη δουλειά σου. Το τζάμι, αλλά και ο καθρέφτης, θα γυαλίσει στο λεπτό.
3. Η ασφάλεια πάνω από όλα: Θέλεις να μαζέψεις το καλό σου σερβίτσιο και σκέφτεσαι πώς να μην το... τραυματίσεις; Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποίησε φίλτρα ως διαχωριστικά ανάμεσα σε κάθε σκεύος.
Αν σπάσει ο φελλός την ώρα  που ανοίγεις ένα μπουκάλι χρησιμοποίησε ένα φίλτρο καφέ  για να σουρώσεις το κρασί.
Αν σπάσει ο φελλός την ώρα
που ανοίγεις ένα μπουκάλι
χρησιμοποίησε ένα φίλτρο καφέ
για να σουρώσεις το κρασί.
Πριν ανακυκλώσεις το λάδι τηγανίσματος πέρασέ το μέσα από ένα φίλτρο καφέ.
Πριν ανακυκλώσεις το λάδι τηγανίσματος
πέρασέ το μέσα από ένα φίλτρο καφέ.
4. Εναλλακτικό σουρωτήρι: Έχεις καλέσει κόσμο στο σπίτι και στην προσπάθειά σου να ανοίξεις το μπουκάλι του κρασιού, σπάει ο φελλός και πέφτει μέσα στο μπουκάλι. Μην τρελαίνεσαι. Χρησιμοποίησε ένα από τα

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Φιλέτο Κοτόπουλο με πέστο

Υλικά : (για 4 άτομα)
              4 φιλέτα κοτόπουλο με την πέτσα
              1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
              φρεσκοτριμμένο πιπέρι
              8 κουτ. σούπας πέστο
              10-14 φυλλαράκια βασιλικού
              400 γρ. μικρές πατάτες
              1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση :Πλένετε και κόβετε στη μέση τις πατάτες με τη φλούδα.Τις ανακατεύετε με 4 κουτ. πέστο,αλάτι και 1 κουτ. ελαιόλαδο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.Στη συνέχει αλείφετε την πέτσα του κοτόπουλου με το υπόλοιπο πέστο και ψήνετε για 15 λεπτά σε χαμηλή σχάρα στο φούρνο.
Σερβίρετε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Tip : μπορείτε να αντικαταστήσετε το πέστο με πικάντικη μουστάρδα και μια κουταλιά ελαφριά μαγιονέζα.

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Γιαουρτοζελε με φραουλες



Υλικα:
 2 φακελακια ζελε στιγμης φραουλα
            400 γραμ γιαουρτι στραγγιστο 
             2 φλυτζανια καυτο νερο
             ξυσμα απο 1 λεμονι
             4 κουτ. σουπας ζαχαρη αχνη
Εκτελεση: Διαλυετε το ζελε στο καυτο νερο ανακατευοντας πολυ καλα και αφηνετε να

Λικερ σοκολατας



Υλικα : 600 ml νερο
             250 γραμ. ζαχαρη
             6 κουτ.σουπας σκονη σοκολατας
             1 κουβερτουρα σε κομματια
             1 μπουκαλι κονιακ (750 ml)
             1 σφηνακι λικερ καφε
Εκτελεση : Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι τα 300 ml νερο και την σκονη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...