Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Smoothies με Πεπόνι και Καρπούζι

Υλικά :200 γρ. κατεψυγμένο γιαούρτι (γιαούρτι το οποίο έχετε βάλει στην κατάψυξη για 40 λεπτά περίπου για να πήξει)
            400 γρ. πεπόνι (καθαρό βάρος)
            50 γρ. μέλι
            200 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους



Εκτέλεση : Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
Το αδειάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με το κατεψυγμένο γιαούρτι και το μέλι.
Τα χτυπάμε στο μπλέντερ έως ότου αποκτήσουν τη μορφή γρανίτας.
Βάζουμε λίγους κύβους καρπουζιού στο κάτω μέρος ενός ποτηριού και γεμίζουμε με το smoothy πεπονιού.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

purple haze (σφηνακι με βοτκα,μαυρα μουρα και cointreau)


25 ml βοτκα
λιγο cointreau
λιγο φρεσκο χυμο λεμονι
λιγο chambord

Xτυπηστε για λιγο στο σεικερ τη βοτκα με το contreau και το χυμο λεμονιου μαζι με παγο.Σερβιρετε σουρωνοντας σε ενα ποτηρι για σφηνακια.Στο τελος προσθεστε αργα λιγο  chambord που πρεπει να συγκεντρωθει στο κατω μερος του ποτηριου.


clem the cuban (σφηνακι με ρουμι,δυοσμο και schnapps με γευση μηλου)


λιγο schnapps με γευση μηλου
1 κλωναρακι δυοσμο
2 φετες λαιμ
25 ml ρουμι Havana club

Αδειαστε το schnapps ,το δυοσμο και το λαιμ στην βαση του σεικερ και ουνηστε με κυκλικες κινησεις για να ανακατευτουν τα υλικα.Προσθεστε το ρουμι και μια κουταλια τριμμενο παγο.Χτυπηστε στο στο σεικερ,για πολυ λιγο και σερβιρετε , σουρωνοντασ δυο φορες σε ενα ποτηρι για σφηνακια

strawberry field (σφηνακι με γευση φραουλα)



1 φετα λαιμ
λιγο σιροπι με γευση φραουλας
1 φραουλα
1 μεζουρα(25 ml) βοτκα absolut kurant (βοτκα με γευση φραγκοσταφυλο)

Αδειαστε το λαιμ ,το σιροπι και την φραουλα(πολτοποιημενη) στην βαση του σεικερ και κουνηστε το με κυκλικες κινησεις για να ανακατευτουν τα υλικα.Προσθεστε τη βοτκα και λιγο παγο.Χτυπηστε το σεικερ για λιγο και σερβιρετε σουρωνοντας το σε ενα ποτηρι για σφηνακια.

Κοκτέιλς!!!!!





Πάμε,λοιπόν,να φτιάξουμε δροσιστικά κοκτέιλς για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού!!!!!


Mojito






4-5 φύλλα δυόσμου
2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
3 κ.γ. χυμό lime
11/2 μεζούρα άσπρο ρούμι Havana Club

Σε ψηλό ποτήρι,τρίβουμε 2-3 φύλλα δυόσμου μ' ένα κουταλάκι.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό lime και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο.Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε το ποτήρι με μια φέτα lime και 2 φύλλα δυόσμου.





Μαργαρίτα






11/2 μεζούρα τεκίλα
1/2 μεζούρα triple sec ή cointreau
1 μεζούρα χυμό lime
αλάτι πάγο


Βρέξτε το στόμιο ενός ποτηριού ακουμπώντας το σε χυμό lime που έχετε ρίξει σε ρηχό πιάτο.
Ακουμπήστε το μετά σε αλάτι,ώστε να κολλήσει στο ποτήρι
Γεμίστε ένα σέικερ με πάγο,προσθέστε την τεκίλα,τον χυμό lime και το cointreau και ανακινείστε δυνατά.
Αδειάστε στο ποτήρι και διακοσμήστε με μια φέτα lime.





Gin Fizz






2 μεζούρες τζιν
χυμό μισού λεμονιού
1 κ. γ. ζάχαρη άχνη
σόδα
 πάγο


Ανακατέψτε σ' ένα σέικερ το τζιν,τον χυμό,την ζάχαρη άχνη και τον πάγο.
Σουρώστε σ' ένα ψηλό ποτήρι και προσθέστε 4 παγάκια.
Συμπληρώστε με σόδα.




Dry Martini








3 μεζούρες τζιν
1/2 μεζούρα λευκό ξηρό βερμούτ
1-2 πράσινες ελιές
πάγο


Βάλτε τον πάγο σ' ένα ποτήρι (όχι σε αυτό που θα σερβίρετε).
Προσθέστε πρώτα το τζιν,μετά το βερμούτ και ανακατέψτε αλαφρά.
Σερβίρετε σε ποτήρι coctail,χωρίς τον πάγο και προσθέστε τις ελιές.




Kamikaze








1 μεζούρα βότκα
1 μεζούρα triple sec ή cointreau
1 μεζούρα χυμό lime ή λεμόνι
παγάκια


Γεμίστε ένα σέικερ με πάγο και χτυπήστε όλα τα υλικά.
Σερβίρετε σ' ένα ποτήρι martini και γαρνίρετε με μια φέτα lime.




Bloody Mary








2 μεζούρες βότκα
3 μεζούρες χυμό ντομάτας
1/2 μεζούρα χυμό λεμόνι
2 σταγόνες ταμπάσκο
1 κ. γ. γτούστερ σως (Worcestershire)
αλάτι
μαύρο πιπέρι
4-5 παγάκια
1 κλωνάρι σέλερι


Ανακατέψτε όλα τα υλικά (εκτός του σέλερι) σ' ένα σέικερ.
Αδειάστε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρετε με μια φέτα λεμόνι και το κλωνάρι σέλερι.


Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Γλυκό ταψιού Ραβανί!!!!

Υλικά : 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
            1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
            1 κούπα ζάχαρη
            6 αυγά
            4 κουτ. σούπας γάλα
            1 κουτ. γλ. μαστίχα χίου σε σκόνη
            1 πρέζα αλάτι

για το σιρόπι : 2,5 κούπες ζάχαρη
                       2,5 κούπες νερό
                       4 κουτ. σούπας βούτυρο
                      1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
                      1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά,μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν,στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.Προσθέτουμε την μαστίχα και αλάτι.Έχουμε ανακατέψει το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας πολύ απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι στρογγυλό (30 εκατ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
Για το σιρόπι : βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχει προσθέτουμε το βούτυρο,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Περιχύνουμε το ραβανί πριν κρυώσει εντελώς,κουταλιά-κουταλιά.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια αφού έχει κρυώσει και έχει "πιεί" όλο το σιρόπι.

Μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό στο πλάι!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...