Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Κέικ ουράνιο τόξο..




Σας αρέσει η ζαχαροπλαστική και θέλετε να φτιάξετε κάτι για τους φίλους σας που θα τους εντυπωσιάσει; Ένα παράξενο και παράλληλα όμορφο κέικ;
Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από αυτό.
Κέικ ουράνιο τόξο
Κέικ ουράνιο τόξο
Κέικ ουράνιο τόξο
Κέικ ουράνιο τόξο
Κέικ ουράνιο τόξο

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Γλυκό κουταλιού Βερίκοκο!!!!!!

Σε όσους αρέσουν τα βερίκοκα,αυτό το γλυκό θα τους ξετρελάνει!!!

Αυτή τη συνταγή την έχω δεί σε μια εκπομπή του Μαμαλάκη,και από τότε την φτιάχνω κάθε καλοκαίρι!!!
Είναι φανταστική και πολύ εύκολη!!


Θα χρειαστείτε : Βερίκοκα (αρκετά ώριμα) , ζάχαρη (όσα κιλά βερίκοκα έχουμε,τόση ζάχαρη βάζουμε,π.χ. 1kg βερίκοκα-1kg ζάχαρη,2kg βερίκοκα-2kg ζάχαρη κοκ.) και βανίλιες (σε ένα κιλό βερίκοκα βάζουμε 2 βανίλιες).

Εκτέλεση : Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε το κουκούτσι προσεκτικά ώστε να μην ανοίξει στη μέση (εαν συμβεί αυτό,δεν πειράζει,απλά είναι πιο όμορφο στο μάτι).
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε έτσι για μια νύχτα ώστε να βγάλουν τα ζουμιά τους και να μην βλέπουμε την ζάχαρη.
Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με όλο τους το ζουμί,προσθέτουμε και τις βανίλιες και τα αφήνουμε να βράσουν,μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τέλος,βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.

-για να βεβαιωθείτε οτι το σιρόπι έχει δέσει,βάλτε λίγο σε ένα πιατάκι και χωρίστε το στη μέση με το δάχτυλό σας,εαν ενωθεί θέλει κι άλλο βράσιμο,εαν όχι τότε είναι έτοιμο το γλυκό σας.
-για τα αποστειρωμένα βάζα πατήστε εδώ :http://ricoko.blogspot.com/2011/04/blog-post_8246.html

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

πως να φτιάξετε freddo capuccino.......στο σπίτι!!!!!

Τον αγαπημένο μας καφέ μπορούμε να τον φτιάξουμε και στο σπίτι και να τον απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε!!!!

θα χρειαστείτε :

-μηχανή esspresso ή το ειδικό μπρίκι (το βρίσκουμε σε μαγαζιά με κουζινικά και σε καφεκοπτεία,το κόστος του είναι μικρό,από 7,00-25,00 euro και ο καφές που φτιάχνει είναι αρκετά καλός)

-καφέ esspresso σε σκόνη (όχι τον στιγμιαίο)

-ζάχαρη (εάν θέλουμε)

-κρύο φρέσκο γάλα

-παγάκια

-ποτήρι ψηλό για esspresso (για τους πιο απαιτητικούς)

-καλαμάκι

-multi και μίξερ χειρός (αυτό που χτυπάμε τον φραπέ)


Φτιάχνουμε τον esspresso (ή στην μηχανή ή στο μπρίκι),τον ρίχνουμε στο multi με 3-4 παγάκια,προσθέτουμε και τη ζάχαρη (εαν θέλουμε) και τον χτυπάμε.Τον βάζουμε στο ποτήρι.Μέχρι εδώ έχουμε φτιάξει έναν freddo esspresso.
Χτυπάμε το γάλα με το μιξεράκι μέχρι να αφρατέψει (για να γίνει το γάλα κρέμα θα πρέπει να είναι παγωμένο),εναλλακτικά μπορείτε να το χτυπήσετε σ' ένα σέικερ με παγάκια.Το ρίχνουμε στο ποτήρι.Βάζουμε και το απαραίτητο αξεσουάρ,το καλαμάκι και............απολαμβάνουμε!!!!!


Μπορείτε να πασπαλίσετε με κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...