Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Αρνι στο φουρνο με πατατες καροτα και κρεμμυδια

Υλικα: 4 κουτ.σουπας αλευρι
            1+1/2 κιλο αρνι σε μεριδες
            3 κρεμμυδια ψιλοκκομενα
            3 καροτα σε ροδελες
            1/2 κιλο πατατες σε κομματακια
            1 κουτ.γλυκου θυμαρι η ριγανη
            αλατι / πιπερι
            3+1/2 φλυτζανια ζεστο νερο η ζεστο ζωμο κρεατος

Εκτελεση:Προθερμαινουμε τον

Αρνι στο φουρνο

Υλικα: 1 + 1/2 κιλο μπουτι αρνισιο
            10 σκελιδες σκορδο
            150 γρ. κεφαλοτυρι σκληρο
            70 γρ. βουτυρο
            1 + 1/2  λεμονι
           αλατι και πιπερι
Εκτελεση:Τριβουμε το

Τα κάλαντα του Λαζάρου!!!

Εκτός από Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά και Φώτα,λέμε και σήμερα,Σάββατο του Λαζάρου,κάλαντα.
Και μάλιστα,τα τραγουδούν μόνο κορίτσια,οι "Λαζαρίνες",που τριγυρνούν από σπίτι σε σπίτι,έχοντας καλαθάκια στολισμένα με λουλούδια και τραγουδούν :

"Ήρθε ο Λάζαρος,ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε των Βαγιών η εβδομάδα.
Ξύπνα Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μάνα σου και η χαρά σου.
Πού ήσουν Λάζαρε;Πού ήσουν κρυμμένος;
Κάτω στους νεκρούς,στους πεθαμένους.
Δε μου φέρνετε,λίγο νεράκι,
που το στόμα μου πικρό φαρμάκι.
Δε μου φέρνετε λίγο λεμόνι,
που το στόμα μου,σαν περιβόλι.
Ήρθε ο Λάζαρος,ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που τρών' τα ψάρια.

Βάγια,Βάγια και Βαγιώ,
τρώνε ψάρι και κολιό.
Και την άλλη Κυριακή
τρώνε το ψητό τ' αρνί.

Ήρθε ο Λάζαρος,ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε η Κυριακή που τρών' τα ψάρια.
Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μάνα σου από την πόλη,
σου 'φερε χαρτί και κομπολόι.
Γράψε Θόδωρε και 'συ Δημήτρη,
γράψε Λεμονιά και Κυπαρίσσι.
Το κοφνάκι μου θέλει αυγά,
κι η τσεπούλα μου θέλει λεφτά.

Βάγια,Βάγια των Βαγιών,
τρώνε ψάρι και κολιό
και την άλλη Κυριακή,
τρώνε το παχύ τ' αρνί."



Και οι νοικοκυραίοι,τους γέμιζαν τα καλαθάκια τους με φαγώσιμα,φρούτα κλπ. και τους έδιναν και λεφτά.

                                         Να 'μαστε όλοι καλά και του χρόνου!!!!

Σάββατο του Λαζάρου.......φτιάχνουμε Λαζαράκια!!!!!

Το έθιμο,λέει,πως όποιος σήμερα δεν πλάσει Λαζαράκια δεν θα "χορτάσει ψωμί"!!
Στην Κω,το Σάββατο του Λαζάρου,οι αρραβωνιασμένες κοπέλες,φτιάχνουν Λαζαράκια σε μεγάλο μέγεθος και τα γεμίζουν με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και τα στέλνουν στον μελλοντικό τους σύζυγο!

Πάμε,λοιπόν,κι εμείς να φτιάξουμε Λαζαράκια και να τιμήσουμε το έθιμο!!


1 κιλό αλεύρι σκληρό ή 700 γρ. σκληρό και 300 γρ. μαλακό
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1+1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
1 φακελάκι μαγιά
4 κ. γλυκού κανέλα
1 φλ. γάλα χλιαρό (ίσως λίγο ακόμα)
1 κ. γλυκού αλάτι
χλιαρό νερό (για το προζύμι)
γαρύφαλλα ολόκληρα για μάτια

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το προζύμι: Σε 1 φλ. χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε αλεύρι ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και βάζουμε το προζύμι, το ελαιόλαδο, το χλιαρό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε παίρνοντας λίγο-λίγο αλεύρι από γύρω. Προσθέτου τις σταφίδες και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε να γίνει η ζύμη απαλή!
Φτιάχνουμε λαζαράκια (ανθρωπάκια) και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 190°c (πάνω κάτω) για 20′ το πολύ.
Παραλλαγή: Με την ίδια ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε καλαθάκια και να τα γεμίσουμε με κοπανισμένες σταφίδες, κανέλα και γαρίφαλα, να τα βουτήξουμε στο σουσάμι και αφού τα αφήσουμε να φουσκώσουν να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Tips: Ο χρόνος ψησίματος ίσως διαφέρει (ανάλογα με το μέγεθός τους), μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα (προσοχή να μην καούν)! Αφού φτιάξουμε τα Λαζαράκια και τους δώσουμε σχήμα ανθρώπου, βάζουμε τις σταφίδες για μάτια και στόμα. Αν χρειαστεί περισσότερο υγρό στο ζύμωμα προσθέτουμε γάλα και όχι νερό

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Αρωματικο ντιπ



Ανακατεψτε ενα φλυτζανι γιαουρτι , 1/2 φλυτζανι τυρι κρεμα, 3 κουταλιες ελαιολαδο και 2 κουταλιες αναμεικτα φρεσκα μυρωδικα(μαιντανο,ανηθο, κολιαντρο,δυοσμο,βασιλικο).Ταιριαζει πολυ με κρακερακια η για να αλειψουμε  ψημενες φετες ψωμιου.

Κοκορέτσι!!!

Τα τελευταία χρόνια,έχει καθιερωθεί στο σόι,το κοκορέτσι να το φτιάχνω εγώ,πώς έγινε αυτό ούτε που το καταάλαβα!!!Και να σκεφτείτε πως δεν το τρώω!!Τη "βρώμικη" δουλειά,όμως,την κάνω και οι υπόλοιποι το απολαμβάνουν!!!
Με έμαθε να το φτιάχνω ο μπαμπάς μου,που σαν Θεσσαλός φημίζεται πως είναι μερακλής!
Και αφού με έμαθε,έχει απαλλαχθεί από την κατασκευή του και το μόνο που κάνει είναι να επιβλέπει και να κάνει τις παρατηρήσεις του σαν δάσκαλος!!Κι όταν το δοκιμάζει,μετά την τρίτη μπουκιά φυσικά-για να παρατείνει την αγωνία "ο γευσηγνώστης"-λέει : "ωραίο είναι κόρη μου,από 'μένα το πήρες το ταλέντο!"
Και αφού,κατά γενική ομολογία του σογιού,το ταλέντο μου στο κοκορέτσι αναγνωρίζεται,είπα να σας πω πως το φτιάχνω και πιστέψτε με δεν είναι δύσκολο,απλά είναι "βρώμικη" δουλειά!
Οπότε,φορέστε γαντάκια και μια ολόσωμη ποδιά και ξεκινάμε!!

Θα χρειαστούμε μια συκωταριά αρνίσια και 2 αντεριές.
Πρώτη μας δουλειά είναι να καθαρίσουμε τα εντεράκια.Εαν,ρωτήσετε γύρω-γύρω,ο καθένας αυτό το κάνει με διαφορετικό τρόπο,εγώ τα βάζω πρώτα

ντρεσινγκ για σαλατες με βραστα λαχανικα



 Ανακατευετε 1 φλυτζανι γιαουρτι, 3κουταλιες ελαιολαδο, 2κουταλιες χυμο λεμονιου, αλατι, 1 σκορδο λιωμενο και 1 κουταλια πουρε ελιας. (αυτο το ντρεσινγκ ταιριαζει επισης και σε ψητα ψαρια)

απλο ντρεσινγκ για σαλατες



Ανακατεψτε 3 κουταλιες σουπας μαγιονεζα με 3 κουταλιες γλυκου ελαιολαδο και 3 κουταλιες γλυκου ξυδι.Δοκιμαζετε και προσθετετε το αναλογο πιπερι και αλατι..

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Μαριναδες για κοτοπουλο



*Μαριναδα για κοτοπουλο:1/2 φλυτζανι ελαιολαδο, 4 κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου, 1/3 φλυτζανιου χυμο απο ενα πορτοκαλι(το αφηνουμε για 2 ωρες στο ψυγειο)

*Μαριναδα για κοτοπουλο: 2 φλυτζανια τσαγιου γιαουρτι στραγγιστο, 1/3 φλυτζανιου

Μαριναδες για διαφορα κρεατα

*Μαριναδα για μπριζολες:
 4 φλυτζανια ντοματα σε κομματακαι, 1/2 φλυτζανι σαλτσα σογιας, 2 κρεμμυδια ψιλοκκομενα πιπερι. (αφηνετε στο ψυγειο για ολο το βραδυ)

*Μαριναδα για ψαρονεφρι:
2 κουτ.σ. ελαιολαδο, 2 κουτ.σουπας μουσταρδα, 2 κουτ.σουπας

και ομως... δεν ειναι φαγητα αλλα γλυκα...



Μήπως σας τρέχουν τα σάλια στη θέα των παρακάτω πιάτων; Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά και σκεφτείτε ότι μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν…



Τσουρέκια

Αυτά τα τσουρέκια είναι φανταστικά στη γεύση,στο άρωμα και στην εμφάνιση και η συγκεκριμένη συνταγή που σας δίνω (και το κάνω με όλη μου την καρδιά) είναι,χωρίς υπερβολές 100% εγγυημένη!!!!!!!
Εγώ τα φτιάχνω 5 χρόνια τώρα και όποιος δοκιμάζει μου ζητάει τη συνταγή και το πιο σημαντικό είναι οτι σε όλους πετυχαίνουν!!

Υλικά : 1 κιλό αλεύρι "Robin Hood" (σε κίτρινη συσκευασία με τον Ρομπέν των δασών)
            5 αυγά
            1/2 βιτάμ
            1 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
            2 1/2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
            2 βανίλιες
            1 κουτ. γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
            1 κουτ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη
            λίγο αλάτι
            1 φλυτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ,τη ζάχαρη,το αλάτι και τη 1 κούπα γάλα.Στη 1/2 κούπα γάλα διαλύουμε τη μαγιά και το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα.Ρίχνουμε τα αυγά,τα μυρωδικά κι έπειτα σιγά-σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας σε μια λεκάνη,σκεπασμένη με νωπή πετσέτα και σε ζεστό μέρος για 3/4 της ώρας (θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο).
Αφού φουσκώσει η ζύμη,τη ξαναζυμώνουμε λίγο και πλάθουμε τα τσουρέκια μας,δίνοντάς τους ό,τι σχήμα θέλουμε (εγώ προτιμώ τις τριπλές πλεξίδες),και τα αφήνουμε στα ταψιά,σκεπασμένα πάλι όπως πριν,για 1 ώρα περίπου (που θα έχουν πάλι διπλασιαστεί σε όγκο).
Τα αλοίφουμε προσεκτικά με αυγό,γάλα και νερό και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
Η θερμοκρασία του φούρνου και ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρουν στη δική σας κουζίνα,γιατί δεν έχουν όλες την ίδια ένταση,οπότε να τα προσέχετε όση ώρα ψήνονται.

                                               Καλή Επιτυχία!!!!!!
                                               Και περιμένω εντυπώσεις!!!!!!

Βαφή μαλλιών στο σπίτι!!!!!!!!

Θέλετε να φρεσκάρετε το χρώμα των μαλλιών σας ή ακόμα και να το αλλάξετε αλλά η τσέπη σας δεν σας επιτρέπει να επισκευθείτε το κομμωτήριο;
Μην ανησυχείτε μπορείτε και μόνες σας στο σπίτι!!!!!!!
Και εσείς που λέτε πως δεν "πιάνει" το χέρι σας,θα δείτε πόσο εύκολο είναι!

Αρχικά,εαν πρόκειται για ένα απλό φρεσκάρισμα χρώματος,τα πράγματα είναι αρκετά απλά,αγοράζετε την βαφή από κάποιο μαγαζί με κομμωτηριακά είδη,κι αν δεν γνωρίζετε ακριβώς το νούμερο της απόχρωσης,οι πωλήτριες σε τέτοια μαγαζιά γνωρίζουν αρκετά το αντικείμενο και θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση.Μαζί με τη βαφή

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Νηστισιμο μους σοκολατας

Υλικα;
250γρ.σοκολατα κουβερτουρα(και ισως λιγο παραπανω)
300γρ.(και ισως λιγο παραπανω)χυμο φρουτου της επιλογης μας.
1 σφηνακι λικερ της επιλογης μας
3 φυλλα ζελατινη
Εκτελεση:Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι(η στο φουρνο μικροκυματων).Την

Πως να φτιαξω ομορφα τις πετσετες στο τραπεζι; (2)

ενας ακομα πολυ ομορφος και ευκολος τροπος να διπλωσουμε την πετσετα μας


Πως να φτιαξω ομορφα τις πετσετες στο τραπεζι;


Εδω θα δειτε πως θα φτιαξετε μια πετσετα με ενα απλο και ευκολο τροπο

Σκέψεις μιας νονάς!!!!!!!!!!!!!

Το να είσαι νονός/νονά αυτή την εποχή,ξέρω ξέρω,αισθάνεσαι σαν τον Πασχάλη στη διαφήμιση που φοβάται να σηκώσει το τηλέφωνο στο βαφτιστήρι του!!Δεν είναι οτι δεν θέλεις,απλά δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά και να του προσφέρεις ό,τι και τις προηγούμενες χρονιές.Δεν φταίς εσύ,σου έκαναν μείωση μισθού,δώρο δεν θα πάρεις και αν πάρεις θα είναι κουτσουρεμένο και πότε θα το πάρεις;Και βασανίζεσαι γιατί τα παιδιά δεν τα καταλαβαίνουν όλα αυτά και.....να πάρει η ευχή....θέλεις πολύ να δείς την ικανοποίηση και τη χαρά στα ματάκια του όταν θα ανακαλύπτει οτι του πήρες την λαμπαδα που σου ζήτησε κι ας έδωσες 60 euro για να την αγοράσεις!Είναι εποχές τώρα για να δίνεις τόσα λεφτά για μία λαμπάδα;Τί να κάνεις όμως;Και να ήταν μόνο αυτό;"το παιδί συνέχεια πέφτει,πρέπει να του πάρει παπούτσια ο/η νονός/νονά!!!" σου λέει η μάνα του!!!Ξέρεις τί σημαίνει να πάρεις παιδικά παπούτσια τέτοια εποχή;Άστο καλύτερα,αλλά και τί θα κάνεις;Σκέφτεσαι τις πιο οικονομικές λύσεις,αλλά τι να του πάρεις;Αντι για λαμπάδα barbie να του πάρεις την bardie;Ποιά είναι αυτή;Τί θα του πείς;Κάποια που μοιάζει στην barbie και μπερδεύτηκες;Δεν τα ξεγελάς τα παιδιά!!Και να ήταν μόνο αυτά;Σοκολατένιο αυγό δεν θα του πάρεις;"όχι από εκείνα με τα χαζά παιχνίδια νονέ/νονά,τα άλλα τα ωραία με τη σοκολάτα γάλακτος που έχουν τα μεγάλα παιχνίδια μέσα" σου παρείγγειλε!!Το 'πιασες το υπονοούμενο,έτσι;Ένα 20ρικάκι θα φύγει και για το αυγό!!Τσουρέκι;Το πατροπαράδωτο τσουρέκι του/της νονού/νονάς δεν θα το πάρεις;Εκεί θα κολλήσεις;Και φυσικά δεν θα το πάρεις από super market,από ζαχαροπλαστείο,.ενα 15άρι θα φύγει κι εκεί!!!Οπότε κάνοντας έναν γρήγορο υπολογισμό,χρειάζεσαι κάπου στα 200 euro για να του πάρεις μόνο τα απαραίτητα,όχι εκείνες τις απλωχεριές των περασμένων ετών!!!
Και ερχόμαστε πάλι στον Πασχάλη της διαφήμισης,και λες άδικο έχει που φοβάται να σηκώσει το τηλέφωνο στο βαφτιστήρι του;;;;;;;;;

Μπαλκόνια με φυτά και λουλούδια

Ανάλογα με το μέγεθος του μπαλκονιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη, φυτεύοντας λουλούδια, μικρά δέντρα, μυρωδικά βότανα, αλλά ακόμα και λαχανικά. Ακόμα και στο περβάζι του παραθύρου μπορείτε να τοποθετήσετε ζαρντινιέρες, και να απολαμβάνετε την πολύχρωμη και πανέμορφη παρουσία των λουλουδιών. Στις ζαρντινιέρες, ανάλογα με την εποχή, θα φυτέψετε πανσέδες και πρίμουλες την άνοιξη, πετούνιες και φούξιες το καλοκαίρι, χρυσάνθεμα το φθινόπωρο, και πιπερίτσες ή κισσό τους χειμερινούς μήνες.

Το ιδανικό μέγεθος για μια ζαρντινιέρα είναι τουλάχιστον ένα μέτρο μάκρος. Αν είναι πιο μεγάλη θα είναι υπερβολικά βαριά για να κρεμαστεί και να στερεωθεί σωστά και επίσης θα είναι δύσκολο να μεταφερθεί.
Αν τοποθετήσετε τη ζαρντινιέρα σας σε ένα πλατύ περβάζι ή τη στερεώσετε σε σταθερά κάγκελα, μπορείτε να βάλετε μια πιο μακριά που να φτάνει μέχρι τα δυο μέτρα. Το ελάχιστο βάθος πρέπει να είναι είκοσι εκατοστά και το φάρδος περίπου είκοσι πέντε εκατοστά.
Το καλύτερο υλικό για τις ζαρντινιέρες είναι το ξύλο, που μπορεί να είναι κέδρος, κυπαρίσσι ή πεύκο. Αν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε ζαρντινιέρες από μέταλλο, που όμως έχουν το μειονέκτημα να κρατάνε τη θερμότητα. Θα βρείτε επίσης ζαρντινιέρες από πηλό, πλαστικό, γυαλί και άλλα ειδικά υλικά.
Επιλέξτε ένα χρώμα που να

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Ιδεες για την διακοσμηση των πασχαλινων αυγων

*Με φυλλα: Μπορειτε να κοψετε φυλλα απο διαφορα
λουλουδια που εχετε στο μπαλκονι σας ή να κοψετε απο ενα σελινο ή εναν μαιντανο.προσεχουμε το φυλλο που θα κοψουμε να ειναι ομοιομορφο,δηλαδη αν εχει καποιο μικρο κοτσανι που εξεχει το κοβουμε.Αφου λοιπον εχουμε διαλεξει το

φυσικες βαφες για τα πασχαλινα αυγα


Παλιοτερα που δεν υπηρχαν οι βαφες εμποριου οι νοικοκυρες χρησιμοποιουσαν  καθημερινα υλικα που υπαρχουν στην κουζινα μας για να βαψουν τα αυγα τους.Βεβαια η αποχρωση τους δεν θα ειναι τοσο εντονη οσο της βαφης του εμποριου,θα χρειαστουμε περισσοτερο χρονο και κοπο ομως σιγουρα θα ειναι πολυ πιο υγιεινα.Αυτο ειναι επιλογη μας .Εγω βαφω μερικα με βαφη του εμποριου γιατι γινονται τελεια (κακα τα ψεματα)και τα χρησιμοιποιω για να διακοσμησω το καλαθακι που βαζω πανω στο τραπεζι.Τα υπολοιπα τα βαφω με τροπους που θα σας περιγραψω παρακατω.Αν εχω χρονο κανω αρκετα χρωματα (και σχεδια,που θα αναρτησω συντομα),αν δεν εχω χρονο κανω μονο τα κλασσικα.

Για κοκκινα αυγα θα χρησιμοποιησουμε τα γνωστα παντζαρια.Βαζουμε σε μια κατσαρολα 4 φλυτζ. παντζαρια σε κομματια,3 κουτ.σουπας ξυδι και 5 φλυτζ.νερο.Αφηνουμε να βρασει για 30  λεπτα αφου το σκεπασουμε με ενα καπακι. Σουρωνουμε,κραταμε το ζουμι και βαζουμε μεσα τα αυγα και προσθετουμε 3 κουτ, ξυδι ακομα.Μολις αρχισει να βραζει χαμηλωνουμε την θερμοκρασια και σιγοβραζουμε για 20 λεπτα.Κοιταμε ενα αυγο αν δεν μας ικανοπιοει το αποτελεσμα τα αφηνουμε και αλλο μεσα στο ζουμι.Οσο πιο

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Συσφικτική μάσκα προσώπου

Η χαλάρωση του δέρματός μας είναι αναπόφευκτη και μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε πιό μικρές ηλικίες απ' το αναμενόμενο.Η διατροφή μας,το στρες,η ατμοσφαιρική ρύπανση,η έκθεση στον ήλιο,επηρεάζουν την όψη και την υφή του δέρματός μας.
Με τη σωστή φροντίδα,όμως,μπορούμε να διατηρήσουμε το πρόσωπό μας σφρυγηλό,υγιές και με νεανική όψη!
Σας προτείνουμε,λοιπόν,μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική συσφικτική μάσκα που μπορείτε να τη φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι!

θα χρειαστείτε 2κουτ. σούπας μέλι
                        1 ασπράδι ωμού αυγού
                        1 κουτ. γλ. γλυκερίνη (θα τη βρείτε στα φαρμακία και το κόστος της είναι πολύ μικρό)
                        και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ένα ωραίο κρεμώδες μίγμα (εάν πρόκειται για πιό ώριμες επιδερμίδες,καλό είναι να ζεσταίνετε το μίγμα)
Εφαρμόζετε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό και αφήνετε για 10 λεπτά.Ξεβγάζετε με κρύο νερό και συνεχίζετε με την συνηθισμένη κρέμα σας.

μασκα ενυδατωσης προσωπου


Χτυπηστε στο μουλτι το ασπραδι ενος αυγου με 2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο και 2 κουταλιες του γλυκου χυμο μηλου,μεχρι να γινουν ενα ομοιογενες μειγμα.Απλωστε στο προσωπο και αφηστε το μεχρι να στεγνωσει(περιπου 15 λεπτα).Ξεβγαλτε με χλιαρο νερο.

σπιτικο πιλινγκ σωματος


Ανακατεψτε μιση κουπα ελαιολαδο με 3 κουταλιες σουπας ζαχαρη και 3 κουταλιες σουπας χοντρο αλατι.Απλωστε στο σωμα μας με κυκλικες κινησεις.Αφηστε το ενα πενταλεπτο και ξεπλυθειτε με ζεστο νερο.  

πιλαφι με ρεβυθια

Υλικα:
  • 1φλυτζ,τσαγιου ρεβυθια

  • 2 φλυτζ.τσαγιου ρυζι(μακρυκοκκο)

  • 1 ξερο κρεμμυδι

  • 2 κουτ.σουπας βουτυρο

  • 6 φλυτζ.τσαγιου ζωμο κοτοπουλο η νερο(με το ζωμο γινεται πολυ πιο νοστιμο,ειδικα αν ειναι σπιτικος,ή χρησιμοποιουμε τους γνωστους κυβους για να κανουμε τον ζωμο) 

  • αλατι  πιπερι                                                                                                                                           Εκτελεση:Απο το προηγουμενο βραδυ
  • Πασχαλινή Διακόσμηση

    Πασχαλινή διακόσμηση με υλικά από τη φύση

     Ενας απλός και διασκεδαστικός τρόπος για να δώσετε έναν γιορταστικό τόνο στο σπίτι είναι να ζωγραφίσετε τις ευχές σας πάνω σε βότσαλα.Μαζέψτε από την παραλία μεγάλα, λεία βότσαλα σε ομοιόμορφο χρώμα και δημιουργήστε τα δικά σας μικρά έργα τέχνης. Χρησιμοποιήστε ειδικά χρώματα -που θα βρείτε στα μεγάλα καταστήματα με είδη χαρτικών και ζωγραφικής- και περιμένετε πρώτα να στεγνώσει το ένα χρώμα προτού χρησιμοποιήσετε το επόμενο.

    Μπορείτε να σχεδιάσετε πασχαλινά αβγά, κοτοπουλάκια, κουνέλια, ανοιξιάτικα λουλούδια που θα συνοδέψετε με τις φράσεις «Καλό Πάσχα», «Καλή Ανάσταση», «Χρόνια πολλά» ή ό,τι άλλο βρίσκετε ότι ταιριάζει στην περίσταση. Τοποθετήστε τα βότσαλα ανάμεσα στις γλάστρες στο μπαλκόνι ή στα ράφια της βιβλιοθήκης. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε και σαν πρες παπιέ.

    Ενα ανθισμένο πασχαλινό τραπέζι Η ημέρα του Πάσχα είναι παραδοσιακή για το οικογενειακό γεύμα. Συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα μαζεύονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι για να ανταλλάξουν ευχές και να μοιραστούν το εποχιακό μενού.

    Φέρτε την άνοιξη στο τραπέζι σας με απλές και εύκολες λύσεις που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας:
    Στο κέντρο του τραπεζιού τοποθετήσετε μια μεγάλη τρίπατη πιατέλα γλυκού που θα στολίσετε με ποτηράκια του λικέρ που καθένα θα περιέχει ένα μπουμπούκι. Αν θέλετε μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα των λουλουδιών με το τραπεζομάντιλο και τα πιάτα.
    Στρώστε το καλό σας λινό τραπεζομάντιλο σε λευκό χρώμα με λευκό σερβίτσιο και προσθέστε μερικές χρωματιστές πινελιές με πράσινα πιάτα για τη σαλάτα, ροζ ποτήρια, χρωματιστά αβγά και πολύχρωμες καρτούλες για τους καλεσμένους σας.
    Φτιάξτε μόνη σας τις καρτούλες με τα ονόματα των καλεσμένων σας, χρησιμοποιώντας φρέσκιες τουλίπες! Αγοράστε τουλίπες σε διάφορα χρώματα και γράψτε το όνομα κάθε καλεσμένου πάνω στο φύλλο με λευκό μαρκαδόρο. Μόλις στεγνώσει το μελάνι, στερεώστε την τουλίπα στην πετσέτα του φαγητού.
    Φτιάξτε πρωτότυπα σουπλά από χαρτόνι. Θα χρειαστείτε μερικά κομμάτια λευκό χαρτόνι κομμένο στις διαστάσεις ενός σουπλά. Χρησιμοποιώντας

    Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

    Πάσχα στη Σύρο (Νο 2)!!!!!!!

    Είχα την τύχη να ζήσω στη Σύρο για 2 χρόνια και πραγματικά μου έχουν μείνει αξέχαστα!!
    Είναι στ' αλήθεια η αρχόντισα των Κυκλάδων!!!
    Είναι ένα υπέροχο νησί και η Ερμούπολη είναι μια πόλη που την ερωτεύεσαι αμέσως!!


    Αυτό το δεύτερο μέρος,λοιπόν,το γράφω για να σας συστήσω κάποια μέρη που,κατά την γνώμη μου,πρέπει να επισκευθείτε εαν πάτε στη Σύρο!!

    Αρχικά θα κάνετε μια βόλτα στο λιμάνι,όπου βρίσκονται και οι περισσότερες καφετέριες της πόλης και επιλέξτε σε ποιά θα απολαύσετε το καφεδάκι σας με θέα τη θάλασσα,να 'στε σίγουροι πως δύσκολα θα σηκωθείτε από την καρέκλα,για να πάτε για φαγητό,θα σας έχει μαγέψει η θέα!!!
    Κι αφού καταφέρετε και φύγετε απ' το λιμάνι,πάρτε τον δρόμο προς το Δημαρχείο,εξερευνήστε λίγο την περιοχή και αφεθείτε στα υπέροχα στενάκια που είναι τριγύρω,σίγουρα σε ένα απ' αυτά θα βρείτε το ταβερνάκι που θα απολαύσετε το μεσημεριανό σας!!Υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια τριγύρω,όλα διακοσμημένα με πολύ γούστο,πολύ καλή κουζίνα και πολύ καλές τιμές!!!
    Κι ύστερα για την χώνεψη,μια βόλτα προς την εκκλησία του Αγ. Νικολάου,είναι ό,τι πρέπει!!Η θέα είναι και από εκεί φανταστική!!
    Και το βραδάκι,για ουζάκι και ψαρομεζέδες στην Άνω Σύρο,παρέα με τα τραγούδια του αξέχαστου Μάρκου Βαμβακάρη (που αν είστε τυχεροί,μπορείτε να επισκευτείτε και το σπίτι του,που έχει γίνει μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου ρεμπέτη!) και θέα όλη την Ερμούπολη στολισμένη και λαμπερή με τα φώτα της αναμμένα!!!Κι αν έχει και φεγγάρι...........;
    .............θα σε πάρω να γυρίσω,Φοίνικα,Παρακοπή,Γαλισσά και Ντελαγκράτσια γλυκειά μου Φραγκοσυριανή..................!!!!!

    Κατσαρά Μαλλιά: Ιδέες και συμβουλές για Κοντά Χτενισματα







    Ακούω πολλές γυναίκες με σπαστά/κατσαρά μαλλιά να διαμαρτύρονται για τα μαλλιά τους και να νιώθουν προβληματισμένες για το στυλ που θα υιοθετήσουν. Αληθινά δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό. Θεωρώ τα σπαστά και τα κατσαρά μαλλιά υπέροχα και πολύ εντυπωσιακά. Αυτή η μανία με το ίσιωμα σώνει και καλά είναι υπερβολική για να το θέσω ήπια….
    Με τη σωστή φροντίδα και με το κατάλληλο κούρεμα τα σπαστά μαλλιά μπορούν να πλαισιώσουν πανέμορφα το πρόσωπό σας και να σας δώσουν μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Ιδιαίτερο πρόβλημα φαίνεται να είναι στην περίπτωση των σπαστών μαλλιών και η κατάλληλη επιλογή για ένα κοντό κούρεμα.

    Η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσεις ένα

    Γαλλικό μανικιούρ

    Τίποτα δεν συμπληρώνει καλύτερα μια κομψή εμφάνιση, όσο τα περιποιημένα νύχια. Κι επειδή οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να δείχνουν στημένες, αλλά περιποιημένες, προτιμούν το γαλλικό μανικιούρ.

    Για να το πετύχεις, πρέπει να μην έχεις τα νύχια σου κομμένα πολύ κοντά, αλλά να περισσεύει λίγη άκρη. Βάφεις τις άκρες με λευκό χρώμα και το υπόλοιπο νύχι σε διάφανο ροζ ή απαλό μπεζ.

    Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας μανικιουρίστα για να το πετύχεις. Αρκούν κάποιες σωστές οδηγίες.



    Τι θα χρεαστείς

    Ένα σετ για γαλλικό μανικιούρ ή
    Λευκό βερνίκι νυχιών
    Διάφανο ροζ ή απαλό μπεζ βερνίκι
    Διαφανές βερνίκι για βάση
    Γυαλιστερό βερνίκι για το φινίρισμα
    Αυτοκόλλητα για γαλλικό (προαιρετικά)Χάρτινη λίμα
    Ξυλάκι και πενσάκι για πετσάκια (προαιρετικά)


    Πώς θα το πετύχεις

    Βήμα πρώτο: ξέβαψε καλά τα νύχια σου. Δώσε τους το σχήμα που σου αρέσει με χάρτινη λίμα, με κατεύθυνση από το άκρο του νυχιού προς το κέντρο. Αν έχεις

    tips για ευκολα και γρηγορα χτενισματα

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...