Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

σπιτικα πατατακια

Κόψτε δύο μεγάλες πατάτες, αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Στρώστε σε ενα ταψι ενα λαδοχαρτο και βαλτε εκει τα πατατακια και ψήστε τα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C. Κατόπιν, γυρίστε τα και ψήστε τα και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά.Εγω για να κανω πολυ λεπτες φετες στις πατατες χρησιμοποιω
το μεσαιο απο ενα τετοιο τριφτη!

πασχα στη συρο


Αν σκέφτεστε κάποια στιγμή να επισκεφθείτε τη Σύρο, σας εγγυόμαστε ότι το Πάσχα είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εποχή. Αφενός γιατί ο καιρός είναι καλός,

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

μασκα προσωπου για καθε τυπο δερματος

Χτυπηστε στο μπλεντερ 3 ωριμα βερικοκα και ανακατεψτε τον πολτο  με 2 κουτ.σουπας ζεστο ελαιολαδο.Απλωστε στο προσωπο και αφηστε για 10 λεπτα.Ξεπλυνετε με νερο.

τι να κανετε με τα καλαμαρακια κονσερβας (2)

Υλικα;
1  κονσερβα καλαμαρακια
1 κρεμμυδι
1 καροτο
1 φλυτζ. αρακα
2 φλυτζ.(200γρ) ρυζι (οποιο προτιματε εγω βαζω αυτο που χρησιμοποιουμε για σπυρωτο πιλαφι)
6 φλυτζ.νερο
1 σκελιδα σκορδο
4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 φυλλο δαφνης
αλατι / πιπερι
Εκτελεση:Ανοιγουμε την

Πώς αποστειρώνουμε βάζα

Η αποστείρωση των βάζων που μέσα θα βάλουμε το γλυκάκι μας είναι πολύ σημαντική για τη σωστή διατήρηση του γλυκού μας!
Εαν τα βαζάκια μας είναι αποστειρωμένα τότε το γλυκό μας θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο και κάθε βαζάκι που θα ανοίγουμε θα είναι σα να φτιάξαμε το γλυκάκι μας εκείνη την στιγμή!

Το πρώτο μας βήμα είναι να πλύνουμε τα βάζα μας με καυτό νερό (και τα καπάκια τους),στη συνέχεια τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια νωπή πετσετούλα (δηλ. τα βάζα τα τοποθετούμε με το στόμιο προς τα κάτω πάνω στην πετσέτα),βάζουμε και τα καπάκια τους πάνω στην πετσέτα και τα βάζουμε

Γλυκό κουταλιού λεμόνι!!!!!

Την περασμένη εβδομάδα μου έστειλαν μια τσάντα ζουμερά,μυρωδάτα και χοντρόφλουδα λεμονάκια,πεσκέσι που λέει κια η γιαγιά μου!!
Και είπα να φτιάξω λίγο γλυκάκι!Η αλήθεια είναι πως με λεμόνι δεν είχα ξαναφτιάξει γλυκό,αλλά πήρα τηλέφωνο την άλλη μου τη γιαγιά στο χωριό και μου τα είπε όλα μια χαρά και έγινε ένα γλυκάκι φανταστικό και μυρωδάτο που είναι ό,τι πρέπει τώρα στη νηστεία!!

Υλικά : 1 κιλό λεμονάκια
            1 κιλό ζάχαρη
            2 βανίλιες (για extra γεύση,εάν θέλετε)
            4 ποτήρια του νερού νερό
            χυμος από μισό λεμονάκι

Αρχικά πλένουμε καλά τα λεμονάκια μας και τα ξύνουμε ελαφρώς στον ψιλό τρίφτη ίσα για να φύγει η γυαλάδα τους.Κόβουμε τη φλούδα τους σε χοντρές λωρίδες,όπως καθαρίζουμε και τα πορτοκάλια.Αφαιρούμε προσεκτικά τις λωρίδες από τη σάρκα και τις τυλίγουμε σε ρολλάκια και τις στεραιώνουμε με οδοντογλυφίδες.Βάζουμε

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Πασχαλινά Αυγά

Πρωτότυπη διακόσμηση Πασχαλινών αυγών!!!





Φενγκ σουι και υπνοδωμάτιο!!!

Συμβουλές για το υπνοδωμάτιο

 Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι : Ο ύπνος κάτω από επικλινή σκεπή (όπως είναι της σοφίτας) ενδέχεται να δημιουργεί πονοκεφάλους και εκνευρισμό, ενώ ο καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι αντλεί όλη μας την ενέργεια και εμποδίζει να κοιμηθούμε καλά.
Στο υπνοδωμάτιο δεν πρέπει επίσης να υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τη δουλειά μας. Ακόμα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παπούτσια.
Αν τα παραπάνω φαίνονται λίγο παράδοξα, η επόμενη συμβουλή των ειδικών του Φενγκ Σούι βρίσκουν σύμφωνη και την ελληνική λαϊκή - θρησκευτική παράδοση: «απαγορεύεται» να κοιμόμαστε με το κεφάλι στη Δύση και τα πόδια στην Ανατολή. Είναι η θέση στην οποία τοποθετούνται οι νεκροί στην εκκλησία, αλλά και στον τάφο...

19 τρικ που αδυνατιζουν


Όλοι ξέρουμε ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να τρώμε λιγότερο και να κινούμαστε περισσότερο, όμως οι υπάρχουσες μελέτες υποδηλώνουν ότι υπάρχουν μερικά τρικ που μπορεί να διευκολύνουν την όλη προσπάθεια – και μάλιστα, δίχως κόπο.
Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» παρουσίασε προ ημερών μερικούς τρόπους από τους πλέον αποδοτικούς, οι οποίοι υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες. Να ποιοι είναι:
1. Να πασπαλίζετε καθημερινά το γιαούρτι σας με κανέλα. Μελέτες έχουν δείξει πως η κανέλα διεγείρει σημαντικά τον μεταβολισμό. Μισό κουταλάκι του καφέ την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάνετε ένα κιλό τον μήνα..
2. Μην τρώτε την ώρα που εργάζεστε. Να κάνετε

αφαιρέστε τα σημάδια απ' τα σαπούνια

Τα σημάδια που αφήνουν τα σαπούνια είναι ένας απ' τους βασικούς λόγους που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε τα υγρά κρεμοσάπουνα.Αν όμως επιμένετε στις μπάρες σαπουνιών,μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα που αφήνουν στη θήκη τους και οπουδήποτε αλλού.Βάλτε μια μικρή ποσότητα μαγειρική σόδα (είτε στεγνή είτε σε μορφή πάστας) στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε,αφήστε τη να δράσει,τρίψτε καλά με βρεγμένο σφουγγάρι και ξεπλύνετε με νερό.

Βγάλτε εύκολα τα μυρωδικά

Θέλετε να δώσετε έντονη γεύση και άρωμα στα φαγητά σας,γι' αυτό και προσθέτετε πολλά μυρωδικά.Ωστόσο,ένα μικρό πρόβλημα δημιουργήται μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα.Πώς θα τα βγάλετε;Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποήσετε μυρωδικά,βάλτε τα καλύτερα μέσα σε μια γάζα ή σε ένα κομμάτι τούλι,ρίξτε τα στην κατσαρόλα και απλώς αφαιρέστε το σακουλάκι μόλις το μαγείρεμα ολοκληρωθεί.

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Αυγα γεμιστα

υλικα:
6 αυγα βραστα
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
2 κουτ.σουπας ξυδι
1 κουτ,σουπας ψιλοκομμενος μαιντανος
50 γρ.φετα
1 κουτ,γλυκου αλατι
1 κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκοομενο
καπαρρη
Εκτελεση: Κοβουμε τα αυγα στην μεση και αφαιρουμε προσεκτικα τους κροκους.Τους ριχνουμε στο μουλτι μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα (εκτος απο την καπαρρη) και τα χτυπαμε μεχρι να γινουν κρεμα.Γεμιζουμε καθε αυγο απο το μειγμα και διακοσμουμε καθε αυγο με μια καπαρρη.

Πρωτοτυπες πατατες φουρνου

Ειναι πατατες φουρνου αλλα μοιαζουν περισσοτερο με τηγανιτες πατατες και εχουν πολυ λιγο λαδι !
Υλικα

  • 3 κουτ.γλυκου ελαιολαδο

  • 3 μεγαλες πατατες

  • 1 φλυτζ.τσαγιου αλευρι

  • 1 κουτ.σουπας σκορδο σε σκονη

  • 1 κουτ.σουπας κρεμμυδι σε σκονη

  • 1 κουτ.σουπας παπρικα

  • 1 κουτ.γλυκου αλατι

  • 1 κουτ.γλυκου πιπερι

  • 2 αυγα

  • λιγο ελαιολαδο επιπλεον                                                                                                                         Εκτελεση:Προθερμαινετε τον φουρνο στους
  • Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

    φτιαξε μονη σου κολωνια


    ΥΛΙΚΑ
    1/4 κουπας τζιν ή βότκα
    1/4 κουπας απεσταγμένο νερό
    1 βανιλια για γλυκα
    20 σταγονες αιθέριο έλαιο(οποιο προτιμας εσυ)

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Ριχνεις ολα τα υλικα σε μπουκαλάκι το κλεινετε το κουνατε και ειναι ετοιμο!!!





    γνωριστε

    ενα blog to

    arta mou

    . Το family blog της Αρτας για μικρους,μεγαλους,,μεγαλες και μικρες!
    http://arta-mou.blogspot.com/

    Πώς να βγάλω τα φρύδια μου;

    Τα φρύδια σου μπορείς να τα βγάλεις με τρεις τρόπους:
     
    Με τσιμπιδάκι:
    Είναι αδιαμφισβήτητα η πιο κλασσική μέθοδος. Πονάει λίγο αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα τελείως αψεγάδιαστο σχήμα.

    Με κλωστή: Αν και είναι πολύ παλιά μέθοδος τώρα τελευταία έχει γίνει μόδα στα κέντρα αισθητικής. Το καλό είναι πως ξεμπερδεύεις πιο γρήγορα απ’ ότι με το τσιμπιδάκι. Κάποιες γυναίκες πονάνε περισσότερο με την κλωστή απ’ ότι με το τσιμπιδάκι.

    Με κερί: Η γνωστή σε όλες μας αποτρίχωση μπορεί να γίνει και στην περιοχή των φρυδιών. Τα αρνητικά είναι δύο: αφήνει συχνά κοκκινίλα για τις επόμενες ώρες και χρειάζεται σχεδόν πάντα η βοήθεια από το τσιμπιδάκι για το τελείωμα.



    Κανόνες για βγάλσιμο φρυδιών στο σπίτι


    1. Πρώτα φρόντισε να υπάρχει καλός φωτισμός και ακόμα καλύτερα ένας μεγεθυντικός καθρέφτης.

    2. Ξεκίνα βουρτσίζοντας τα φρύδια σου με το ειδικό βουρτσάκι φρυδιών ή μία παλιά, μαλακή οδοντόβουρτσα.

    3. Προσπάθησε να πετύχεις ένα φυσικό, καμπυλωτό σχήμα που θα είναι παχύτερο

    Μανιτάρια Φρικασέ

    Μια πολύ νόστιμη συνταγή,τώρα που νηστεύουμε και δεν ξέρουμε τί να φτιάξουμε στους αγαπημένους μας κάθε μέρα!
    Τα μανιτάρια είναι πολύ θρεπτικά και πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα τα πλευρώτους,μαγειρεμένα φρικασέ θα σας αρέσουν πιό πολύ απ' το κρέας!!
    Θα χρειαστείτε : 500 gr. μανιτάρια πλευρώτους
                               1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
                               2 μαρούλια
                               1,5 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
                               αλάτι,πιπέρι
                               χυμό λεμονιού (όσο προτιμάτε)
    Κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια των μανιταριών και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί (εάν τα πλύνετε,προσοχή μεγάλη γιατί ρουφάν πολύ νερό).Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μας,έπειτα ρίχνουμε και τα μανιτάρια και αργ'οτερα τα μαρούλια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε ελαφρά.Αλατοπιπερώνουμε και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να "δέσει".Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι.
    Εάν δεν νηστεύουμε μπορούμε να το αυγοκόψουμε!
    Καλή επιτυχία!!!!

    Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

    Νηστισιμα κεφτεδακια απο γιγαντες

    Υλικα:

  • 1/2 κιλο γιγαντες βρασμενοι


  • 1/2 κιλο πατατες βρασμενες


  • 1 ματσακι κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκκομενα


  • 1 κουτ.γλυκου ριγανη


  • 2 αυγα


  • 2 σκελιδες σκορδο τριμμενο


  • 1/2 φλυτζ.τσαγιου ελαιολαδο

  • πιπερι, αλατι και  οτι
  • οτι πρεπει να γνωριζεις για τα light προιοντα


    Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια στροφή των καταναλωτών στα προϊόντα τύπου light. Οι εταιρίες τροφίμων, παράλληλα, δημιουργούν συνεχώς νέες ''ελαφριές'' γεύσεις, απενεχοποιώντας το αγοραστικό κοινό από τον άγχος της απειλούμενης παχυσαρκίας.

    Ποια προϊόντα ονομάζονται light;

    Σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών ένα προϊόν ονομάζεται light, εφόσον οι θερμίδες που αυτό περιέχει είναι μειωμένες κατά 30% από το αντίστοιχο πρότυπο προϊόν. Η μείωση αυτή δεν έχει να κάνει με μείωση της πρωτεΐνης. Light μπορούν να χαρακτηριστούν και προϊόντα με μεγαλύτερο ποσοστό, αρκεί να αναγράφεται σε ποιο συστατικό αναφέρεται η μείωση

    Ποιες είναι οι κατηγορίες τροφίμων light
    Ουσιαστικά υπάρχουν δυο μεγάλες κατηγορίες. Αυτά που είναι light στη ζάχαρη και αυτά που είναι light στο λίπος. Στα προϊόντα που είναι light ως προς τη

    Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

    Ευκολα σπιτικα κριτσινια

    Περνουμε ενα ετοιμο φυλλο σφολιατας το ανοιγουμε και το αλειφουμε με ενα χτυπημενο αυγο.Πασπαλιζουμε με τριμμενο τυρι της αρεσκειας μας που λιωνει. Εγω προτιμω ρεγκατο. Παταμε το φυλλο με ενα πλαστη για να κολλησει το τυρι επανω.Κοβουμε την ζυμη σε λωριδες.Στριφογυριζουμε 3-4 φορες  την ζυμη για να γινει οπως βλεπετε παραπανω στην εικονα.Αλλα μπορειτε να την αφησετε και οπως ειναι κομμενη να γινουν ισια κριτσινια.τα ψηνετε στους 180 βαθμους για περιπου 10-15 λεπτα μεχρι να δειτε οτι εχουν παρει χρωμα.Μπορειτε να προσθεσετε και οτι αλλο σας αρεσει (σουσαμι,παπρικα,ριγανη)

    Σπιτικα κριτσινια με τυρι

    Πλαθουμε μια μαλακη ζυμη με 125γρ.αλευρι(για ολες τις χρησεις), 1 κουτ.γλυκου αλατι,λιγη παπρικα, 50γρ. μαλακο βουτυρο,100γρ.τριμμενο τυρι ρεγκατο, 2 κουτ.γλυκου κετσαπ, 3 κουτ.γλυκου νερο και τον κροκο απο ενα αυγο.Την ζυμωνουμε και την απλωνουμε ομοιομορφα σε μια λεια επιφανεια και την κοβουμε σε στενες λωριδες.Πασπαλιζουμε με λιγη γλυκια παπρικα και λιγο σουσαμι, στρωνουμε ενα ταψι με χαρτι ψησιματος βαζουμε τα κριτσινια  και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους για 10-15 λεπτα.

    ντιπ φετας με ουζο

    Χτυπαμε στο μουλτι 400γρ.γετα σκληρη μαζι με 4 κουτ. σουπας ελαιολαδο,2 κουτ.σουπας ουζο και πιπερι μεχρι να γινει μια λεια αλοιφη. Μπορειτε να συνοδεψετε το ντιπ με ψητα λαχανικα,κριτσινια, βρασες πατατες και ψωμι.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...