Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ευκολη χορτοπιτα (νηστισιμη) χωρις φυλλο

Υλικα:1 πρασο ψιλοκομμενο
          1,1/2 κιλο σπανακι ψιλοκομμενο(φρεσκο ή καταψυγμενο)
          1 ματσακι ανιθο
          6 φρεσκα κρεμμυδακια
          2 κουτ.σ.αλατι
          4 φλυτζ.τσαγιου

Νηστισιμα σουτζουκακια (με ρεβυθια)

Υλικα:1/2 κιλο ρεβυθια
           2 ντοματες ξεφλουδισμενες
           3 σκελιδες σκορδο
           2 ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
           1/2 κουτ.γλ. κυμινο
           1/2φλυτζ.τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
           1 κουτ.γλ. μπεικιν παουντερ
           λαδι για το τηγανισμα
           αλατι / πιπερι
Για την σαλτσα ντοματας: 4 ντοματες ξεφλουδισμενες
                                         1/2 φλυτζ.τσαγιου ελαιολαδο
                                         1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
                                         1 σκελιδα σκορδο
                                          αλατι / πιπερι
                                         1/2 κουτ.γλ. ζαχαρη
                                         1 φυλλο δαφνης
                                         1/2φλ.τσαγιου κρασι
Εκτελεση:Ριχνετε τα

χαλβάς σιμιγδαλένιος

Πολύ εύκολη συνταγή,γρήγορη,με απλά και οικονομικά υλικά που αρέσει σε όλους!!!Είναι και νηστίσιμη και τώρα για την Σαρακοστή είναι ο,τι πρέπει.


Υλικά : 1 φλυτζ. ηλιέλαιο ή μαργαρίνη
             2 φλυτζ. σιμιγδάλι χοντρό
             2 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
             4 φλυτζ. νερό
             1/2 κουτ. γλ. κανέλα (σκόνη)

Πόδια : ανακούφιση και φροντίδα

'Ολοι έχουμε παρατηρήσει οτι τα κλειστά παπούτσια και η έλειψη φροντίδας στα πόδια μας,τα ταλαιπωρεί και δημιουργεί κάλους,ξηρότητα αλλά και ξεφλούδισμα στα πέλματα.Αφιερώστε 15 λεπτά ώστε να τα ξεκουράσετε και να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση.

ξεκινήστε χαλαρά : αφαιρέστε το βερνίκι με ένα ξεβαφτικό που δεν περιέχει ασετόν και στη συνέχεια με μία λίμα κάνετε φινλιρισμα στις άκρες των νυχιών.Φροντίστε οι κινήσεις με τη χάρτινη λίμα να είναι προς μία κατεύθυνση.Τέλος,στρογγυλέψτε ελαφρά τις γωνίες των νυχιών για να μη γυρνούν προς τα μέσα και τραυματίζουν το δέρμα.

μουλιάστε τα πόδια σας : για 10 λεπτά σε μια λεκάνη την οποία έχετε γεμίσει ως εξής : ένα μέρος πλήρες γάλα,δύο μέρη νερό και 10 σταγόνες ελαιόλαδο.΄Επειτα από 5 λεπτά βγάλτε τα πόδια σας,σκουπίστε τα και τρίψτε τα νύχια με μια βούρτσα.Ξαναβουτήξτε τα στο διάλυμα και μόλις περάσουν 10 λεπτά σκουπίστε καλά.

τρίψτε με έναν ειδικό τρίφτη ποδιών : ή με μία ελαφρόπετρα τα πέλματα από κάτω και στα πλάγια κάνοντας μεγάλες κινήσεις,ενώ με πιό μικρές κινήσεις τρίψτε την επιφάνεια κάτω από τα δάχτυλα.

συνεχίστε με ένα αποτελεσματικό scrub : μέχρι τα γόνατα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτά που σας προτείνουμε,που μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας με υλικά της κουζίνας σας).

κάνετε μασάζ :στα πόδια σας με ένα λάδι (baby oil) και στη συνέχεια τυλίξτε με μία ζεστή,νωπή πετσέτα για 10 λεπτά.

χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ξυλαράκι : για να σπρώξετε τα πετσάκια στο περίγραμμα των νυχιών προς τα πίσω.Τέλος,περάστε στα νύχια σας μια διάφανη βάση.

κι αν σας αρέσει το χρώμα : στα νύχια των ποδιών,εφαρμόστε δύο στρώσεις βερνίκι και από πάνω ένα ειδικό προιόν top coat για να το διατηρήσετε άψογο για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Νύχια...........αναδείξτε τα!

..............με το σωστό μανικιούρ και ακολουθώντας 4 απλές κινήσεις βήμα-βήμα.


 Βήμα 1ο : Χρησιμοποιήστε το σωστό ξεβαφτικό
Πρίν ξεκινήσετε το μανικιούρ,απομακρύνετε το προηγούμενο βερνίκι με ένα ειδικό διαλυτικό προιόν.Επιλέξτε κάποιο μη λιπαρό προιόν,το οποίο αφήνει ματ και καθαρή την επιφάνεια των νυχιών.Αποφύγετε τα ξεβαφτικά που περιέχουν ασετόν και επιλέξτε ένα ενισχυμένο με απαλά συστατικά.

Βήμα 2ο : Επιλέξτε την κατάλληλη βάση
Χρησιμοποιήστε βάση νυχιών για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ σας.Περάστε μια λεπτή στρώση απ' τη βάση,αποφεύγετε την υπερβολική ποσότητα γιατί αργεί να στεγνώσει και είναι πιό εύκολο να χαλάσει το μανικιούρ σας.

Βήμα 3ο : "Περάστε" το κατάλληλο βερνίκι
Αφού στεγνώσει η βάση,απλώστε δύο λεπτές σρτώσεις βερνίκι με απαλές κινήσεις από τη βάση του νυχιού πρός την άκρη.Αφήστε λίγο χρόνο μεταξύ των στρώσεων για να στεγνώσει το βερνίκι και να αποφύγετε τις μικρές φουσκάλες στο νύχι.

Βήμα 4ο : Βάλτε την τελευταία πινελιά
'Οταν στεγνώσει το βερνίκι,περάστε από πάνω μια στρώση με ένα ειδικό προιόν top coat.Αυτό είναι σημαντικό γιατί αποτρέπει το ξεφλούδισμα του βερνικιού και δεν χάνει γρήγορα τη λάμψη του.

Τα κομμωτήρια της.............κρίσης!!!!

Η οικονομική κρίση είναι εδώ και μας έχει "κατσικωθεί" για τα καλά και δε λέει να φύγει.Το εισόδημα όλο και μειώνεται και για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε  στους λογαριασμούς που τρέχουν,"κόβουμε" από παντού.Και πρώτα "κόβουμε" τις μικρές πολυτέλειες που μας έδειναν τόση ικανοποίηση και ευχαρίστηση.Μία απ' αυτές είναι και το κομμωτήριο.Θυμάστε από πότε έχετε να πάτε για χτένισμα,για βαφή,για ένα ίσιωμα βρε αδερφέ;Χάρη στις περικοπές που κάνουμε όλοι μας,το κομμωτήριο σβήστηκε πρώτο απ' τη λίστα και κοντεύουμε να γίνουμε ειδικές στο "πέρασμα της ρίζας και στο κρεπάρισμα" , που προσπαθούμε να τα καταφέρουμε μόνες μας μπρόστά στον καθρέφτη.Και φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου κακό,αλλά μία στο τόσο έχουμε ανάγκη να νιώσουμε τη χαλάρωση του λουσίματος στο κομμωτήριο,τον επαγγελματισμό στο ίσιωμα και να μην χρειαστεί να ξεμαλλιαστούμε για να δόσουμε λίγο όγκο στα μαλλιά μας.
Η λύση είναι μπροστά μας και μάλιστα ήταν πάντα εδώ,αλλά δεν της είχαμε δώσει σημασία γιατί μέχρι τώρα είχαμε,την επίσκεψή μας στο κομμωτήριο δεδομένη.Υπάρχουν,λοιπόν,πολλές σχολές κομμωτικής,ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις,όπου καθημερινά δέχονται πελάτες και προσφέρουν όλες τις κομμωτηριακές υπηρεσίες σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές.Και όσο γαι το αποτέλεσμα;100% επαγγελματικό και εγγυημένο!!Μην διστάσετε να τις επισκευτείτε,οτιδήποτε ζητήσετε να σας κάνουν γίνετα πάντα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των καθηγητών οπότε δεν υπάρχει περίπτωση κάτι να πάει στραβά.Εξάλλου οι μαθήτριες που θα σας αναλάβουν,βρίσκονται στο στάδιο της πρακτικής εξάσκησης και είναι έτοιμες επαγγελματίες κομμώτριες.
Επίσης,συνήθως,σε τέτοιες σχολές,υπάρχουν και τμήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και μακιγιάζ,οπότε η περιποίηση,εάν το επιθυμήτε,μπορεί να είναι ολοκληρωμένη.Και όσο για τις τιμές υπολογείστε τρεις φορές πιό κάτω από τα κομμωτήρια.
Ψάξτε λίγο,ρωτήστε που υπάρχουν τέτοιες σχολές και κλείστε ένα ραντεβού και θα με θυμηθείτε!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

φτιαξε μονη σου κολιε απο ενα μπλουζακι!!

θα χρειαστητε ενα παλιο t-shirt,ενα ψαλιδι,μια παραμανα,κλωστη (αντιστιχου χρωματος με το μπλουζακι),χαρακα και μολυβι(εαν δεν κοβετε πολυ ισια,οπως και εγω)!Κοψτε το περιλαιμιο απο το μπλουζακι οπως φαινεται στις φωτογραφιες.Κοψτε ενα λεπτο και μακρυ κομματακι υφασμα,οπου αυτο θα το χρησιμοποιησετε για να δεσετε το κολιε στο λαιμο σας,οποτε αναλογα ποσο κοντο η μακρυ το θελετε τοσο θα ειναι και το κομματι που θα κοψετε.Με μια παραμανα θα πιασετε αυτο το κομματακι και θα το περασετε μεσα απο το περιλαιμιο που κοψατε παραπανω.

Τωρα το κολιε σας πρεπει να ειναι οπως φαινετε στην πρωτη εικονα.Και ειναι σχεδον ετοιμο.Απο εδω και περα βαλτε την φαντασια και το γουστο σας να δουλεψει.Παραπανω εχουμε παρει ενα αλλο γκρι υφασμα απο καποιο αλλο μπλουζακι και το ραβουμε πανω στο περιλαιμιο.Μπορειτε επισης να ραψετε μερικα απλα κουμπια οπως τα παρακατω..
η καποια πιο προτοτυπα οπως αυτα

μια αλλη ιδεα με κουμπια ειναι να βαλετε 2-3 κουμπια το ενα πανω στο αλλο οπως βλεπετε στην παρακατω εικονα

μπορειτε να βαλετε πουλιες

η χαντρουλες
η μια ωραια καρφιτσα!
 


 και τελος μερικες ακομα ιδεες μονο με υφασμα!


ιδεα,πηγη:http://whipup.net/2011/02/26/guest-blogger-series-fabric-jewelry-project/

Τα 20 πιο βρόμικα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας


του Γιώργου Κόκουβα

Ποια προϊόντα καθαρισμού κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά από αυτήν για την οποία είναι προορισμένα; Ποιο εξάρτημα του υπολογιστή σας έχει περισσότερα μικρόβια από την λεκάνη της τουαλέτας σας; Πολλά από τα αντικείμενα που περνούν άφοβα από τα χέρια μας καθημερινά δεν είναι τόσο αθώα όσο δείχνουν, αν δεν προσέξουμε κάποιους κανόνες υγιεινής. Είκοσι «ένοχοι» ζητούν… καθαριότητα.

- Χρήματα Συχνά μιλάμε για «βρόμικο χρήμα» και «ξέπλυμα» χρήματος. Αγνοούμε, όμως, πως και στην κυριολεξία, τα χαρτονομίσματα συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους φορείς μικροβίων. Αλλάζουν εκατοντάδες χέρια και κυκλοφορούν από τσέπη σε τσέπη και από πορτοφόλι σε πορτοφόλι για πολύ καιρό πριν φτάσουν στην κατοχή μας. Γι’ αυτό, τα χαρτονομίσματα είναι μια

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Αθωα συμπτωματα... Τι μπορουν να κρυβουν;



Πονοκέφαλος που επιμένει, βήχας που διαρκεί, πόνος στη μέση που δεν περνάει ή αίσθημα κόπωσης για εβδομάδες, μπορεί να μην είναι απλά και αθώα συμπτώματα που οφείλονται σε μια εποχική ίωση, στο κρυολόγημα, στο άγχος ή στον φόρτο της δουλειάς, αλλά να υποδηλώνουν κάτι σοβαρότερο.

Ο ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Γολεμάτης, ο διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, καθηγητής κ. Παύλος Τούτουζας, ο αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Σγουρόπουλος και η παθολόγος, τέως διευθύντρια στο ΕΣΥ, δρ Βάσω Σιατερλή, περιγράφουν τα συμπτώματα που πρέπει να σας κάνουν να επισκεφθείτε τον γιατρό.
Πυρετός. Όταν υπάρχει πυρετική κίνηση για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας- δέκα ημερών, θα πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε γιατρό. Μπορεί να υποκρύπτεται κάποια σοβαρή πάθηση (π.χ. καρκίνος ή φυματίωση).
Επίμονος ή οξύς θωρακικός πόνος. Μπορεί να οφείλεται σε

Διασημες πριν και μετα το photoshop
















                                            πηγη:http://www.otherside.gr/

ευκολο νηστισιμο κεικ βανιλιας


Συστατικά

  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 250 ml χυμό πορτοκάλι (έτοιμο, όχι φρεσκοστιμένο)
  • 250 ml σόδα αναψυκτικό
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο + 3 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά, πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα, μόνο ανακάτεμα να αναμειχθούν τα υλικά.
  2. Βάζουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
πηγη:sintagespareas,gr

ευκολο νηστισιμο κεικ σοκολατας!

Υλικά: ¾ φλυτζανιού τσαγιού λάδι, προτιμούμε σπορέλαιο
          2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
          2 φλυτζάνια τσαγιού κρύο νερό
          3 κουταλιές σούπας ξύδι
          6 κουταλιές σούπας κακάο
         1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
         2 βανίλιες
         3 ½ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
         2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
Εκτελεση:Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα , το αλάτι και το κακάο.Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψί ή φόρμα , αφού αλείψουμε το σκεύος με λάδι και πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.Οταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή γλάσσο σοκολάτας.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

σαλτσα ψητων λαχανικων

Υλικα: 4 ωριμες ντοματες
            1 μετριο ξερο κρεμμυδι
            3 πιπεριες κερατο
            1 πιπερια φλωρινης
            2-3 σκελιδες σκορδο(ή και μια αναλογα ποσο σας αρεσει το σκορδο)
            2 κουτ.σ. μαιντανος (ξερος η φρεσκος)
            αλατι/πιπερι/ριγανη
            3 κουτ.σ.ελαιολαδο
            1 κουτ.σ.ξυδι
Εκτελεση: Προθερμαινουμε τον φουρνο στους

πεστο πιπεριας

Υλικα: 4 πιπεριες φλωρινης
           100 γρ αμυγδαλα ασπρισμενα
           3 κουτ.σ. ελαιολαδο
          πιπερι/αλατι
           μερικες σταγονες ξυδι
          1 σκελιδα σκορδο
          επιπλεον ελαιολαδο (για το τελος)
Εκτελεση:Ξεσποριαζουμε,καθαριζουμε  τις

πανευκολη τυροπιτα χωρις φυλλο!



Ανακατευουμε 1,1/2 φλυτζανι αλευρι για ολες τις χρησεις,250 γρ. φετα τριμμενη, 2 φλυτζανια κεφαλοτυρι, 100γρ. προβειο γιαουρτι , 5 αυγα , 200 γρ. βουτυρο, 2 κ.γ. μπεικιν παουντερ και πιπερι. Στρωνουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι και ψηνουμε για 1 ωρα στους 200 βαθμους.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

το τελειο ροζ κραγιον για σενα!


Το κραγιόν είναι το σήμα κατατεθέν σου και το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλεις να είναι το τέλειο! Απάντησε ειλικρινά στις παρακάτω ερωτήσεις και βρεις την απόχρωση εκείνη που θα αναδείξει τέλεια την ομορφιά σου!
Πώς θα περιέγραφες την απόχρωση της επιδερμίδας σου;
Α. Ανοιχτόχρωμη
Β. Μεσαία απόχρωση
Γ. Σκούρα

Θέλεις το χρώμα των χειλιών σου να:
Α. Ξεχωρίζει
Β. Να είναι διακριτικό
Γ. Σχεδόν να μη φαίνεται

Η επιδερμίδα σου είναι:
Α. Ροζ
Β. Μπεζ
Γ. Καφετί

Η τσάντα σου έχει πάντα:
Α. Λιπ-γκλος
Β. Ματ κραγιόν
Γ. Από όλα : ματ, λιπ-γκλος, λαμπερά, natural


Στη βραδινή σου έξοδο το μακιγιάζ που προτιμάς:
Α. αψεγάδιαστη επιδερμίδα με απλή σκιά στην απόχρωση της επιδερμίδας και έντονο κραγιόν σε ροζ απόχρωση
Β. έντονο μακιγιάζ ματιών όπως π.χ. smokey eyes και πολύ απαλά σχεδόν φυσικά χείλη
Γ. Ποιο μακιγιάζ; Δεν βάζεις ούτε μάσκαρα, έχεις φυσική ομορφιά!

Περισσότερα Α: το ιδανικό σου είναι

Γυαλιά ηλίου: Τάσεις και (έγκαιρες) προτάσεις

Τα pop 80’s, η επιστροφή στα φυσικά χρώματα, τα στρογγυλά γυαλιά του Χάρι Πόττερ, τα ζωντανά χρώματα, το tecno-chic στυλ, τα γυαλιά που φοριούνται κάτω από τα φρύδια, το vintage και το burlesque στυλ αλλά και οι επιρροές από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές της μόδας κυριαρχούν φέτος στα γυαλιά ηλίου.

Ναι, οι τάσεις είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά, και ναι, υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα. Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις των σχεδιαστών, και… οργανωθείτε, προτού οι τιμές των ελληνικών καταστημάτων οπτικών διπλασιαστούν εν όψει της άνοιξης.

Let’s Dance - The fabulous ‘80s Και όμως επέστρεψαν. Οι ώμοι με τις βάτες, η μουσική ντίσκο, τα cult cartoons και ό,τι οριοθετεί τη μόδα των eighties. Οι τελευταίες τάσεις της μόδας επηρεάζονται από τα θρυλικά 80’s, τις υπερβολές τους και τις αντιθέσεις τους και οι τάσεις στα γυαλιά ηλίου δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν. Μεγάλα σχέδια, παρουσιασμένα με μοντέρνο τρόπο και τολμηρό χαρακτήρα, καθαρές αλλά υπερβολικές γραμμές, ντεγκραντέ φακοί που ξεκινούν από το μαύρο και φτάνουν στο μοβ, και βέβαια έντονα χρώματα παντού, επηρεάζουν τη μόδα για

Πρόσκληση

Η AVON γιορτάζει τα 125 χρόνια της στον χώρο της ομορφιάς!!!!!!!Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί αυτή την ξεχωριστή επέτειο.
Την Τετάρτη 16/03/2011 στο ξενοδοχείο Αstir στην Πάτρα από 10:00 έως 19:00


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail www.mimik@freemail.gr

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ρολακια μελιτζανας

Υλικα: 3 μετριες μελιτζανες φλασκες (1200γρ)
           ½ κ.γ. αλατι / 1 ½ φλ. τυρι (->να λιωνει) τριμμενο
            1 φλ. τυρι κρεμα / 1 κροκος αυγου
           ½ κ.γ. δυοσμος / 2 κ.σ. παρμεζανα τριμμενη
           350 γρ  πιπεριες φλωρινης(ετοιμες απο βαζακι) στργγισμενες
           1½ φλ. ετοιμη σαλτσα ντοματας/αλατοπιπερο
Εκτελεση: Κοβετε το κοτσανακι απο τις μελιτζανες και τις χωριζετε κατα μηκος σε φετες.Τις αραδιαζετε σε

οταν το μακιγιαζ και η φαντασια συναντιουνται..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...