Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Παρακολούθηση Παρελάσεων Πατρινού Καρναβαλιού

Παρακολουθήστε τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού απ' το επίσημο site του θεσμούhttp://www.carnivalpatras.gr/Home/tabid/41/language/el-GR/Default.aspx

Πρόγραμμα Πατρινού Καρναβαλιού

Σάββατο 5/3/2011 : 12.00-14.00  θέατρο δρόμου στο κέντρο της πόλης
                                12.30            οι Σοκολατορίχτες περιοδεύουν στους κεντρικούς δρόμους
                                18.30            Νυχτερινή Ποδαράτη παρέλαση
Κυριακή 6/3/2011 : 14.00            Η Μεγάλη Παρέλαση
                                21.00            Τελετή λήξης στο μώλο της Αγ. Νικολάου

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

πατατοσαλατα


Υλικά:


  • 3 μεγαλούτσικες πατάτες
  • Ένα μικρό ξερό κρεμμύδι και δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 50 gr έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 πρέ

    Εκτέλεση:


    • Πλένουμε προσεκτικά τις πατάτες, αλλά δεν τις καθαρίζουμε.
    • Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε 1000 ml νερό.
    • Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και ρυθμίζουμε το διακόπτη στη μέγιστη θερμοκρασία.
    • Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
    • Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
    • Τις αποφλοιώνουμε με ένα μαχαιράκι.
    • Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα.
    • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε πάνω στις πατάτες.
    • Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Τα ανακατεύουμε καλά.
    • Γαρνίρουμε με το μαϊδανό και σερβίρουμε.
    Για καλύτερη γεύση οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

τι να κανετε με τα καλαμαρακια κονσερβας


Καλαμαράκια κοκκινιστά

Υλικά:
  • 2 κουτιά καλαμαράκια (κονσέρβας)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκιες ντομάτες, ώριμες για σάλτσα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πένα (κόκαλο) και τα σοτάρετε με το λάδι, μαζί με τα κρεμμύδια σε μια ρηχή κατσαρόλα.
  • Όταν σωθεί το ζουμί τους προσθέτετε την ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη και λίγο νερό. Μπορείτε να προσθέσετε και το ζουμί της κονσέρβας για πιο πικάντικη γεύση.
  • Τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για τρία τέταρτα της ώρας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τα σερβίρετε όπως είναι ή τα συνοδεύετε με ρύζι άσπρο, σπυρωτό που το έχετε βράσει σε νερό με αλάτι και το έχετε στραγγίξει.

γιγαντες

Για τους γιγαντες
  • 500 γρ. γίγαντες
  • 1 κρεμμυδι ολόκληρο
  • 4-5 φύλλα δαφνης
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σελινο
για την σαλτσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ελαιολαδο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 3 καρότα κομμένα σε φετούλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. παπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ πελτε ντοματας
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ζαχαρη 
  • Αλάτι / πιπερι
εκτελεση
Για τους γιγαντες
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τους γίγαντες σε χλιαρό νερό με τα φύλλα δαφνης. Το επόμενο πρωί πρέπει να έχουν διπλασιάσει τον όγκο τους. Στραγγίζουμε και βράζουμε σε χύτρα ταχύτητας για 30 λεπτά με ζεστό νερό, τα φύλλα δάφνης, τα καρότα και το κλωνάρι σελινο. Στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα λαχανικά και τα φύλλα δάφνης.Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμυδι στο ελαιολαδο, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τα καρότα. Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ντοματα, τον πελτέ με το ζωμό, τη ζαχαρη, την παπρικα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπερι.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τους γίγαντες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε τους γίγαντες σε πήλινο και σκεπάζουμε με το καπάκι. Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα με σαράντα λεπτά. 

Χαλβάς : το γλυκό της Σαρακοστής

Λαγάνα, χαλβάς και καλή Σαρακοστή. Το γλυκό της Σαρακοστής είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φωσφόρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η δράση του είναι επίσης αντιυπερτασική, αντιθρομβωτική, αντιγηραντική και αντικαρκινική. Όσον αφορά τη θερμιδική αξία του γλυκού, ο συνδυασμός των συστατικών του (σουσαμιού και σακχάρων) του προσδίδουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο. Η περιεκτικότητα του χαλβά σε λιπαρά οξέα είναι παρόμοια με του ταχινιού. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών στο ταχίνι είναι των λιπαρών οξέων. Στην πλειονότητά τους είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Η συγκέντρωση των κορεσμένων λιπαρών οξέων είναι μικρή. Η λήψη πολυακόρεστων λιπαρών οξέων θεωρείται αναγκαία από τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς αυτός δεν μπορεί να τα συνθέσει. Για αυτούς τους λόγους ο χαλβάς αποτελεί μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή.
Το ταχίνι βοηθά στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Επιπλέον σημαντική κρίνεται η συμβολή του χαλβά στην αντιμετώπιση της αθηρωμάτωσης και στην έρρυθμη λειτουργία του ήπατος.
Ο χαλβάς βάσει των ιδιοτήτων του μπορεί να αποτελέσει τροφή πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η υψηλή του θερμιδική αξία καθώς η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής μας πρόσληψης, με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους.
Πηγή :  Zougla.gr

Λαγάνα

Υλικά : 20 gr μαγιά νωπή ή 2 κουτ. γλυκού μαγιά σε σκόνη
            1/2 φλυτζ. χλιαρό νερό
            1 kgr αλεύρι χωριάτικο ή μαλακό
            1 κουτ. σούπας αλάτι
            2 κουτ. σούπας λάδι ή μαργαρίνη λιωμένη
            2 κουτ. σούπας ζάχαρη
            σουσάμι
Εκτέλεση : Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό,ρίχνουμε λίγο απ' το αλεύρι,να γίνει ένας πηχτός χυλός,τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μια λεκανίτσα κια κάνουμε στο κέντρο μια λακκουίτσα,ρίχνουμε τη ζάχαρη,το λάδι,τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε,παίρνοντας το αλεύρι από τριγύρω,ώσπου να επιτύχουμε μια μαλακή ζύμη,ελαστική και εύπλαστη.Τη χωρίζουμε σε 3 μπάλες,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Πατάμε την κάθε μπάλα με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε 3 πίτες.Τις βάζουμε σε ταψιά,τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τις πατάμε με τα δυο μας δάχτυλα,κάνοντας βαθιές λακκούβες σε όλη την επιφάνειά τους.Τις ψεκάζουμε με νερό και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

αφράτη νοστιμότατη ταραμοσαλάτα

Υλικά : 4-5 μέτριες πατάτες βρασμένες
            4 κουτ. σούπας ταραμάς κόκκινος ή λευκός
            1-1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
            1 φλυτζ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
            1-1/2 λεμόνια τον χυμό τους
            1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο
Εκτέλεση : Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν.Βάζουμε τον ταραμά στο multi και τον χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το λάδι (χτυπάμε,ρίχνουμε λάδι,χτυπάμε,ρίχνουμε λάδι).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι έπειτα το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα.Προσθέτουμε τις πατάτες λίγες λίγες και συνεχίζουμε το χτύπημα.Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για να φτιάξουμε τον επιθυμητό ταραμά.

Ταραμοκεφτεδες


υλικα

  • 150 γρ.ταραμά άσπρο ή κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο
  • 4 - 5 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο και καλά στιμμένο
  • άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο λάδι (2 - 3 κ.σ.)
  • φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλέυρι
  • λάδι για τηγάνισμα

    εκτελεση

    1. Μουσκεύουμε τον ταραμά σε λεκανίτσα με νερό για 1/4 της ώρας. Τον σουρώνουμε καλά με λεπτή σίτα και τον βάζουμε σε άλλο μπολ.(το νερό το πετάμε).
    2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι,το ψωμί, άνιθο, μαϊντανό και δυόσμο το πιπέρι και ζυμώνουμε το μίγμα.
    3. Αν βγει αραιό ρίχνουμε λίγη φρυγανιά 1 - 2 κουταλιές.
    4. Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε κι απ'τις δυο πλευρές. Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Ευκολη ταραμοσαλατα με πατατα



Ετοιμάζουμε ένα φακελάκι πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, αντικαθιστώντας το γάλα με νερό και αφαιρώντας 1 φλυτζάνι από την συνιστώμενη δόση νερού, να γίνει ένας πουρές πολύ σφιχτός. Δεν προσθέτουμε αλάτι, ούτε βούτυρο. Ανακατεύουμε τον πουρέ με 100 γραμ. ταραμά. Ψιλοκόβουμε στο multi 1 κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μίγμα του πουρέ με τον ταραμά. Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο και χυμό 1 λεμονιού. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται αλατίζουμε ή προσθέτουμε λεμόνι ή λάδι.  Χρειάζεται αρκετό ανακάτεμα, να γίνει η ταραμοσαλάτα ομοιόμορφη και λεία.

Αποκριατικη στολη ποπ κορν!

Βρισκετε ενα μεγαλο χαρτοκουτο,το οποιο να χωραει ανετα το σωμα σας και χωρις να χαλαει η φορμα του κουτιου.(ζητηστε απο ενα μαγαζι ή ενα super market).Ανοιγετε στα πλα'ι'να του κουτιου δυο μεγαλες τρυπες απο τις οποιοες θα βγαινουν τα χερια σας.Το υπολοιπο κουτι ειτε το ντυνουμε με λευκες κολλες χαρτι και το χρωματιζουμε με κοκκινες φαρδιες ριγες, ειτε κολλαμε πανω του λευκες και κοκκινες κολλες χαρτι εναλλαξ.Εαν θελουμε σε καποιο σημειο του γραφουμε με μεγαλα γραμματα ποπ κορν.Στο επαμω μερος του κουτιου κλεινουμε τα ''αυτια'' και ανοιγουμε μια τρυπα για να περναει ανετα το κεφαλι μας.Σε ολη την επιφανεια του επανω μερους κολλαμε αληθινο ποπ κορν  σε περισσοτερες απο μια στρωσεις για να φαινεται πλουσιο.Φυσικα το κατω μερος του κουτιου το αφηνουμε ανοιχτο για να περπαταμε ανετα.Η τελευταια πινελια της στολης μας ειναι ενα καπελο χαρτινο η ενα αληθινο οπου πανω του κολλαμε ποπ κορν.
(πηγη:matia.gr)

Πώς να φτιάξουμε Χαρταετό

Θα χρειαστούμε:
3 ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκατοστά το καθένα
χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον
γερό σπάγκο
λεπτό σύρμα
κολλητική ταινία
χρωματιστά χαρτιά για την ουρά

Κατασκευή
Στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δυο μικρές εγκοπές.
Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από την μέση με τον σπάγκο, και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα να κρέμεται

[img width=200 height=190]http://www.matia.gr/5/52/images/1/1_4_a.jpg[/img]

Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα, και το περνάμε περιμετρικά γύρω από τον σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μια στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.
Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο.
Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, και το κόβουμε γύρω - γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών

[img width=200 height=193]http://www.matia.gr/5/52/images/1/1_4_b.jpg[/img]

Σ αυτό το σημείο, μπορούμε ν� αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό. Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά, ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πεταλούδες, πουλιά και ζώα.
Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλούμε με κολλητική ταινία.
Σε δυο άκρα (β & γ) στερεώνουμε σπάγκο, για να δέσουμε στην μέση του την ουρά. Προσέχουμε ώστε: αβ = αγ = γδ = βδ. Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει

[img width=200 height=257]http://www.matia.gr/5/52/images/1/1_4_c.jpg[/img]

Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά μεγέθους 20 Χ 20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγκο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
Στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, (ε & ζ), δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του αετού, βρίσκεται στα ζύγια του. Τα ζύγια, είναι δυο κομμάτια σπάγκος δεμένος στο άκρα ε και ζ, που το καθένα ενώνεται με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού. Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.
Στο σημείο της ένωσης δένουμε ένα γερό σπάγκο, την καλούμπα.

[ΠΗΓΉ: www.matia.gr]
__________________
http://www.madarakis.info

χειροποίητη στολή Betty-Flinstones

Flintstones Betty Rubble Costume From a T-Shirt

Scooby Doo – 2 ζευγάρια

Έξυπνο, εύκολο, γρήγορο, αποτελεσματικό. Είστε 2 ζευγάρια, και ψάχνεται να δείτε τι θα ντυθείτε; Συνδυάστε το. Η φάση είναι, scooby doo. Βρείτε και έναν hardocora να ντυθεί Scooby, και είστε έτοιμοι. Και χωρίς Scooby, rollarei όμως:

στολή : .........μυγοσκοτώστρα


Μιά πολύ καλή αμφίεση,ανέξοδη,που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις!!!!
Πολύ απλά με ένα χαρτόκουτο και μαρκαδόρους ξεπατικώνετε την εικόνα και.....η μυγοσκοτώσρτα είναια έτοιμη!!!!

χειροποίητη στολή Πασχαλίτσα


Υλικά : 2 χαρτόνια canson (κανσόν) μαύρο χρώμα
2 χαρτόνια canson (κανσόν) κόκκινο χρώμα
λάστιχο λεπτό για να στερεώσουμε τα φτερά στους ώμους μας
λάστιχο φαρδύ για να στερεώσουμε τα φτερά μεταξύ τους
Το σχήμα των φτερών μοιάζει σαν φύλλο,αρχικά φτιάχνουμε ένα πατρόν κι έπειτα κόβουμε 4 φτερά (2 κόκκινα και 2 μαύρα).Κολλάμε με κόλλα ένα μαύρο κι από πάνω ένα κόκκινο φτερό λοξά έτσι ώστενα να φαίνεται το ένα άκρο του μαύρου φτερού κάτω απ' το κόκκινο (όπως φαίνεται στην εικόνα).Κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα φτερά.Διακοσμούμε τα κόκκινα φτερά με μαύρα στρογγυλά κομμάτια χαρτονιού.Ενώνουμε τα φτερά με το φαρδύ λάστιχο και το στερεώνουμε με συρραπτικό.Απ' τη μέσα πλευρά των φτερών δημιουργούμε δύο θηλιές με το λεπτό λάστιχο,απ' τις οποίες θα περνάμε τα χέρια μας για να μπορούν να στερεώνονται τα φτερά στην πλάτη μας.Μπορούμε να φορέσουμε μαύρα ρούχα ή κόκκινα ή συνδυασμό τους και κεραίες στα μαλλιά αν έχουμε.

Πατρινό Καρναβάλι για πάντα,έλα να μάθεις τί θα πεί Πατρινός.......

.......όλη η Πάτρα χορεύει,απ' το βράδυ μέχρι τ' άλλο πρωί.....
.......γιατί ήρθε πάλι,ναί,το καρναβάλι,ναί,μικροί,μεγάλοι,ναί,ΟΛΈ.....
.......βγές όσο μπορείς,έλα να χαρείς,όχι σε τίποτα απόψε μήν πείς,κάνε όποια τρέλλα σκεφτείς,μην αντισταθείς......


Όποιος έχει έρθει έστω και μία φορά στο Πατρινό καρναβάλι,όλα τα παραπάνω τραγούδια τα έχει μάθει άπ' έξω κι ανακατωτά.Κι όποιος δεν έχει έρθει ποτέ,ήρθε η στιγμή να μας επισκεφτεί και να ξεφύγει για λίγες ημέρες,συμμετέχοντας σ' ένα τρελλό ξεφάντωμα ......απ' το βράδυ μέχρι τ' άλλο πρωί.....
Η Πάτρα ζεί στο ρυθμό του καρναβαλιού εδώ και 5 εβδομάδες,το αποκορύφωμα,όμως,είναι αυτό το Σαββατοκύριακο.Σας περιμένουμε όλους,κλείστε τώρα δωμάτιο,ακόμα και τώρα θα μπορέσετε να βρείτε κατάλυμα και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή.
Το μόνο που θα χρειαστείτε για να εναρμονιστείτε μαζί μας είναι η καλή σας διάθεση,όλα τ' άλλα αφήστε τα σ' εμάς.Περιφερόμενοι στους δρόμους της πόλης,σιγά σιγά θα γίνετε μασκαράδες κι εσείς!!!
Όλοι στην Πάτρα,λοιπόν,αυτό το Σαββατοκύριακο για να διασκεδάσουμε......

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Εχετε βαρεθει τους μονοτονους τοιχους;

Αν εχετε βαρεθει τουσ μονοτονους και μονοχρομους τοιχους του σπιτιου σας και εχετε διαθεση για αλλαγες μπορειτε να το κανετε ευκολα  και προτοτυπα.Αντι λοιπον να το βαψετε μπορειτε να αλλαξετε το σπιτι σας πολυ πιο οικονομικα με διακοσμητικα αυτοκολλητα.Δειτε παρακατω στις εικονες μερικες ιδεες: 













Φυσικα υπαρχουν αποιρα σχεδια και χρωματα για να διαλεξετε

Μπαλακια φετας με σουσαμι

Υλικα
600γρ.φετα,
100γρ.φρεσκο γαλα,
100γρ.γιαουρτι στραγγιστο,
3 κουταλιες σουπας ριγανη,
200γρ.σουσαμι
Εκτελεση
Σε ενα κτσαρολακι ανκατευουμε το γαλα με το γιαουρτι και τα ζεσταινουμε μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα και λιγο πριν βρασει το μειγμα.Χτυπαμε σε μπλεντερ την φετα με το ζεστο μειγμα(γαλα-γιαουρτι)μεχρι να γινει ενα εννιαιο κρεμωδες μειγμα.Προσθετουμε την ριγανη και ανακατευουμε.Βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο για 3-4 ωρες μεχρι να κρυωσει πολυ καλα και να σφιξει.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170 βαθμους .Βαζουμε το σουσαμι σε ενα ταψακι και το ψηνουμε για 10 λεπτα.Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το βαζουμε σε ενα πιατο και το αφηνουμε να κρυωσει.Πλαθουμε μικρα μπαλακια απο το μειγμα της φετας και τα ρολαρουμε στο σουσαμι μεχρι αν καλυφθουν ολοκληρα.

Αλμυρα μπισκοτα

υλικα
4 φλ.αλευρι για ολες τις χρησεις,
2 κουταλιες  γλυκου μπεικιν μπαουντερ,
2 κουταλιες γλυκου αλατι,
1 φλυτζανι βουτυρο,
1 φλυτζανι πουρες πατατας
1,5 φλυτζανι  γαλα
3 κουταλιες σουπας βουτυρο λιωμενο
εκτελεση
Ανακατευετε το αλευρι,το μπεικιν και το αλατι σε ενα μπολ.Τριβετε μεσα το βουτυρο.Αναμειγνυετε το γαλα με τον πουρε πατατας και αδειαζετε τον χυλο στο μειγμα με το αλευρι.Ανακατευετε καλα να ενωθουν ολα τα υλικα.Αδειαζετε την ζυμη σε αλευρωμενη επιφανεια και την ζυμωνετε για 10 λεπτα.Την ανοιγετε  σε ενα λεπτο φυλλο.Χωριζετε το φυλλο σε στρογγυλα κομματακια και τα αραδιαζετε σε ελαφρα βουτυρωμενο ταψι.Βαζετε στον φουρνο και ψηνετε στους 200 βαθμους για 10-15 λεπτα.Αλειφετε τα μπισκοτα με το λιωμενο βουτυρο και τα ενωνετε ανα δυο,βαζοντας αναμεσα τους φετες απο ζαμπον και τυρι.

Ψαροκροκετες με τονο

1 μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο

3 κονσέρβες τόνου σε νερό (100γρ η κάθε μία)

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

2 πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 αυγά, χτυπημένα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1/3 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο

Τριμμένη φρυγανιά για επικάλυψη

Αλεύρι για πασπάλισμα

Σπορέλαιο για τηγάνισμα



Οδηγίες:

Τοποθετήστε τον πουρέ πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει. Λιώστε με ένα πιρούνι τον τόνο και προσθέστε τον στον πουρέ πατάτας. Στη συνέχεια προσθέστε τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν.

Πασπαλίστε τα χέρια σας με αρκετό αλεύρι και αρχίστε να πλάθετε τις ψαροκροκέτες σε ομοιόμορφο μέγεθος. Περάστε την κάθε κροκέτα από αλεύρι μέχρι να καλυφθεί εντελώς.

Όταν τελειώσετε με το πλάσιμο και το αλεύρωμα περάστε την κάθε ψαροκροκέτα μέσα από το κτυπημένο αυγό και αμέσως μέσα από την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί εντελώς.

Βάλτε τις ψαροκροκέτες την μια δίπλα στην άλλη σε ένα δίσκο και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (σημαντικό αλλιώς θα σπάσουν κατά το τηγάνισμα).

Τοποθετήστε αρκετά σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίστε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.

Καθαρισμός προσώπου


Τώρα που ήρθε η άνοιξη και όλα λάμπουν γύρω μας,θέλουμε αναμφισβήτητα να λάμπει και το πρόσωπό μας.Ήρθε,λοιπόν η ώρα να κάνουμε έναν αναζωογονητικό καθαρισμό προσώπου,που θα μας ανανεώσει και θα μας κάνει να εναρμονιστούμε με το ανοιξιάτικο σκηνικό της φύσης.Όμως τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν την επίσκεψη σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής ή spa,οπότε η ενναλακτική είναι μία : spa στο σπίτι!!Πιστέψτε με η απόλαυση είναι η ίδια,μη σας πώ πως η χαλάρωση είναι πολύ πιο έντονη στο δικό μας χώρο.
Αποφασείστε,λοιπόν,τη μέρα που θα αφιερώσετε αυτή την απόλαυση στον εαυτό σας.Επιλέξτε σε ποιό χώρο του σπιτιού θα χαλαρώσετε και διαμορφώστε τον κατάλληλα.Χαμηλώστε τον φωτισμό,ανάψτε αρωματικά κεριά,ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και......μη μου πείτε πως η χαλαρώτητα δεν σας έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα!
Και μετά απ' την ατμόσφαιρα,πάμε να ασχοληθούμε με το πρόσωπό μας.Η πρώτη μας κίνηση είναι να καθαρήσουμε το πρόσωπό μας με ένα απαλό γαλάκτωμα,έπειτα να πληθούμε με το καθαριστικό μας και να τονώσουμε με την λοσιόν.Αμέσως μετά εφαρμόζουμε ένα απαλό peeling,κάνοντας πολύ ελαφριές κυκλικές κινήσεις,επιμένοντας στις περιοχές που έχουν περισσότερο ανάγκη (πηγούνι,κροτάφοι,μύτη,μέτωπο).Επιλέγουμε μια μάσκα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός μας,την απλώνουμε και περιμένουμε να δράσει,την αφαιρούμε με χλιαρό νεράκι και απλώνουμε μια ενυδατική μάσκα και την αφήνουμε κι αυτή να δράσει.Την αφαιρούμε κι αυτή με χλιαρό νεράκι και εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα ή κάποια κρέμα μεγάλης θρέψης.
(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μάσκες και τα peeling που σας προτείνουμε με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.)
Εύχομαι όλες να μπορέσουμε να ξεκλέψουμε 2 ωρίτσες και να τις αφιερώσουμε στον εαυτό μας.
Χαρείτε την χαλάρωση κορίτσια,την έχουμε ανάγκη.

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Αρωματικό μπάνιο αναζωογόνησης


Υλικά : 3 κουταλιές της σούπας πίτουρο
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα μυρτιάς
2 κουταλιές της σούπας φύλλα και άνθη λεμονιάς
2 κουταλιές της σούπας φύλλα γερανιού
2 κουταλιές της σούπας φύλλα μελισσόχορτου
π'εταλα από 2 τριαντάφυλλα
Τα βάζουμε όλα μαζί σ' ένα τούλι ή τουλπάνι και τα βυθίζουμε σε μπανιέρα με καυτό νερό.Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε κάποια απ' τα φύλλα και να προστέσουμε άλλα της επιλογής μας.Η αίσθηση ευεξίας και αναζωογόνησης θα είναι μοναδική.

Μάσκα αντιγήρανσης με φρέσκα φρούτα


Υλικά : 1-2 μπανάνες πολτοποιημένες
1 αχλάδι πολτοποιημένο με τη φλούδα του
1 μήλο πολτοποιημένο με τη φλούδα του
1 λίτρο πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας λάδι jojoba (baby oil)
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και απλώνουμε στο σώμα μας,αφήνοντάς την μάσκα να δράσει για 30 λεπτά.Ξεβγάζουμε καλά και συνεχίζουμε με το αφρόλουτρό μας κι έπειτα με την ενυδατική lotion σώματος.

Χρησιμες συμβουλες για το σπιτι


*Αν έχετε πρόβλημα να περάσετε κλωστή στη βελόνα βάλτε λίγο σπρέι των μαλλιών στην άκρη της κλωστής .Το σπρέι θα την “κοκαλώσει” και θα περάσει πιο εύκολα στη βελόνα!

*Αν τα νουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί

*Για να αντέξουν τα λουλούδια σας στο βάζο περισσότερο, μπορείτε να βάλετε στο βάζο μισή ασπιρίνη  ή διαλύστε ένα κουταλάκι ζάχαρη σε ζεστό νερό και ρίξτε το στο βάζο με τα λουλούδια. Η γλυκόζη απορροφάται από τα λουλούδια, επιδρά στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης και έτσι το φυτό τρέφεται και ζει παραπάνω.

*Πλυσίματα συντήρησης
Τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο ή περισσότερες ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού της γεωγραφικής περιοχής που μένετε ή τη συχνότητα των πλύσεων που κάνετε το χρόνο, βάλτε το πλυντήριο να πλύνει μόνο του στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία με ποσότητα απορρυπαντικού ίση με αυτή που προτείνεται από το απορρυπαντικό σας για ένα κανονικό φορτίο πλύσης (4-5 Kg ρούχων). Τα πλυσίματα αυτά

Κρεμα σκορδου

Σου αρεσει το σκόρδο και το χρησιμοποιείς σε κάθε ευκαιρία στα φαγητα; Μπορείς λοιπόν αντί να καθαρίζεις κάθε τρεις και λίγο σκελίδες, να ετοιμασεις μια κρέμα σκόρδου που θα συνοδεύει τα φαγητά σου. Βάλε σε ένα μιξεράκι 15 σκελίδες σκόρδο, μια πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. λάδι και χτύπησέ τα να γίνουν κρέμα. Βάλε την κρέμα σε βαζάκι που κλείνει καλά και συντήρησέ την στο ψυγείο. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για περίπου 1 μήνα!

Μετρημα υλικων χωρις ζυγαρια



1 κούπα αλεύρι ζυγίζει 125 γρ.
1 κούπα ζάχαρη ζυγίζει 225 γρ.
1 κούπα ζάχαρη άχνη ζυγίζει 160 γρ.
1 κούπα αμυγδαλόψιχα τριμμένη ζυγίζει 150 γρ.
1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη ζυγίζει 125 γρ.
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ζυγίζει 105 γρ.
1 κούπα κακάο ζυγίζει 100 γρ.
1 κούπα γάλα ζυγίζει 240 γρ.
1 κούπα σαντιγί ζυγίζει 125 γρ.
1 κούπα λάδι ζυγίζει 220 γρ.
1 κούπα νερό ζυγίζει 240 γρ.
1 κούπα κρέμα γάλακτος ζυγίζει 225 γρ.
1 κούπα βούτυρο ζυγίζει 225 γρ.
1 κούπα ρύζι ζυγίζει 225 γρ.
1 κούπα τυρί τριμμένο ζυγίζει 110 γρ.
1 κούπα μέλι ζυγίζει 350 γρ.
1 κούπα σιμιγδάλι ζυγίζει 170 γρ. 

Μαρμελαδα μπανανα


Υλικά

5 μπανάνες ώριμες

3 κουταλιές σούπας φρέσκος χυμός λεμόνι

2/3 φλυτζανιού χυμός ροδάκινο

1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση


Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και με ένα πηρούνι λιώστε τις για να υπάρχουν και μικρά κομματάκια μπανάνας. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε μια κατσαρόλλα με το χυμό λεμόνι, το χυμό ροδάκινο, τη ζάχαρη  μέχρι να παρει μια  βράσει. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε  τη μαρμελάδα για 30 λεπτά μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Με ένα κουτάλι την βάζετε σε βάζα αφού πρώτα τα έχετε αποστειρωμένα. Μην γεμίσετε μέχρι πάνω τα βάζα. Αφήστε τη μαρμελάδα δροσερή στη θερμοκρασία δωματίου. 

Γλυκο με ινδοκαρυδο

1φλυτζ τσαγιού αλεύρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμένο
1 φλ τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
1 φλυτζ.τσαγιού βούτυρο
1 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ τσαγιού ινδική καρύδα
1 κεσεδάκι [200]γρ γιαούρτι
4 αυγά χωρισμένα
20γρ.1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
καρύδα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε στο μίξερ βούτυρο και ζάχαρη χτυπαμε να γίνουν αφράτα,προσθέτουμε ενα ενα τους κρόκους.μετά το γιαούρτι ,το ξύσμα,τις βανίλιες, το μπέκιν πάουντερ και την καρύδα ενώ συγχρόνως χτυπώ με το μίξερ.Εχουμε χτυπήσει τα ασπράδια χώρια σε μαρέγκα .Τελος προσθέτουμε διαδοχικα λιγο μαρεγκα λιγο σιμιγδάλι και λιγο αλεύρι .Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι μικρό αφού το έχετε βουτυρώσει.Το ψήνετε στους 170 με αέρα, αν δέν έχετε αέρα στούς 180 ώσπου να ψηθεί κ να το δείτε να ξεκολήσει γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού,μόλις το βγάλουμε από το φούρνο όπως ειναι καυτό το χαράζουμε σε ρόμβους και το περιχύνουμε με το σιρόπι πολύ προσεκτικά με μια κουτάλα σιγά σιγά να μην το διαλύσετε.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
βράστε τα υλικά για 10 λεπτά και περιχύστε καυτό γλυκό ,καυτό σιρόπι! Πασπαλιστε το με λιγο ινδοκαρυδο και ειναι ετοιμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...