Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Xριστουγεννιάτικα στολίδια απο ζυμάρι


Θα χρειαστείτε:
  • μια κούπα άμυλο αραβοσίτου (κόρν φλάουερ/νισεστέ)
  • δύο κούπες σόδα μαγειρικής
  • μιάμιση κούπα νερό

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε καλά το κόρν φλάουερ με την σόδα μαγειρικής. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάλτε την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια θερμοκρασία, και ψήστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την υφή στεγνού πουρέ.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα απο την εστία και καλύψτε την με μια νωπή πετσέτα. Μόλις κρυώσει λίγο και δεν καίει, καλύψτε τα χέρια σας και την επιφάνεια εργασίας με λίγο κόρν φλάουερ και πλάστε το ζυμάρι μέχρι να γίνει μαλακό και εύπλαστο.
Ανοίξτε το ζυμάρι με έναν πλάστη, στο επιθυμητό πάχος και χρησιμοποιώντας κούπ πατ, φτιάξτε τα χριστουγεννιάτικα σχήματα που επιθυμείτε.
Αυτό το ζυμάρι είναι κάτασπρο, με διαφορετική υφή και πιο μαλακό ζυμάρι απο τις υπόλοιπες παραλλαγές που υπάρχουν δίνοντας επιπλέον δυνατότητες στην επεξεργασία.
Μην ξεχάσετε να τρυπήσετε με ένα καλαμάκι τα στολίδια έτσι ώστε όταν σκληρύνουν να μπορέσετε να περάσετε μια κορδέλα.
Για να
στεγνώσουν, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον φούρνο σε θερμοκρασία 100 βαθμών για δύο ώρες.
Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα ζωγραφίσετε, είτε με μαρκαδόρους (θα μείνουν όσο λεία ήταν όταν τα πλάσατε!) είτε με νερομπογιές ή τέμπερες, ή ακόμα και κηρομπογιές. Κάντε ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα περνώντας τα με ένα σπρέι glitter (θα το βρείτε στα χρωματοπωλεία) ή κολλώντας με άσπρη κόλλα, χρυσόσκονη.
Τα συγκεκριμένα στολίδια είναι διακοσμημένα με μαρκαδόρους.
    
  

Μπορειτε να χρωματισετε απο πριν την ζυμη  σας με τα ειδικα χρωματα που υπαρχουν σε ολα τα σουπερ μαρκετ.


και μερικες ιδεες για το τι μπορειτε να φτιαξετε 









8 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Τι όμορφα που είναι, χειροποίητα στολίδια φτιαγμένα με τα χεράκια σου.Να είσαι καλά καλό βράδυ.

Eva Z. είπε...

Τι ωραία που τα έφτιαξες? Και τι ωραία ιδέα μας έδωσες...Καλή εβδομάδα.

Leviathan είπε...

Πανέμορφα!!! Ευφάνταστα! Καλό βράδυ!

Lyriel είπε...

Αχ τι γλυκούτσικα που είναι !!
θα προσπαθήσω να τα κάνω :))
ευχαριστώ για την ιδέα **

χρυσάνθη είπε...

Τα στολιδάκια σου είναι όμορφα και χαριτωμένα!!Ευχαριστούμε για την πρωτότυπη συνταγή! Μέχρι τώρα ήξερα την συνταγή με αλεύρι και αλάτι.Την συγκεκριμένη συνταγή πρώτη φορά την ακούω.Θα μπορούσες όμως να μου διευκρινήσεις αν χρησιμοποιούμε κορν φλαουερ ή νισεστέ?? Δηλαδή ή το ένα ή το άλλο και αν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα?? Είναι το ίδιο πράγμα αυτά τα δύο?? Συγγνώμην για τις πολλές ερωτήσεις αλλά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα αυτή τη ζύμη και πριν δοκιμάσω θάθελα την γνώμη σου!! Ευχαριστώ και καλό μήνα!!!

Ανώνυμος είπε...

καλό μήνα καραμελίτσα μου!!!θα τα ..δοκιμάσω...σύντομα...!!!στα όπλα λοιπόν...ζυμαρι χρυσόσκονες...κεφι και φαντασία....
ευχαριστούμεεε!!!
...irida...

maria είπε...

χαιρομαι που σας αρεσε η ιδεα !!! τα πρωτα στολιδακια οπως και την συνταγη την πηρα απο το parents.gr! τα δικα μου στολιδια απο εδω ειναι τα αστερακια!! αυτα ηταν ευκολα για αρχη και πειραμα! τα εκανα δυο φορες και σιγουρα θα κανω και τριτη για χριστουγεννιατικα δωρακια ειναι οτι πρεπει!:) χρυσανθη μου απο οτι καταλαβα εγω κορν φλαουρ και νισιστε ειναι το ιδιο.και αν διαφερουν λιγο εχουν σιγουρα το ιδιο αποτελεσμα.εγω εβαλα παντως κορν φλαουρ! βαλε και εσυ κορν φλαουρ να ειμαστε σιγουρες χαχαχα! καλο μηνα να εχουμε!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα! πολυ ομορφα ειναι, θα ηθελα ομως να ρωτησω αν και ποσο διατηρουνται, γιατι ηξερα πως στην αλλη συνταγη το αλατι τα εκανε να κρατανε χρονια!
ευχαριστω εκ των προτερων,
μαριαννα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...