Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με μέλι και τζίντζερ

Υλικά :(για 6 άτομα)
             10 φτερούγες κοτόπουλου ή μπουτάκια
             2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
             1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
             1/2 φλυτζ. τσαγιού ξίδι λευκό
             3 κουτ. σούπας μέλι
             1/2 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
             1 σκελίδα σκόρδο
             1/2 φλυτζ. τσαγιού σόγια σος
             αλάτι



Εκτέλεση :Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο,τη σόγια σος,τα κρεμμύδια,το ξίδι,το μέλι,το τζίντζερ,το σκόρδο και το αλάτι.
Τοποθετείτε μέσα στο μείγμα τις φτερούγες ή τα μπουτάκια και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο για 24 ώρες.Στο διάστημα αυτό αναμιγνύετε 5-6 φορές.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τακτοποιείτε τις φτερούγες σε ένα ταψί.
Αδειάζετε τη μαρινάτα σε ένα κατσαρολάκι.
Ψήνετε τις φτερούγες ή τα μπουτάκια σε χαμηλή θερμοκρασία,αλείφοντάς συνεχώς με τη μαρινάτα.
Βράζετε τη μαρινάτα για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να πήξει λίγο.
Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με το κοτόπουλο.

2 σχόλια:

Eva Z. είπε...

Επειδή το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μου θα το δοκιμάσω σίγουρα.
Φιλιά πολλά...

"ζαχαρούλα.." είπε...

και κοτόπουλο και φτερούγες??????????? με τσάκισες.....

φιλιά!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...