Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

κατι διαφορετικο με κιμα

Εχθες εψαχνα να κανω κατι δια φορετικο με κιμα και ψαχνοντας βρηκα αυτο
εδω   http://wwwirida.blogspot.com .. Εκανα μερικες δικες μου παραλαγες και το εφτιαξα..
Παιρνουμε 6-7 πατατες (αναλογα με το ταψι που θα χρησιμοποιησετε) τις κοβουμε σε ροδελες και τις τηγανιζουμε
εγω εβαλα και 2 μελιτζανες, ομοιως τις εκοψα σε ροδελες και τις τηγανισα
και τα δυο μαζι τα εστρωσα σε ενα ταψι μεχρι που καλυψα τελειως τον πατο. πρωτη στρωση
με πατατες και απο πανω μελιτζανες.
μετα εφτιαξα μισο κιλο κιμα περιπου οπως τον φτιαχνω για να κανω μπιφτεκια.
εβαλα 2 κρεμμυδια τριμμενα , μια σκελιδα σκορδο, 3 κουτ.σουπας ελαιολαδο,
2 κουτ. σουπας ξυδι, λιγη τριμμενη φρυγανια,αλατι ,πιπερι και προσθεσα καποια απο τα υλικα
που ελεγε η κοπελα στην συνταγη που βρηκα (οχι ολα οσα πιστευα οτι θα μου αρεσαν)
προσθεσα 1 πιπερια κερατο σε ψιλα κομματακια ,μια πιπερια φλωρινηςψιλοκομμενη  (απο αυτες που ειναι σε βαζακι)  και μια ντοματα τριμμενη.


 βαζουμε τον κιμα οπως ειναι σιγα σιγα πανω απο τις πατατες και τις μελιτζανες και τον απλωνουμε
να κανουμε ενα λεπτο στρωμα και να καλυψουμε τα τηγανητα (πατατες μελιτζανες)
κοβουμε σε ροδελες μια ντοματα και την βαζουμε πανω απο τον κιμα


απο πανω απο το φαγητο μας για να εχει μια ωραια κρουστα θα βαλουμε
τριμμενα τυρια (περιπου 200 γραμμαρια) εγω εβαλα κεφαλογραβιερα και reggato τα
οποια τα ανακατευουμε με 3 αυγα. εγω προσθεσα στο μειγμα αυτο λιγο γαλα και πιπερι.
τα ανακατευουμε

και τα στρωνουμε και αυτα πανω στο ταψι
βαζουμε και μικρα κομματακια απο βουτυρο
και ειναι ετοιμο για ψησιμο.. το ψηνουμε στους 180 βαθμους για μια ωρα ..



1 σχόλιο:

Magia da Inês είπε...


♥º° ✿

Maravilhosa... parece com a receita de bolinho de carne da minha vovó... só que ela usava farinha de trigo... era surpreendente e maravilhoso o gostinho de pimenta na primeira mordida, geralmente acompanhado de uma lágrima nos olhos de quem não estava acostumada a comer pimenta!...
Beijinhos.
Brasil


♥º° ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...