Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Φιλέτο Κοτόπουλο με πέστο

Υλικά : (για 4 άτομα)
              4 φιλέτα κοτόπουλο με την πέτσα
              1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
              φρεσκοτριμμένο πιπέρι
              8 κουτ. σούπας πέστο
              10-14 φυλλαράκια βασιλικού
              400 γρ. μικρές πατάτες
              1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση :Πλένετε και κόβετε στη μέση τις πατάτες με τη φλούδα.Τις ανακατεύετε με 4 κουτ. πέστο,αλάτι και 1 κουτ. ελαιόλαδο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.Στη συνέχει αλείφετε την πέτσα του κοτόπουλου με το υπόλοιπο πέστο και ψήνετε για 15 λεπτά σε χαμηλή σχάρα στο φούρνο.
Σερβίρετε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Tip : μπορείτε να αντικαταστήσετε το πέστο με πικάντικη μουστάρδα και μια κουταλιά ελαφριά μαγιονέζα.

2 σχόλια:

"ζαχαρούλα.." είπε...

μου φαίνεται τέλεια... μπαίνει στα άμεσα σχέδια μου!!!

καλησπέρα!!

Μ@ρι@νν@ είπε...

άρχισα ήδη να πεινάω!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...