Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Γλυκό ταψιού Ραβανί!!!!

Υλικά : 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
            1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
            1 κούπα ζάχαρη
            6 αυγά
            4 κουτ. σούπας γάλα
            1 κουτ. γλ. μαστίχα χίου σε σκόνη
            1 πρέζα αλάτι

για το σιρόπι : 2,5 κούπες ζάχαρη
                       2,5 κούπες νερό
                       4 κουτ. σούπας βούτυρο
                      1 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
                      1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά,μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν,στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ.Προσθέτουμε την μαστίχα και αλάτι.Έχουμε ανακατέψει το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας πολύ απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι στρογγυλό (30 εκατ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
Για το σιρόπι : βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχει προσθέτουμε το βούτυρο,το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Περιχύνουμε το ραβανί πριν κρυώσει εντελώς,κουταλιά-κουταλιά.
Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια αφού έχει κρυώσει και έχει "πιεί" όλο το σιρόπι.

Μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό στο πλάι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...