Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

κεικ κακαο



Υλικα: 2,1/2 φλυτζανια αλευρι που φουσκωνει μονο του
            1 φλυτζανι κακαο αγλυκο
            1 φλυτζανι βουτυρο
            2,1/2 φλυτζανια ζαχαρη αχνη
            1 φλυτζανι γαλα
            4 αυγα
            2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
            2 δοσεις βανιλια
           1 κου.σουπας βουτυρο λιωμενο
           1 κουτ.σουπας αλευρι για το πασπαλισμα του ταψιου

Εκτελεση: Χτυπαμε με το μιξερ σε ενα μπολ το βουτυρο και τα
2 φλυτζανια ζαχαρη μεχρι να ασπρισει το μειγμα.Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα,τις βανιλιες,το κακαο με το γαλα λιγο λιγο και το αλευρι μαζι με το μπεικιν παουντερ.Συνεχιζουμε το χτυπημα μεχρι το μειγμα να γινει αφρατο.Αλειφουμε ενα ταψακι με την 1 κουτ. βουτυρο και πασπαλιζουμε με την 1 κουτ. αλευρι.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.Μολις κρυωσει το πασπαλιζουμε με το 1/2 φλυτζανι ζαχαρη αχνη.Αν θυμαμαι καλα η συνταγη πρεπει να ειναι της γνωστης Αργυρως.Ειναι πολυ νοστιμο κεικ,απο τοτε που το εφτιαξα και το δοκιμασα εγινε το αγαπημενο μου. :)

4 σχόλια:

Katrina είπε...

ΜΜΜΜΜΜ!!!!!ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!!!!

KANTHAR0S είπε...

Φωτιά, φωτιά, φωτιά.

maria είπε...

@ katrina το μμμμμμμμ ειναι το αγαπημενο μου σχολιο για τις συνταγες :)) ειναι οντως τελειο !!

maria είπε...

@kanthare φωτια , φωτια !! :)))
να ειχαμε και κιτρινη ζαχαρη αχνη
χαχαχαχαχα :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...