Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Σπιτικά καλλυντικά για λιπαρή επιδερμίδα!!!!

Παρακάτω σας δίνουμε μια ολοκληρωμένη φροντίδα για την λιπαρή επιδερμίδα,που έχει έντονο σμίγμα και εμφανίζει και σπυράκια.
Περιλαμβάνει λοσιόν,πίλινγκ και μάσκα με κύριο συστατικό το κόκκινο μήλο που έχει πολύ έντονες αντιοξειδοτικές ιδιότητες.

λοσιόν :
Θα χρειαστείτε 1 κόκκινο μήλο,200 ml. νερό,1 κουτ. σούπας ροδόνερο,1 κουτ.γλ. χυμό λεμονιού και 1 κουτ. σούπας βότκα.
Πλένουμε καλά το μήλο και το κόβουμε στη μέση,το βάζουμε σε κατσαρόλα με τα 200 ml. νερό,να βράσει.Παίρνουμε το ζουμί (δηλ. σε αυτό που έβρασε το μήλο),το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και με τη βοήθεια ενός χωνιού προσθέτουμε το ροδόνερο,τη βότκα και το λεμόνι.Η λοσιόν μας είναι έτοιμη και μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε για να τονώσουμε την επιδερμίδα μας όποτε χρειάζεται.
Διατηρείται στο ψυγείο για 10 μέρες.


πίλινγκ :
Θα χρειαστείτε 1 κουτ. από την παραπάνω λοσιόν μήλου και 2 κουτ.γλ. ζάχαρη.
Ανακατεύουμε τα υλικά και κάνουμε ελαφρύ μασάζ,με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο,δίνοντας προσοχή στα σημεία που είναι ιδιαιτέρως λιπαρά (μύτη,κροτάφοι,ζώνη Τ,πιγούνι).Επιμένουμε μέχρι να λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης,στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά.


μάσκα :
Θα χρειαστείτε το βρασμένο μήλο από τη λοσιόν και 2 κουτ. γιαούρτι.
Πολτοποιούμε το μήλο μαζί με τη φλούδα του και το ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι.Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και αφήνουμε για 20 λεπτά,ξεπλένουμε καλά και συνεχίζουμε με την λοσιόν μήλου.

Τη μάσκα και το πίλινγκ μπορούμε να τα εφαρμόζουμε 2-3 φορές την εβδομάδα,ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.Ενώ τη λοσιόν μπορούμε να την βάλουμε σε ένα μπουκαλάκι και να ψεκάζουμε το πρόσωπό μας όποτε χρειάζεται τόνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...