Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Μανιταρόπιττα!!!!

Αυτή την συνταγή μου την έχει δώσει η θεία του άντρα μου,η θεία η Νία!
Είναι πανεύκολη,νοστιμότατη και ό,τι πρέπει για ένα καλοκαιρινό τραπέζι!!!

Υλικά : 2 φύλλα σφολιάτας
            6 φέτες ζαμπόν (ή ό,τι άλλο αλλαντικό θέλετε)
            6 φέτες τυρί κίτρινο (ένταμ,γκούντα,ακόμα και μοτσαρέλλα)
            400 γρ. μανιτάρια κονσέρβας στραγγισμένα
            1 κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία)
            1,5 φλυτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο


Εκτέλεση : Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας,στη συνέχεια τις φέτες ζαμπόν και μετά τις φέτες τυρί.Έπειτα,στρώνουμε όμορφα τα μανιτάρια,πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυράκι και ρίχνουμε από πάνω,ομοιόμορφα την κρέμα γάλακτος.Γυρίζουμε και τις άκρες της σφολιάτας προς τα πάνω,ώστε να καλύψει όσο γίνεται την γέμιση και βάζουμε στον φούρνο,στους 180 βαθμούς για περίπου 3 τέταρτα της ώρας.
Να θυμάστε πως πριν σερβιριστεί πρέπει να "σταθεί" για 20 λεπτά,για να προλάβει να τραβήξει τα υγρά της και να κόβεται σε ωραία κομμάτια.

Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...