Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Μαλλιά και ήλιος

Ο έντονος ήλιος και το συχνό βρέξιμο των μαλλιών το καλοκαίρι συμβάλλουν στην γρήγορη εξάντληση των μαλλιών. Ο ήλιος εκτός από
πηγή υγείας και καλής διάθεσης μπορεί να προκαλέσει και αχάριστες και μόνιμες βλάβες στο δέρμα και στα μαλλιά. Μην ξεχνάτε, ότι το τριχωτό της κεφαλής επίσης είναι δέρμα, το οποίο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και χωρίς την απαραίτητη προστασία μπορεί να υποστεί βλάβες.

Το καλοκαίρι να αποφεύγετε το κατσάρωμα των μαλλιών. Εκτός άλλων ξηραίνει επιπλέον τα μαλλιά.

Να αποφεύγετε την χρήση του σεσουάρ το καλοκαίρι. Ο συνδυασμός μεταξύ του ζεστού ρεύματος του σεσουάρ και των ακτινών του ηλίου επηρεάζουν τα μαλλιά σας και αυτό μπορεί να τα καταστρέψει.
Χρησιμοποιήστε
ειδικά καλλυντικά προϊόντα μαλλιών με υψηλό βαθμό προστασίας. Ένα ειδικό σαμπουάν με UV φίλτρα θα προστατέψει τα μαλλιά σας.  Να αποφεύγετε την χρήση των εργαλείων styling όταν κάνει ζέστη. Πριν βγείτε έξω, ψεκάστε τα μαλλιά σας με αντιηλιακό αδιάβροχο σπρέι με UV προστασία. Συνήθως αυτά τα σπρέι περιέχουν υδρολυμένη κερατίνη, της οποίας τα συστατικά διεισδύουν βαθιά μέσα στη δομή της τρίχας υπό  την επίδραση της θερμότητας και την σταθεροποιούν.

Για καλύτερη προστασία πρέπει να φοράτε καπέλο πάντα όταν έχετε ευκαιρία, επειδή το καπέλο είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Σε περίπτωση που συχνά πηγαίνετε σε πισίνα ή παραλία χρησιμοποιήστε μαλακό σαμπουάν για συχνή χρήση, σύμφωνα με το είδος και την κατάσταση των μαλλιών σας. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα «2 σε 1», μόνο ξεχωριστά σαμπουάν  και κρέμα μαλλιών για καλύτερη απορρόφηση των συστατικών.πηγή : www.omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...