Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Μεντα που μπορειτε να την χρησιμοποιησετε




Τωρα που ανοιξε ο καιρος και ασχολουμαστε ολες μας με τα λουλουδια στο μπαλκονι η στον κηπο μην ξεχασετε να παρετε μερικα αρωματικα φυτα.Σιγουρα μεσα σε αυτα που θα διαλεξετε θα σας προτεινα την μεντα .Εκτος του οτι μυριζει απιστευτα ομορφα και διατηρειτε ευκολα, θα την εχουμε ανα πασα στιγμη στο μπαλκονι μας φρεσκια να την  χρησιμοποιησουμε σε διαφορες συνταγες.Μπορουμε να φτιαξουμε το
κλασσικο τσαι.Κοβουμε λιγα φυλλαρακια μεντας,τα βαζουμε σε νερο που βραζει και τα βραζουμε για 3-4 λεπτα.Μπορουμε να το πιουμε εκεινη την στιγμη ζεστο η να το αφησουμε να κρυωσει(αν προτιματε κρυο τσαι).Μπορουμε να ψιλοκοψουμε μερικα φυλλα και να τα προσθεσουμε σε μια ομελετα,σε μια χορτοπιτα,σαλατα η για να αρωματισουμε την σπιτικη μας λεμοναδα.Μπορειτε επισης να την χρησιμοποιησετε για να διακοσμησετε πολλα απο τα πιατα σας.


Μπορειτε να φτιαξετε ενα λικερ μεντας , θα χρειαστειτε:

  • 1 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας

  • 700 ml. βότκα

  • 300 γρ. ζάχαρη

  • 230 ml. νερό

  • 8 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

  • 2 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής  

    1. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μέντας με κρύο νερό, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε κάθε φύλλο στα τρία. Βάζουμε σε φλιτζάνι πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να βάλουμε σε γυάλινο δοχείο 1 1/4 φλιτζάνι φυλλαράκια.
    2. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε για 2 εβδομάδες σε δροσερό μέρος ανακινώντας το δοχείο κατά διαστήματα.
    3. Στραγγίζουμε καλά τα φυλλαράκια μας να βγάλουν όλο τους το άρωμα και φιλτράρουμε πολύ καλά.
    4. Σε κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο φιλτραρισμένο υγρό μας. Προσθέτουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξανακλείνουμε το βάζο μας.
    5. Αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3 μήνες.
    6. (πηγη:http://www.sintagespareas.gr)
     η ενα μοχιτο , θα χρειαστειτε:



  • 2 μεζούρες λευκό ρούμι
    1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
    1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
    Φυλλαράκια μέντας (8-12)
    Θρυμματισμένος πάγος

    Ανακατεύουμε τη μέντα με το σιρόπι ζάχαρης και 4 από έξι κομμάτια λάιμ σε ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με τον πάγο, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο με σόδα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια λάιμ.

    και τελος το καλυτερο και το πιο ευκολο ,κοψτε φυλλα μεντας και βαλτε απο ενα σε καθε κουτακι μιας παγοθηκης,γεμιστε με νερο και βαλτε τα να παγωσουν.
    Χρησιμοποιηστε τα παγακια σε ποτα της αρεσκιας σας,σε αναψηκτικα,χυμους,κρυο τσαι, σε μια σοδα η σε ενα ποτηρι νερο!!

    4 σχόλια:

    ΜΑΡΙΒΙΛΗ Τ. είπε...

    Χμμμ!! το τελευταίο πολύ μου άρεσε σαν ιδέα!! Θα το κάνω:-))

    Ρεγγίνα είπε...

    Μέντα και δυόσμος, δεν είναι το ίδιο;
    Καλό μήνα

    maria είπε...

    να το κανεις μαριβιλη μου.εμενα μου αρεσει πολυ η σοδα με λεμονι και το βαζω εκει και ειναι τελειοοοο :)

    maria είπε...

    Ρεγγινα νομιζω πως ναι ειναι το ιδιο.. η μεντα εχει διαφορα ειδη πχ μεντα μικρη μεντα χνουδωτη και ενα ειδος της μεντας ειναι και ο δυοσμος..

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...