Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Αφρατα μπιφτεκια

Υλικα:1 κρεμμυδι τριμμενο
           2 καροτα τριμμενα
           2 κολοκυθια τριμενα
           300 ml γαλα
           500 γρ κιμας μοσχαρισιος (η μισος-μισος)
           2 αυγα
           1 κουτ.σουπας μουσταρδα
            ριγανη / αλατι / πιπερι
           2 κουταλιες γλυκου μπεικιν παουντερ
           1/2 φλυτζανι τσαγιου σοδα (αναψυκτικο)ή μπυρα
            2 φετες ψωμι
            φρυγανια τριμμενη
           ελαιολαδο
Εκτελεση:Ειναι απο τα πιο αφρατα και νοστιμα μπιφτεκια που εχω φτιαξει και δοκιμασει .Ζεσταινουμε λιγο ελαιολαδο σε ενα τηγανι και
σωταρουμε το κρεμμυδι ,τα καροτα και τα κολοκυθια για περιπου 5 λεπτα μεχρι να μαλακωσουν.Τα αλατοπιπερωνουμε ,τα βγαζουμε απο το τηγανι με μια τρυπητη κουταλα και τα αφηνουμε να στραγγιξουν  σε απορροφητικο χαρτι.Μουσκευουμε το ψωμι στο γαλα και το στυβουμε καλα.Το ριχνουμε σε ενα μπολ και προσθετουμε τον κιμα,τα σωταρισμενα λαχανικα,τα αυγα,την μουσταρδα,λιγο ριγανη.Σε ενα αλλο μπολακι ανακατευουμε το μπεικιν παουνερ με την σοδα(ή την μπυρα) και αδειαζουμε το μειγμα στο μπολ με τα υπολοιπα υλικα.Αλατοπιπερωνουμε και ζυμωνουμε καλα.Αν το μειγμα ειναι πολυ μαλακο προσθετουμε λιγη τριμμενη φρυγανια.Σκεπαζουμε το μπολ με διαφανη μεμβρανη και το βαζουμε για κανα μισαωρο στο ψυγειο.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.Στρωνουμε μια λαδοκολλα σε ενα ταψι.Αλειφουμε τα χερια μας με λιγο ελαιολαδο και πλαθουμε μετρια μπιφτεκια.Τα ψηνουμε 20 λεπτα γυριζοντας μια φορα.

4 σχόλια:

...irida... είπε...

καλημερα!!

Eva Z. είπε...

Πολύ ωραία φαίνονται τα μπιφτεκάκια σου...και με τόσα πολύ όμορφα και γευστικά υλικά...Καλό Σ/Κ

maria είπε...

@irida καλημερα καλο σαβατοκυριακο! :)

maria είπε...

@Eva καλημερα καλο σαββατοκυριακο! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...