Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Κουλούρια Πασχαλινά Σμυρνέικα

 Υλικά : 250 gr βούτυρο γάλακτος (εκτός ψυγείου,να είναι μαλακό)
            3/4 κούπας ζάχαρη
            2 αυγά
            1/4 κούπας γάλα
            3/4 κουτ. γλ. μαστίχα (κοπανισμένη στο multi με λίγη ζάχαρη)
            500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
            1 1/2 κουτ. γλ. baking powder
            1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση : Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη,μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει (περίπου 10-15 λεπτά,θέλει πολύ χτύπημα).Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά,έπειτα τη μαστίχα,το γάλα,το baking powder και τέλος σιγά σιγά και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι μας.Μην το παρακάνετε με το αλεύρι γιατί όσο θα περνάει η ώρα θα σφίγγει (λόγω του βουτύρου) και θα σας δυσκολέψει στο πλάσιμο.Δεν χρειάζετε να την αφήσετε να ξεκουραστεί,τα πλάθουμε αμέσως και τους δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (πλεξίδες,σαλίγκαρους,βαρκούλες,κλπ).
Τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί,τα αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.



Καλή Επιτυχία!!!!

              Και καλοφάγωτα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...