Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Βάψιμο Αυγών

Το βάψιμο των αυγών είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία!
Η νοικοκυρά δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην όλη διαδικασία και το άγχος της είναι πολύ μεγάλο για το αποτέλεσμα.
Κάθε χρόνο υπάρχουν και απώλειες (σπασμένα αυγά),άλλοτε μεγαλύτερες κι άλλοτε μικρότερες.Θυμάμαι μια χρονιά που πήγα να βάψω 20 αυγά (ήταν η πρώτη μου χρονιά σαν παντρεμένη),τελικά έβαψα μόνο 6,τα υπόλοιπα 14 έσπασαν στο βράσιμο!!
Κι από τότε,όπου βρεθώ κι όπου σταθώ,ζητάω,απ' τις πιο παλιές νοικοκυρές να μου πουν μερικά μυστικούλια για να ελαχιστοποιήσω τις απώλειες.
Αρχικά,τα αυγά να είναι φρέσκα,κι αν είναι και χωριάτικα ακόμα καλύτερα.
Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βράσουμε (εκτός ψυγείου).
Τα καθαρίζουμε με βαμβάκι εμποτισμένο με ξύδι,για να απομακρύνουμε τις όποιες ακαθαρσίες έχουν πάνω και τη σφραγίδα με την ημερ/νία λήξης.
Στην κατσαρόλα,που θα τα βράσουμε,τοποθετούμε στον πάτο της ένα πανάκι (ένα vetex) και στρώνουμε μόνο μία στρώση αυγά και ρίχνουμε και μπόλικο αλάτι στο νερό.
Και βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκασία έτσι ώστε να μην αρχίσουν τα αυγά μας και "χοροπηδάνε" μέσα στην κατσαρόλα.(δηλ. εαν το μάτι της κουζίνας σας έχει θερμοκρασία μέχρι το 10,βάλτε το στο 5,στο μισό)
Τα αυγά θα είναι έτοιμα μετά από 20-30 λεπτά.
Έπειτα,ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής.
Εάν θέλετε να βάψετε τα αυγά σας κόκκινα,τότε τα σκουρόχρωμα,καφέ αυγά γίνονται πιο όμορφά,ενώ εάν θέλετε να τα βάψετε άλλο χρώμα προτιμήστε τα λευκά αυγά.
Και για να τα γυαλίσετε,βάλτε σε ένα βαμβακάκι λίγο ελαιόλαδο και περάστε τα αυγά σας.

Καλή επιτυχία!!!!
Να 'μαστε καλά και του χρόνου!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...