Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Χοιρινο με γαλα


  • 2 κιλά χοιρινό κρέας 
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι σέλινο  ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση(κανονικα η συνταγη λεει το κρεας να ειναι χωρις κοκκαλο και ενα μεγαλο κομματι,αλλα εγω το εχω κανει και με κλασσικες μπριζολες και εχει γινει το ιδιο καλο)Aλατοπιπερώνουμε το κρέας πολύ καλά και το τρίβουμε με το σκόρδο σε όλα τα σημεία. Zεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το πράσο,τα καρότα και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Aφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει απο όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε και σβήνουμε με το κρασί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Bάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τους το κρέας. Περιχύνουμε το κρέας με το ζουμι από το τηγάνι και προσθέτουμε το γάλα,το τυρί και τα φύλλα δάφνης. Ψήνουμε το χοιρινό στον φούρνο μέχρι να λιώνει το κρέας. Tο βγάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το κρέας από τα υπόλοιπα υλικά του ταψιού.Πετάμε τα φύλλα δάφνης και  πολτοποιούμε όλο το ζούμι με τα λαχανικά του ταψιού μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.(το σκόρδο αναλόγως αν σας αρέσει η όχι το βαζετε με τα υπόλοιπα λαχανίκα ή το πετάτε). Σερβίρουμε το χοιρινό με λίγη από την κρεμώδη σάλτσα.

2 σχόλια:

Eva Z. είπε...

Αυτό το φαγητό σίγουρα είναι πολύ πρωτότυπο όχι γιατί δεν έχουμε ξαναφάει χοιρινό και λαχανικά αλλά με το γάλα...ωραία ιδέα...θα την δοκιμάσω...

maria είπε...

γινεται πολυ ζουμερο!και εχεις μετα και την αρωματικη σαλτσουλα που μοιαζει σαν να ειναι κρεμα γαλακτος αλλα ειναι γαλα(που εχει λιγοτερες θερμιδες) :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...