Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Μαγειριτσα μονο με συκωταρια

Υλικα: 1 κιλο αρνισια συκωταρια(συκωτι,πνευμονια,γλυκαδια)
           1/2 κιλο κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
            1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
            1 μαρουλι ψιλοκομμενο
            2 κου.σουπας ελαιολαδο
            1 κουτ.σουπας βουτυρο
            1/3 του φλυτζανιου ρυζι γλασε
            10 φλυτζανια ζεστο ζωμο κρεατος η νερο
Για το αυγολεμονο: 3 κροκους
                               χυμο απο 2 λεμονια
                               1 κουτ.σουπας κορν φλαουρ
                                αλατι / πιπερι

Εκτελεση:Πλενετε καλα το
συκωτι,τα πνευμονια και τα γλυκαδια και τα ζεματιζετε σε βραστο νερο για 10 λεπτα.Στραγγιζετε και τα αφηνετε να κρυωσουν.Τα ψιλοκοβετε σε μικρα κομματακια.Ζεσταινετε το λαδι και το βουτυρο και σοταρετε το ξερο κρεμμυδι και τα φρεσκα κρεμμυδακια..Προσθετετε και τα κομματακια της συκωταριας και τα σοταρετε ολα μαζι για 15 λεπτα.Ριχνετε και το μαρουλι και αλατοπιπερωνετε.Σοταρετε για 5 λεπτα ακομα και ριχνετε το 1 φλυτζανι απο τον ζεστο ζωμο η νερο.Ανακατευετε ,αφηνετε 2-3 λεπτακια και προσθετετε και τον υπολοιπο ζωμο(η νερο).Σιγοβραζετε για 20 λεπτα και τοτε ριχνετε το ρυζι και αλατοπιπερωνετε.Συνεχιζετε το βρασιμο για 20 λεπτα ακομα και κατεβαζετε απο την φωτια.Χτυπατε τους κροκους με το χυμο λεμονιων και το κορν φλαουρ.Ριχνετε λιγο-λιγο απο το ζεστο ζουμι του φαγητου ανακατευοντας συνεχως.Ριχνετε το μιγμα στην μαγειριτσα,ανακινειτε την κατσαρολα και το βραζετε ακομα 2-3 λεπτα και ειναι ετοιμο. (Την ωρα που βαζετε το μαρουλι μπορειτε να προσθεσετε και 1/2 ματσακι ανιθο αν σας αρεσει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...