Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Πώς αποστειρώνουμε βάζα

Η αποστείρωση των βάζων που μέσα θα βάλουμε το γλυκάκι μας είναι πολύ σημαντική για τη σωστή διατήρηση του γλυκού μας!
Εαν τα βαζάκια μας είναι αποστειρωμένα τότε το γλυκό μας θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο και κάθε βαζάκι που θα ανοίγουμε θα είναι σα να φτιάξαμε το γλυκάκι μας εκείνη την στιγμή!

Το πρώτο μας βήμα είναι να πλύνουμε τα βάζα μας με καυτό νερό (και τα καπάκια τους),στη συνέχεια τα τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια νωπή πετσετούλα (δηλ. τα βάζα τα τοποθετούμε με το στόμιο προς τα κάτω πάνω στην πετσέτα),βάζουμε και τα καπάκια τους πάνω στην πετσέτα και τα βάζουμε
στον φούρνο μας σε θερμοκρασία 50 βαθμούς κελσίου μέχρι να στεγνώσουν εντελώς απ' τα νερά.
Κι έτσι όπως είναι καυτά τα βάζα,βάζουμε και το καυτό γλυκό μας και φροντίζουμε να το γεμίσουμε μέχρι το χείλος του βάζου,κλείνουμε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βαζάκια και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Θα καταλάβετε οτι η αποστείρωση είναι σωστή όταν ανοίγοντας το βάζο ακούσετε το χαρακτηριστικό    "κλικ"!!!

Σημείωση : μη φοβηθείτε την πετσέτα που θα την βάλετε μέσα στον φούρνο γιατί η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή,χρειάζεται,όμως,όλη η διαδικασία να γίνεται με προσοχή και εποπτεία.

(όλη αυτή τη διαδικασία την άκουσα από τον κύριο Παρλιάρο σε μια εκπομπή στην τηλεόραση και από τότε μόνο με αυτό τον τρόπο αποστειρώνω τα βάζα για τα γλυκάκια μου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...