Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα

Υλικά : συκωταριά και αντεριά (η ποσότητες αξαρτώνται απ' το τι σας αρέσει και απ' τον αριθμό των ατόμων που θα φάνε τη Μαγειρίτσα)
            2-3 μαρούλια
            2-3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
            1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
            άνηθος
            1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
            αλάτι,πιπέρι
            2 αυγά και χυμό από 2 λεμόνια (για το αυγολέμονο)


Εκτέλεση : Αρχικά,πρέπει να κάνουμε τη "βρώμικη" δουλειά και να καθαρίσουμε τα εντεράκια.Τα βάζουμε κάτω από τη βρύση και τα γεμίζουμε νερό (σα να βάζουμε το λάστιχο του ποτίσματος στη βρύση),μέχρι να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες,αυτό το κάνουμε 2-3 φορές.Επίσης,εαν θέλουμε τα γυρίζουμε το μέσα-έξω με τη βοήθεια ενός στιλού ή με ένα καλαμάκι του καφέ.Πλένουμε και τη συκωταριά και τη βάζουμε μαζί με τα εντεράκια στην κατσαρόλα με ζεματιστό νερό για να τα ζεματίσουμε.Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε όλα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,φρέσκα και ξερά και μετά προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μας εντόσθια,τα γυρνάμε 2-3 φορές κι έπειτα ρίχνουμε το μαρούλι χοντροκομμένο και τον άνηθο.Αλατοπιπιρώνουμε,προσθέτουμε και λίγο νεράκι και αφήνουμε τη μαγειρίτσα μας να σιγοβράσει.
Και αφού το φαγητό μας είναι έτοιμο,κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και χτυπάμε το αυγολέμονο.Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε ωραία μαρέγκα,προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού και πέρνουμε ζουμάκι απ' τη Μαγειρίτα και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο αυγολέμονο,συνεχίζοντας το χτύπημα.Αυτό το κάνουμε για να αποκτήσει σταδιακά λίγη θερμοκρασία το αυγολέμονο πριν το ρίξουμε στο φαγητό μας,αποφεύγοντας έτσι να μας "κόψει".Την ώρα που θα το ρίχνουμε στην Μαγειρίτσα,ανακατεύουμε καλά με γρήγορες κινήσεις να παέι παντού!!!
Και η Μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη!!!!!
Καλοφάγωτη και του χρόνου!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...