Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

πιλαφι με ρεβυθια

Υλικα:
  • 1φλυτζ,τσαγιου ρεβυθια

  • 2 φλυτζ.τσαγιου ρυζι(μακρυκοκκο)

  • 1 ξερο κρεμμυδι

  • 2 κουτ.σουπας βουτυρο

  • 6 φλυτζ.τσαγιου ζωμο κοτοπουλο η νερο(με το ζωμο γινεται πολυ πιο νοστιμο,ειδικα αν ειναι σπιτικος,ή χρησιμοποιουμε τους γνωστους κυβους για να κανουμε τον ζωμο) 

  • αλατι  πιπερι                                                                                                                                           Εκτελεση:Απο το προηγουμενο βραδυ αφηνουμε τα ρεβυθια σε νερο για να μουσκεψουν.Την επομενη μερα τα σουρωνουμε ,τα ξεβγαζουμε,τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με νερο και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσουν(περιπου μια ωρα).Οση ωρα βραζουν τα ρεβυθια αφηνουμε το ρυζι να μουσκεψει σε ενα μπολ με νερο για 20 λεπτα.Το σουρωνουμε.Μολις ειναι ετοιμα τα ρεβυθια τα σουρωνουμε και αυτα και σε μια κατσαρολα βαζουμε το βουτυρο και το λιωνουμε σε χαμηλη φωτια.Μολις λιωσει ριχνουμε το κρεμμυδι ψιλοκομμενο και το σωταρουμε.Προσθετουμε τα ρεβυθια,το ρυζι ανακατευουμε καλα, προσθετουμε τον ζωμο ή το νερο και αλατοπιπερωνουμε.Αφηνουμε το πιλαφι να βρασει σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να απορροφηθει σχεδον ολο το υγρο.Πριν το σερβιρουμε ανακατευουμε καλα το φαγητο μας.

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...