Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Πάμε να φτιάξουμε ένα πανέμορφο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι για να το κρεμάσουμε στην εξώπορτά μας και να υποδεχτούμε τον Μάιο με λουλούδια και αισιόδοξη διάθεση!!!
Μπορούμε να το φτιάξουμε με λουλούδια που θα τα κόψουμε απ' τις γλάστρες μας ή θα τα μαζέψουμε από την εξοχή ή θα τα αγοράσουμε.Αν και η τελευταία λύση είναι λίγο ασύμφορη,αλλά εάν επισκευθείτε τη λαική αγορά σήμερα,θα βρείτε πολύ όμορφα και φρέσκα λουλούδια σε πολύ χαμηλές τιμές.
Οπότε,την πρώτη ύλη την έχουμε,θα χρειαστούμε και 2 μεταλλικές κρεμάστρες και λίγο εύκαμπτο σύρμα.Καλό είναι να έχετε και λίγο πρασινάδα,εγώ χρησιμοποιώ φτέρη,για να φαίνεται πιό πλουμιστό το στεφανάκι μας!
Πέρνετε τις κρεμάστρες και τους δίνετε κυκλικό σχήμα και τις ενώνετε καλά μεταξύ τους.Έπειτα,στεραιώνετε την πρασινάδα σας με λίγο σύρμα και συνεχίζετε βάζοντας τα λουλουδάκια.Εάν τα άνθη που έχετε είναι μικρά,τα πιάνετε σε μπουκετάκια και μετά τα στεραιώνετε στο στεφάνι,ενώ εαν είναι μεγάλα τα στεραιώνετε ένα ένα αφήνοντας ένα κενό-όχι πολύ μεγάλο-μεταξύ τους,πάντα με τη βοήθεια του σύρματος.
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φτιάξουμε το στεφανάκι μας,όπως με κλαδιά από αμπέλι ή με βάση από πεπιεσμένο αφρό (που τη βρήσκουμε σε ανθοπωλία) αλλά νομίζω πως αυτός που σας περιέγραψα είναι απλός και όσο γίνεται ανέξοδος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...