Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Νηστισιμο μους σοκολατας

Υλικα;
250γρ.σοκολατα κουβερτουρα(και ισως λιγο παραπανω)
300γρ.(και ισως λιγο παραπανω)χυμο φρουτου της επιλογης μας.
1 σφηνακι λικερ της επιλογης μας
3 φυλλα ζελατινη
Εκτελεση:Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι(η στο φουρνο μικροκυματων).Την
αφηνουμε να κρυωσει.Εν τω μεταξυ ζεσταινουμε λιγο απο τον χυμο του φρουτου και ριχνουμε μεσα τα φυλλα ζελατινης.Ανακατευουμε καλα να διαλυθουν.Βαζουμε ενα μεταλλικο μπολ στην καταψυξη για 10 λεπτα.
Βγαζουμε το μπολ και βαζουμε μεσα την λιωμενη σοκολατα,τον χυμο  με την ζελατινη,τον υπολοιπο χυμο και το λικερ.Τα χτυπαμε με ενα μιξερ(η αναδευτηρα).Θα δουμε σιγα-σιγα το χρωμα της σοκολατας να αλλαζει,θα γινει ανοιχτοτερο και το μειγμα θα φουσκωνει.Αν δουμε οτι δεν δενει το μειγμα προσθετουμε λιγη λιωμενη σοκολατα ακομα.Αν το μειγμα μας ειναι πολυ σφιχτο προσθετουμε λιγο χυμο φρουτου.

2 σχόλια:

ΜΑΡΙΒΙΛΗ Τ. είπε...

Τρελαίνομαι για μους!!!χιχι!!
Αααχ! Να'σαι καλά με γλύκανες:-)))

maria είπε...

εγω να δεις πως τρελαινομαι γενικα για σοκολατα :)) καλημερα!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...