Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

πασχα στη συρο


Αν σκέφτεστε κάποια στιγμή να επισκεφθείτε τη Σύρο, σας εγγυόμαστε ότι το Πάσχα είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εποχή. Αφενός γιατί ο καιρός είναι καλός,
με αποτέλεσμα τα περισσότερα μαγαζιά και κυρίως οι ταβέρνες να είναι ανοιχτά αλλά και να έχουν βγάλει τραπεζάκια έξω (δίπλα στο λιμάνι ή κάτω από τα φουντωμένα δέντρα στα φρεσκοασπρισμένα σοκάκια), αφετέρου γιατί το νησί παραμένει σχετικά ήσυχο και οι τιμές του αρκετά λογικές.Επιπροσθέτως, η Σύρος έχει ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα τις μέρες εκείνες. Στους δύο της λόφους δεσπόζουν η Ορθόδοξη από τη μία και η Καθολική εκκλησία από την άλλη γιορτάζοντας συγχρόνως με κατάνυξη και σεβασμό. Η Σύρος είναι, άλλωστε, το μόνο ίσως μέρος του κόσμου που οι καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα μαζί με τους ορθόδοξους σε όλες τις εκκλησίες του νησιού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι επιτάφιοι βγαίνουν στους δρόμους, ενώ στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης συναντιόνται οι τέσσερις επιτάφιοι των ενοριών και ψέλνουν με μια φωνή μαζί με τη χορωδία του Αγίου Νικολάου και τους Ιεροψάλτες τα τροπάρια της ημέρας. Το βράδυ της Ανάστασης το νησί φωτίζεται από τα αμέτρητα βεγγαλικά, με αποκορύφωμα αυτά του ομώνυμου λόφου της Αναστάσεως που ξεχωρίζουν από κάθε γωνιά της Σύρου, σε ένα θέαμα πραγματικά εντυπωσιακό. Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα οι ψησταριές του νησιού έχουν την τιμητική τους, ετοιμάζοντας πέρα από το καθιερωμένο αρνί και κατσίκι και τις νοστιμότατες παραδοσιακές συριανές συνταγές.

2 σχόλια:

ΜΑΡΙΒΙΛΗ Τ. είπε...

OK!!!! τώρα ήρθα στη Σύρο!! χαχα

maria είπε...

χαχαχα ελπιζω να σου αρεσε τωρα που επιτελους την ειδες :)!! σε ευχαριστω και παλι που μου το ειπες γιατιιι ετσι θα εμενε!θα πατουσαν και δεν θα εβλεπαν τιποτα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...