Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Πρωτοτυπες πατατες φουρνου

Ειναι πατατες φουρνου αλλα μοιαζουν περισσοτερο με τηγανιτες πατατες και εχουν πολυ λιγο λαδι !
Υλικα

  • 3 κουτ.γλυκου ελαιολαδο

  • 3 μεγαλες πατατες

  • 1 φλυτζ.τσαγιου αλευρι

  • 1 κουτ.σουπας σκορδο σε σκονη

  • 1 κουτ.σουπας κρεμμυδι σε σκονη

  • 1 κουτ.σουπας παπρικα

  • 1 κουτ.γλυκου αλατι

  • 1 κουτ.γλυκου πιπερι

  • 2 αυγα

  • λιγο ελαιολαδο επιπλεον                                                                                                                         Εκτελεση:Προθερμαινετε τον φουρνο στους 220 βαθμους.Σκεπαζετε ενα ταψι με χαρτι ψησιματος και το αλειφετε με τις 3 κουτ.γλυκου ελαιολαδο.Κοβετε τις πατατες οπως προτιματε, ετσι 



  • ετσι
    ή ετσι αν τις προτιματε τραγανες


    βαζετε το αλευρι σε ενα μπολ και το ανακατευετε με το σκορδο,το κρεμμυδι,την παπρικα,το αλατι και το πιπερι.Σε ενα πιατο χτυπατε τα αυγα.Βουτατε την καθε πατατα στο αυγο να καλυφθει καλα και την περνατε αμεσως απο τι μιγμα με το αλευρι.Μεταφερετε στο ταψι και τις ψεκαζετε με λαδι(αν δεν εχετε ειδικο μπουκαλακι για να ψεκασετε βαλτε λιγο λαδι στο χερι σας και πιτσιλιστετες)Τις ψηνετε για 20 λεπτα μετα τις γυριζετε και τις ψηνετε ακομα 15 λεπτα η ωσπου να ροδισουν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...