Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Νηστισιμα κεφτεδακια απο γιγαντες

Υλικα:

  • 1/2 κιλο γιγαντες βρασμενοι


  • 1/2 κιλο πατατες βρασμενες


  • 1 ματσακι κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκκομενα


  • 1 κουτ.γλυκου ριγανη


  • 2 αυγα


  • 2 σκελιδες σκορδο τριμμενο


  • 1/2 φλυτζ.τσαγιου ελαιολαδο

  • πιπερι, αλατι και  οτι αλλο μπαχαρικο προτιματε  (κυμινο,κολιανδρος,παπρικα,μοσχοκαρυδο)

  • λαδι(για το τηγανισμα) και αλευρι


  • Εκτελεση:Λιωνετε τα φασολια και τις πατατες σε πουρε και τα βαζετε σε ενα μπολ.Σε ενα τηγανι βαζετε το ελαιολαδο και ριχνετε τα φρεσκα κρεμμυδακια και το σκορδο και τα τσιγαριζετε.Τα ριχνετε στο μπολ με τον πουρε και προσθετε και ολα τα αλλα υλικα και τα ζυμωνετε.Αν η ζυμη γινει μαλακη ριχνετε λιγο αλευρι.Πλαθετε σε μικρα μπαλακια,τα αλευρωνετε και τα πατατε λιγο.Τα τηγανιζετε σε καυτο λαδι.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Με τον ιδιο τροπο φτιαχνετε κεφτεδακια με φακες,ασπρα μικρα η κοκκινα φασολια, ρεβυθια!

    3 σχόλια:

    Eva Z. είπε...

    Πολύ ωραίο φαίνεται...εγώ που δεν τρώω γίγαντες με αυτό τον τρόπο νομίζω θα τους έτρωγα...μ' αρέσει..

    maria είπε...

    εγω να σου πω την αληθεια οταν το ειχα πρωτο ακουσει σαν ιδεα δεν μου αρεσε αλλα οταν το δοκιμασα ξετρελαθηκα!! και πλεον προτιμω κεφτεδακι με οσπριο η λαχανικο απο οτι κιμα! τοσο πολυ μου αρεσουν! λιγοι γιγαντες λιγη πατατα και το κρεμμυδακι(φυσικα),κανουν θαυματα!!

    norma είπε...

    Από πότε τα αυγά είναι νηστίσιμα? ο.ο

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...