Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

καριοκες

Υλικα: (για 12 καριοκες περιπου)
            500 γρ καρυδοψιχα
            1 πακετο μπισκοτα μιραντα(250γρ)
            1/2 κουτι γαλα ζαχαρουχο(200γρ)
            1/3 φλυτζανι τσαγιου λικερ τσερι
            10 κουταλιες σουπας κακαο σκονη
            1  βανιλια
            1/2 πακετο μαργαρινη(125γρ)
             2 σοκολατες κουβερτουρας(250γρ)
Εκτελεση:Βαζουμε τα καρυδια στο μουλτι μεχρι να
θρυματιστουν σε χοντρα κομματια. Χτυπαμε στο μιξερ ολα τα υλικα μαζι εκτος απο την σοκολατα μεχρι να γινουν ενας σφιχτος πουρες.Εαν εχετε φορμα σιλικονης με μικρες θηκες,στρογγυλες η οβαλ, βαζετε εκει το μειγμα για να του δωσετε σχημα.Αν δεν εχετε φορμα σιλικονης παρτε ενα ρηχο ταψι,σχηματιστε με το χερι σας τις καριοκες και ακουμπηστετες στο ταψι.Βαλτε τις καριοκες στο ψυγειο για 3 ωρες τουλαχιστον μεχρι να σφιξει το μειγμα.Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι η σε κατσαρολακι σε πολυ χαμηλη φωτια για να μην κολλησει.Βγαζουμε τις καριοκες και τις τοποθετουμε πανω σε ενα χαρτι ψησιματος.Τις αλειφετε με ενα μαχαιρι απο την πανω πλευρα με την λιωμενη σοκολατα.Τις αφηνετε 5 λεπτα να στερεοποιηθει λιγο η σοκολατα και τις γυριζουμε απο την αλλη πλευρα.Τις αλειφουμε παλι με σοκολατα απο πανω και στα πλαγια γυρω-γυρω.Τις αφηνουμε στο ψηγειο μιση ωρα και ειναι ετοιμες.Μπορειτε αν θελετε να βρειτε στο σουπερ μαρκετ ειδικα χαρτακια θηκες για να τις σερβιρετε.
            

2 σχόλια:

Eva Z. είπε...

Πολύ ωραίο γλυκάκι οι καριόκες...τις φτιάχνω κι εγώ...και είναι υπέροχες..

maria είπε...

ναι ειναι πολυυυ ωραιες! και σχετικα ευκολες! καλως ηρθες στην παρεα μας ευακι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...