Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

τι να κανετε με τα καλαμαρακια κονσερβας (2)

Υλικα;
1  κονσερβα καλαμαρακια
1 κρεμμυδι
1 καροτο
1 φλυτζ. αρακα
2 φλυτζ.(200γρ) ρυζι (οποιο προτιματε εγω βαζω αυτο που χρησιμοποιουμε για σπυρωτο πιλαφι)
6 φλυτζ.νερο
1 σκελιδα σκορδο
4 κουτ.σουπας ελαιολαδο
1 φυλλο δαφνης
αλατι / πιπερι
Εκτελεση:Ανοιγουμε την
κονσερβα με τα καλαμαρια τα ξεπλενουμε και τα καθαριζουμε.Κοβουμε σε κυβους το κρεμμυδι και το καροτο και μαζι με τον αρακα τα προσθετουμε σε μια γαστρα.Βαζουμε επισης το ρυζι και τα καλαμαρακια.Τριβουμε το σκορδο και το τοποθετουμε και αυτο στην γαστρα οπως επισης το δαφνοφυλλο και το ελαιολαδο.Αλατοπιπερωνουμε και περιχυνουμε με νερο.Σκεπαζουμε με το καπακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 160 βαθμους για 1ωρα.(Αν δεν εχουμε γαστρα χρησιμοποιουμε ενα ταψι και σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...