Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

styling.......στο σπίτι

Δώστε αέρα στα μαλλιά σας

Χρησιμοποιήστε αφρό.Περιέχει ρητίνες που περιβάλλουν την τρίχα και "σηκώνουν" τα μαλλιά από τη ρίζα,γι' αυτό εξασφαλίζει στα μαλλιά σας πολύ περισσότερο όγκο.

Στεγνώστε τα καλά.Το μυστικό είναι
στο........σκύψιμο.Για να δώσετε,λοιπόν,μεγαλύτερο όγκο στα μαλλιά σας,όταν τα στεγνώνετε με το πιστολάκι,απλώστε τον αφρό με τα δάχτυλά σας,με κατεύθυνση απ' τις ρίζες πρός τις άκρες και στη συνέχεια σκύψτε πρός τα κάτω,ώστε τα μαλλιά σας να πέσουν εμπρός.Τα μαλλιά πρέπει να είναι σχεδόν στεγνά ότανσηκώνετε το κεφάλι και τα τινάζετε προς τα πίσω,για να αρχίσετε να τα φτιάχνετε.

Πάρτε τα σωστά εργαλεία.Όταν θέλετε να φορμάρετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι,είναι καλύτερα να χρησιμοποιήτε μια στρογγυλή βούρτσα,η οποία θα τους δώσει περισσότερο όγκο.Διαλέξτε μια μεσαίου μεγέθους για τα μακριά μαλλία ή μια βούρτσα μικρού μεγέθους για τα κοντά μαλλιά.Οι στρογγυλές βούρτσες,επειδή έχουν τρίχες γύρω-γύρω,σε όλη τους την επιφάνεια,φουσκώνουν τα μαλλιά από τη ρίζα και τους δίνουν όγκο καθώς τα στεγνώνετε.

Χαρίστε ζωντάνια στις μπούκλες

Κάνετε μάσκα μαλλιών.Και μάλιστα μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον.Εκτός από τα προιόντα που θα βρείτε στην αγορά,μπορείτε να φτιάξετε και μία σπιτική μάσκα με λάδι jojoba (baby oil) ή ελαιόλαδο.Αφού απλώσετε το λάδι ομοιόμορφα σε στεγνά μαλλιά,καλύψτε τα μαλλιά σας με έναν πλαστικό σκούφο ή με μεμβράνη και στη συνέχεια τυλίξτε τα με μία πετσέτα,ώστε να νιώθετε το κεφάλι σας ζεστό.Αφήνετε το λάδι στα μαλλιά σας μισή ώρα.Κατόπιν λούστε τα μαλλιά σας σχολαστικά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Το λάδι εισχωρεί στις τρίχες που έχουν υποστεί φθορά.Βοηθά τα μαλλιά να μαλακώσουν,να γίνουν πιό λεία και να αποκτήσουν φυσική λάμψη.

Προσοχή στη ζέστη.Κάνει το εξωτερικό προστατευτικό περίβλημα της τρίχας να "ανοίγει",με αποτέλεσμα η τρίχα να ξερένεται και να ηλεκτρίζεται.Είναι καλό να δροσίζουμε τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του styling,προκειμένου να διατηρείται η τρίχα λεία και απαλή.
Εάν,λοιπόν,το πιστολάκι σας βγάζει και ψυχρό αέρα,εκμεταλλευτείτε το.Δροσίστε τα μαλλιά σας με κρύο αέρα,αφού στεγνώσετε κάθε τούφα ξεχωριστά.Πρόκειται για μια χρήσιμη συνήθεια που βοηθά το χτένισμα να διατηρηθεί περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...