Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Κοτόπουλο με κόκκινες πιπεριές και δυόσμο

Υλικά (για 6 άτομα) :1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια (ζητήστε να σας το κόψει ο κρεοπώλης
                                  σας).
                                  1 κιλό κόκκινες πιπεριές γλυκές
                                  3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
                                  1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
                                  1/2 κουτ. γλ. ρίγανη
                                  1 ματσάκι δυόσμο
                                  3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
                                  1/2 φλυτζ. λευκό αρετσίνωτο κρασί
                                  αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση : Πλένετε τις πιπεριές και τις
τοποθετείτε στο γκρίλ του φούρνου,το οποίο ανάβετε στο αερόθερμο.Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Βγάζετε τις πιπεριές,τις βάζετε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη,έτσι ώστε να "φουσκώσουν" και να ξεφλουδίζουν πιό εύκολα.
Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές,αφαιρείτε τους σπόρους και τις βάζετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κρεμμύδια,τα "γυρίζετε ελαφρά με μια κουτάλα ίσα να πάρουν χρώμα.Βάζετε το κοτόπουλο και το γυρίζετε με ένα πηρούνι μέχρι να ροδίσει απ' 'ολες τις πλευρές.Σβήνετε με το κρασί,αλατοπιπερώνετε,προσθέτετε 1/2 φλυτζ. νερό,σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά.
Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν ψημένο,το κατεβάζετε απ' τη φωτιά,ρίχνετε τη ρίγανη,μια κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε.Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του σ' ένα πυρέξ.Προσθέτετε τις μισές πιπιριές και αναμειγνύετε.Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.Ξεσκεπάζετε και αφήνετε τις πιπεριές να ροδίσουν για 6-7 λεπτά.Σερβ.ιρετε το φαγητό ζεστό,πασπαλισμένο με φρέσκο δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...