Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Μπαλακια φετας με σουσαμι

Υλικα
600γρ.φετα,
100γρ.φρεσκο γαλα,
100γρ.γιαουρτι στραγγιστο,
3 κουταλιες σουπας ριγανη,
200γρ.σουσαμι
Εκτελεση
Σε ενα κτσαρολακι ανκατευουμε το γαλα με το γιαουρτι και τα ζεσταινουμε μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα και λιγο πριν βρασει το μειγμα.Χτυπαμε σε μπλεντερ την φετα με το ζεστο μειγμα(γαλα-γιαουρτι)μεχρι να γινει ενα εννιαιο κρεμωδες μειγμα.Προσθετουμε την ριγανη και ανακατευουμε.Βαζουμε την κρεμα στο ψυγειο για 3-4 ωρες μεχρι να κρυωσει πολυ καλα και να σφιξει.Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170 βαθμους .Βαζουμε το σουσαμι σε ενα ταψακι και το ψηνουμε για 10 λεπτα.Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το βαζουμε σε ενα πιατο και το αφηνουμε να κρυωσει.Πλαθουμε μικρα μπαλακια απο το μειγμα της φετας και τα ρολαρουμε στο σουσαμι μεχρι αν καλυφθουν ολοκληρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...