Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Πόδια : ανακούφιση και φροντίδα

'Ολοι έχουμε παρατηρήσει οτι τα κλειστά παπούτσια και η έλειψη φροντίδας στα πόδια μας,τα ταλαιπωρεί και δημιουργεί κάλους,ξηρότητα αλλά και ξεφλούδισμα στα πέλματα.Αφιερώστε 15 λεπτά ώστε να τα ξεκουράσετε και να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση.

ξεκινήστε χαλαρά : αφαιρέστε το βερνίκι με ένα ξεβαφτικό που δεν περιέχει ασετόν και στη συνέχεια με μία λίμα κάνετε φινλιρισμα στις άκρες των νυχιών.Φροντίστε οι κινήσεις με τη χάρτινη λίμα να είναι προς μία κατεύθυνση.Τέλος,στρογγυλέψτε ελαφρά τις γωνίες των νυχιών για να μη γυρνούν προς τα μέσα και τραυματίζουν το δέρμα.

μουλιάστε τα πόδια σας : για 10 λεπτά σε μια λεκάνη την οποία έχετε γεμίσει ως εξής : ένα μέρος πλήρες γάλα,δύο μέρη νερό και 10 σταγόνες ελαιόλαδο.΄Επειτα από 5 λεπτά βγάλτε τα πόδια σας,σκουπίστε τα και τρίψτε τα νύχια με μια βούρτσα.Ξαναβουτήξτε τα στο διάλυμα και μόλις περάσουν 10 λεπτά σκουπίστε καλά.

τρίψτε με έναν ειδικό τρίφτη ποδιών : ή με μία ελαφρόπετρα τα πέλματα από κάτω και στα πλάγια κάνοντας μεγάλες κινήσεις,ενώ με πιό μικρές κινήσεις τρίψτε την επιφάνεια κάτω από τα δάχτυλα.

συνεχίστε με ένα αποτελεσματικό scrub : μέχρι τα γόνατα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτά που σας προτείνουμε,που μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας με υλικά της κουζίνας σας).

κάνετε μασάζ :στα πόδια σας με ένα λάδι (baby oil) και στη συνέχεια τυλίξτε με μία ζεστή,νωπή πετσέτα για 10 λεπτά.

χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ξυλαράκι : για να σπρώξετε τα πετσάκια στο περίγραμμα των νυχιών προς τα πίσω.Τέλος,περάστε στα νύχια σας μια διάφανη βάση.

κι αν σας αρέσει το χρώμα : στα νύχια των ποδιών,εφαρμόστε δύο στρώσεις βερνίκι και από πάνω ένα ειδικό προιόν top coat για να το διατηρήσετε άψογο για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...