Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ταραμοκεφτεδες


υλικα

  • 150 γρ.ταραμά άσπρο ή κόκκινο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό τριμμένο
  • 4 - 5 φέτες ψωμί ξερό μουσκεμένο και καλά στιμμένο
  • άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο λάδι (2 - 3 κ.σ.)
  • φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλέυρι
  • λάδι για τηγάνισμα

    εκτελεση

    1. Μουσκεύουμε τον ταραμά σε λεκανίτσα με νερό για 1/4 της ώρας. Τον σουρώνουμε καλά με λεπτή σίτα και τον βάζουμε σε άλλο μπολ.(το νερό το πετάμε).
    2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι,το ψωμί, άνιθο, μαϊντανό και δυόσμο το πιπέρι και ζυμώνουμε το μίγμα.
    3. Αν βγει αραιό ρίχνουμε λίγη φρυγανιά 1 - 2 κουταλιές.
    4. Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε κι απ'τις δυο πλευρές. Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...