Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Νηστισιμα μπιφτεκια λαχανικων


υλικα

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 / 2 φλιτζάνι καλαμπόκι 
  • 7 μανιτάρια, σε κύβους
  • 3 φρεσκακρεμμυδάκια, κομμένα 
  • 1 / 2 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμενες
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 μικρή πατάτα, τριμμένη
  • 1 / 4 κούπας τοφου(νηστισιμο τυρι απο σογια)
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 / 2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού

εκτελεση:

Σε ένα μπλέντερ βαζετε το τοφού και το τριβετε ή το τριβετε με το χερι. Σωταρετε το καλαμπόκι, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά σε μία κουταλιά της σούπας λάδι για 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το κύμινο και τσιγαριστε για ένα λεπτό ακομα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καρότο,την πατάτα, το τοφου, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα ψίχουλα ψωμιού και ανακατεψτε ολα τα υλικα μέχρι το μείγμα να κρατά μαζί. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο από μισό φλιτζάνι ψιχουλα.
Φτιαξτε το μείγμα σε μπιφτέκια και βαλτετα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.Τα μπιφτεκια λαχανικων μπορειτε να τα τηγανισετε ή να τα ψησετε στο φουρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...