Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Ριζοτο με πρασα και μανιταρια

Υλικα: 100γρ.μανιταρια κονσερβας
            4 κουτ.ελαιολαδο
            2 πρασα ψιλοκομμενα
            2 σκελιδες σκορδο λιωμενες
            300 γρ. ρυζι (για ριζοτο)
            800 ml ζωμος λαχανικων ζεστος
Εκτελεση:Ζεσταινετε το ελαιολαδο σε
μεγαλη κατσαρολα και τσιγαριζετε τα πρασα και το σκορδο μεχρι να μαλακωσουν.Προσθετετε τα μανιταρια και το ρυζι και ανακατευετε να μπερδευτουν τα υλικα. Ριχνετε  μεσα σιγα-σιγα τον ζωμο κουταλια-κουταλια,προσεχοντας να απορροφηθει πρωτα η μια δοση του ζωμου πριν προσθεσετε την επομενη.(Η διαδικασια θα διαρκεσει περιπου 20 λεπτα και ισως να μην χρειαστειτε ολο τον ζωμο)
τιρ:Μπορειτε να χρησιμοποιησετε ξερα μανιταρια,τα οποια θα τα μουλιασετε σε βραστο νερο για 20 λεπτα.Μετα θα τα σουρωσετε αλλα θα κρατησετε το υγρο τους.Η συνταγη παραμενει ιδια οπως παραπανω μονο που εκει που βαζετε τον ζωμο μπορειτε να βαλετε μια κουταλια απο τον ζωμο λαχανικων και μια κουταλια απο το υγρο των μανιταριων εναλλαξ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...