Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

πρωτότυπη μελιτζανοσαλάτα

Υλικά : 4 μελιτζάνες φλάσκες
            130 γρ. άσπρο ταραμά
            2 κουτ, σούπας ξερό κρεμμύδι τριμμένο
            1 φλυτζ. ελαιόλαδο
            1/2 φλυτζ. χυμό λεμονιού


Εκτέλεση : Πλένετε και ψήνετε τις μελιτζάνες στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να καεί η φλόυδα τους και να
μαλακώσει η σάρκα τους.Βάζετε τις ψημένες μελιτζάνες σ' ένα σουρωτήρι μέχρι να κρυώσουν.
Τις καθαρίζετε από τη φλούδα τους και τους σπόρους και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξουν καλά.Τις πολτοποιείτε στο multi μαζί με τον ταραμά και το κρεμμύδι,ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού εναλλάξ.
Αφήνετε την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου πρίν την σερβίρετε.


(πολύ καλός ουζομεζές)

Πρόταση : Μπορείτε να τις σερβίρετε με πίτες για σουβλάκια.Με 4 διαγώνιες κόβετε κάθε πίτα σε 8 τρίγωνα.Ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τις τηγανίζετε για 1 λεπτό και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.Τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τις σερβίρετε μαζί με τη μελιτζανοσαλάτα.
Προσοχή στο τηγάνισμα γιατί καίγονται εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...