Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Νηστισιμα σουτζουκακια (με ρεβυθια)

Υλικα:1/2 κιλο ρεβυθια
           2 ντοματες ξεφλουδισμενες
           3 σκελιδες σκορδο
           2 ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
           1/2 κουτ.γλ. κυμινο
           1/2φλυτζ.τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις
           1 κουτ.γλ. μπεικιν παουντερ
           λαδι για το τηγανισμα
           αλατι / πιπερι
Για την σαλτσα ντοματας: 4 ντοματες ξεφλουδισμενες
                                         1/2 φλυτζ.τσαγιου ελαιολαδο
                                         1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
                                         1 σκελιδα σκορδο
                                          αλατι / πιπερι
                                         1/2 κουτ.γλ. ζαχαρη
                                         1 φυλλο δαφνης
                                         1/2φλ.τσαγιου κρασι
Εκτελεση:Ριχνετε τα
ρεβυθια σε μια λεκανη με νερο και τα αφηνετε εκει ολο το βραδυ να μουλιασουν.Τα στραγγιζετε,τα ξεπλενετε και τα βραζετε (αναλογα  το ποσο 'βραστερα' ειναι) ελαχιστα.Για να καταλαβετε ποτε ειναι ετοιμα παρτε ενα στο χερι και πιεστετο,θελουμε να σπαει σε κομματακια και οχι να λιωνει!Μολις ειναι ετοιμα τα βαζετε σε ενα μουλτι ή μπλεντερ και τα αλεθετε ελαφρα.Ειναι ωραιο να μενουν μερικα κομματια και να μην γινουν αλοιφη.Τα βαζετε σε ενα μπολ και προσθετετε τις ντοματες τριμμενες,το αλευρι,το μπεικιν παουντερ,τα κρεμμυδια,το κυμινο,το σκορδο ψιλοκομμενο,αλατι και πιπερι.Ζυμωνετε το μειγμα και πλαθετε σουτζουκακια.Σε ενα τηγανι βαζετε το λαδι να ζεσταθει καλα και τα τηγανιζετε.Για την σαλτσα : Βαζετε σε μια κατσαρολα τις ντοματες τριμμενες,το λαδι,το σκορδο τριμμενο,το κρεμμυδι,αλατι και πιπερι.Αφηνετε την σαλτσα να παρει μια βραση και μετα ριχνετε την ζαχαρη,την δαφνη,το κρασι και λιγο νερο.Τα βραζετε για μιση ωρα.Προσθετετε τα σουτζουκακια και τα βραζετε σε χαμηλη θερμοκρασια μεχρι να δεσει η σαλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...