Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ρολακια μελιτζανας

Υλικα: 3 μετριες μελιτζανες φλασκες (1200γρ)
           ½ κ.γ. αλατι / 1 ½ φλ. τυρι (->να λιωνει) τριμμενο
            1 φλ. τυρι κρεμα / 1 κροκος αυγου
           ½ κ.γ. δυοσμος / 2 κ.σ. παρμεζανα τριμμενη
           350 γρ  πιπεριες φλωρινης(ετοιμες απο βαζακι) στργγισμενες
           1½ φλ. ετοιμη σαλτσα ντοματας/αλατοπιπερο
Εκτελεση: Κοβετε το κοτσανακι απο τις μελιτζανες και τις χωριζετε κατα μηκος σε φετες.Τις αραδιαζετε σε
μεγαλο ταψι,τις πασπαλιζετε με λιγο αλατι και απο τις δυο πλευρες .Αφηνετε να σταθουν για 15 λεπτα,τις ξεβγαζετε με κρυο νερο και τις στυβετε καλα.Ζεσταινετε αντικολλητικο τηγανι η το γκρηλ.Αλειφετε τισ μελιτζανες με λιγο λαδι και τις ψηνετε  ή τις τηγανιζετε για περιπου 3-4 λεπτα απο την καθε πλευρα,ωσπου να μαλακωσουν και να ροδισουν ελαφρα.Ζεσταινετε  τον φουρνο στους 200 βαθμους  και αλειφετε ενα ταψι με λιγο λαδι.Σε ενα μικρο μπολ ανακατευετε 3/4 φλ. απο το τριμμενο τυρι,το τυρι κρεμα ,τον κροκο του αυγου,τον δυοσμο,αλατοπιπερο και ανακατευετε να ενωθουν καλα.Μοιραζετε τις πιπεριες κομμενες σε φετουλες επανω στις μελιτζανες και βαζετε σε καθε λωριδα μελιτζανας 1 κουταλια απο το μειγμα του τυριου.Με το 1/2 φλ. απο την σαλτσα ντοματας αλειφετε το καθε ρολακι μελιτζανας.Διπλωνετε σε ρολακια τις μελιτζανες , στερεωνετε με μια οδοντογλυφιδα και περιχυνετε με την υπολοιπη σαλτσα.Πασπαλιζετε με το υπολοιπο  τριμμενο τυρι και την τριμμενη παρμεζανα.Ψηνετε για 25-30 λεπτα σε χαμηλη θερμοκρασια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...