Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Μαρμελαδα φραουλα



Υλικα: 2 κιλα φραουλες
           3/4 κιλου ζαχαρη
           χυλος απο ενα λεμονι
Εκτελεση:Πλενουμε τις φραουλες,βγαζουμε το κοτσανι και τις
αφηνουμε να στραγγιξουν.Τις κοβουμε κομματακια.Σε μια κατσαρολα στρωνουμε φραουλες ωστε να σκεπαστει ο πατος.Μετα βαζουμε και μια στρωση ζαχαρη και συνεχιζουμε με τον ιδιο τροπο μια στρωση φραουλες και μια στρωση ζαχαρη.Αφηνουμε λιγο να ποτισει η ζαχαρη και βαζουμε την κατσαρολα σε δυνατη φωτια.Μολις αρχισει να βραζει χαμηλωνουμε την φωτια και με ενα ξυλινο κουταλι  αφαιρουμε τον αφρο που δημιουργειτε.Μετα απο 10 λεπτα ριχνουμε τον χυμο απο ενα λεμονι και χαμηλωνουμε και αλλο την φωτια.Ανακατευουμε που και που για να μην κολλησει το μειγμα.Αφηνουμε για μιση ωρα περιπου. Ειναι ετοιμο  οταν πηξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...